Sisteme R5 5500 taktıktan sonra ekrana görüntü gelmiyor

HDMI kullanıyorum. Yeni islemci ile sadece BIOS'a girebiliyorum.

IMG20230227161537.jpg
 
Şimdi ne olduğuna dair tam bir fikrim yok fakat eğer bu benim başıma gelseydi önce bir CLR_CMOS yapardım muhtemelen her derde deva çünkü. Eğer yine de çalışmazsa Windows'u güvenli modda çalıştırmayı denerdim. Eğer güvenli modda çalıştıramıyorsam başka bir bilgisayardan bir USB'ye USB üzerinden açılabilir bir ortam yazardım Linux gibi. Eğer sorunsuz çalışıyorsa format atardım ve düzelirdi muhtemelen.
 
Tamam girebilmişsin sistem işlemciyi de tanıyor artık sorun nedir?

BIOS'a girip kaydedip cikiyorum, sistem restart attıktan sonra görüntü gelmiyor hocam. BIOS sürümünü de özellikle 5000 serisi için çıkana guncelledim.
 
BIOS'a girip kaydedip cikiyorum, sistem restart attıktan sonra görüntü gelmiyor hocam. BIOS sürümünü de özellikle 5000 serisi için çıkana guncelledim.

BIOS sürümünde sıkıntı olduğunu zannetmiyorum çünkü klasik BIOS'tan dolayı işlemcinin tanınmaması durumlardı buraya da giremez sistem çünkü işlemci yok hükmünde kalıyor.

Senin BIOS sıfırlanmış ayarları düzenlemen lazım. Windows kaç kuruluydu sende? TPM ayarı sıfırlamadan sonra kapanmış olabilir ona bir bakıp açıver. XMP ayarlarını yap bir de CSM aç hepsi UEFI olsun, legacy kalmasın.
 
Windows 10 kullanıyorum. Bütün seçenekleri UEFI yaptım, TPM de açık gözüküyor.

İşlemciyle ilgili sorun olsa BİOS ekranı da gelmezdi diye düşünüyorum. Sanki sistem kendini boot edemiyor ama az önce eski işlemcide hiçbir ayar yapmadan tak diye açılmıştı masaüstü.

Kafayı yedim gerçekten :D
 

Geri
Yukarı