Sisteme takılan RAM'ler sürekli yanıyor

Crescirc

Hectopat
Anakart
H81Mc
İşlemci
i5 4590
Selam, PC açılmıyor anakart logosunda takılı kalıyor. RAM'leri çıkarıp temizledim ve tamamen görüntü vermeyi kesti. RAM'lerimi başka sisteme taktım çalışmadılar. Yeni RAM aldım aynı şekilde 10 dakika dayandı, tekrar aynı hata. Tekrar yeni RAM yeni anakart aldım. Tekrar aynı hata. PC açıldığında klavye ve fareye güç gitmiyor ama anakartın USB portlarına telefon veya hoparlör taktığımda şarj oluyor, çalışıyor.
PSU dandik bir markanın ve 3-4 senedir kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Statik elektrik toplamış olabilir mi? silgi yardımıyla temizleyip statik elektrik yükünü boşaltabileceği her hangi bir yere dokundurabilir misin. ayrıca pc elektrikten ayrılmış şekilde power tuşuna 20 sn basılı tutmanızda işe yarayabilir.

Statik elektrik toplamış olabilir mi? silgi yardımıyla temizleyip statik elektrik yükünü boşaltabileceği her hangi bir yere dokundurabilir misin. ayrıca pc elektrikten ayrılmış şekilde power tuşuna 20 sn basılı tutmanızda işe yarayabilir.
Silgi denendi. Ramler farkli anakartta denendi. 0 kutudan çıkan ram bile çalışdıktan 10 dakika sonra iptal oluyor. 6 tane ram değiştirdim. Yeni ramler çalışıyor pc kapat aç yapıyorum direk iptal.

PSU dandik diyorsun stabil olmayan voltajdan yanıyor olabilir RAM'lerin.
Bir iki haftadır yabancı forumlarda geziyorum genelde çok düşük bir ihtimal yazmışlar ama yapacak bir şey yok artık yeni bir psu yeni bir kasa tekrar yeni ram alınacak ama boşa gidecek gibi. Dün yeni anakart ve yeni ram ile sistem montajını yaptım açtım açılıyor. Geri kabloları toplayım diye kapadım 2 dakika sonra geri açtım... Aynı hata.

Hocam kasa içini kontrol eder misin? Belki bir kablo kısa devre yapıyor olabilir. Ya da anakartın altındaki pinlerde kısa devre olabilir. Sonuçta güç kaynağından kaynaklansaydı diğer parçalar da zarar görürdü.

Hocam kasa içini kontrol eder misin? Belki bir kablo kısa devre yapıyor olabilir. Ya da anakartın altındaki pinlerde kısa devre olabilir. Sonuçta güç kaynağından kaynaklansaydı diğer parçalar da zarar görürdü.

Yani güç kaynağı değilse ne bilmiyorum artık, çünkü: 0 anakart aldım PC açıldı kapat aç yaptım, gene aynı. Şu an elimde sağlam RAM kalmadı artık birkaç gün içerisinde olursa yeni RAM yeni kasa ve yeni PSU ile deneyeceğim. Kasam Everest range peak7 2014'te almış olmam lazım. Kasa içindeki kabloları nasıl kontrol edeceğime dair bir fikrim yok. Aynı şey anakart altı pinleri içinde geçerli.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı