Sistemdeki genel sorunlar nasıl çözülür?

ghostcastle

Centipat
Daha fazla  
1. Bilgisayar Donuyor:
Bilgisayarım normal kullanım sırasında zaman zaman donuyor. Fare hareket etmiyor, klavye tepkisiz hale geliyor, aradan bir süre geçiyor. Sonra kendine geliyor.

2. USB Takınca Kilitleniyor:
Herhangi bir USB bellek veya cihaz taktığımda bilgisayar bir anda kilitleniyor. Ekran donuyor ve hiçbir işlem yapılamıyor. USB’yi çıkarsam kendine geliyor. Bazen HDD taktığımda da sorun çıkarıyor.

3. İnternet Bazen Gidip Geliyor:
Nadiren de olsa bu sorunu yaşıyorum; internet bağlantım bazen gidip geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Bilgisayar Donuyor:
Bilgisayarım normal kullanım sırasında zaman zaman donuyor. Fare hareket etmiyor, klavye tepkisiz hale geliyor, aradan bir süre geçiyor. Sonra kendine geliyor.

2. USB Takınca Kilitleniyor:
Herhangi bir USB bellek veya cihaz taktığımda bilgisayar bir anda kilitleniyor. Ekran donuyor ve hiçbir işlem yapılamıyor. USB’yi çıkarsam kendine geliyor. Bazen HDD taktığımda da sorun çıkarıyor.

3. İnternet Bazen Gidip Geliyor:
Nadiren de olsa bu sorunu yaşıyorum; internet bağlantım bazen gidip geliyor.
1. Cevap için Windows'un arama kısmına OIay Görüntüleyicisi yazar mısınız? Ardından fotoğraf atın.

Hocam bahsettiğiniz durumlar sanki yazılımsal değil de donanımsal. Öncelikle BIOS sürümünüzü güncellemenizi tavsiye ederim. Ayrıca temiz bir format sonrası orijinal ve güncel bir windows ile tüm ekran kartı ve anakart driver'larının yüklenmesi gerekli. Sonrasında tahminimce sorununuz düzelecektir. Eğer düzelmeze o zaman yazılımsan değil donanımsal bir sorun var diyebiliriz.

1744292274115.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı