Sisteme virüs girdikten sonra PC yavaşlar mı?

emre4531

Femtopat
Daha fazla  
PC'ye virüs girmişti 1 2 gün sonra fark ettim temizledim hemen. Dosyaları falan kaldırdım sonra tarama yaptım bir şey çıkmadı PC de herhangi bir şey olmuş mudur yavaşlama falan? Çünkü oyun oynarken bazen saniyelik drop giriyor oyunda Valorant Minecraft vb sistem i5 14400F RTX 4070 Super.

PC'ye virüs girmişti 1 2 gün sonra fark ettim temizledim hemen. Dosyaları falan kaldırdım sonra tarama yaptım bir şey çıkmadı PC de herhangi bir şey olmuş mudur yavaşlama falan? Çünkü oyun oynarken bazen saniyelik drop giriyor oyunda Valorant Minecraft vb sistem i5 14400F RTX 4070 Super.

Virüs gittiyse performans eski haline döner, 1-2 günde kalıcı etki veremez.

Bulaşan virüse göre değişir bu durum. Eğer sildiğiniz halde sistem dosyalarında vs gözükmeyen profesyonel bir şey ise mümkündür, fakat öyle olacağını sanmam.

Türüne göre değişir ben 1 günde fark ettim bir şey olmadı truva atı bulaşmıştı temizledim kullanmaya devam ettim o drop olayı genel yaşanan bir şey virüsden değildir en sağlıklısı performans izleyicisine bakın anormal kullanım var mı dosyalarda veya uygulamalarda.

Virüsüne göre değişir.
Bazı virüsler (mesela casus yazılım, keylogger vb) hiç fark ettirmeden çalışabilir (RAM kullanımı 5MB civarı olsa, ismi de şüpheli bir şey olmasa çoğu kişi fark etmez.) Bazıları kripto para madenciliği falan yapar bu yüzden de sistem aşırı kasar ve ısınır. Laptop ise sarjı da az dayanmaya başlar.

Türüne göre değişir ben 1 günde fark ettim bir şey olmadı truva atı bulaşmıştı temizledim kullanmaya devam ettim o drop olayı genel yaşanan bir şey virüsden değildir en sağlıklısı performans izleyicisine bakın anormal kullanım var mı dosyalarda veya uygulamalarda.

Performans izleyicisinden enye bakaym ne olursa normaldir?

Fiziksel disk % boşta 100.000
% İşlemci zamanı 5K-10k arası.
% Kesme zamanı 1K civari falan.
Anlamadımda sen bakarmısn bir arkada şu an sadece Google açık.

Boşta dururken bu değerler gayet sağlıklı. Arka planda çalışan virüsün çalıştırdığı bir şey yok muhtemelen kurtulmuşsunuz kafanızın rahat olmasını istiyorsanız sıfırlayın format la.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı