Sistemi İlk Defa Açarken Ne Yapılması Gerekli?

Bu arada söylemeyi unuttum. Anakartınızın sitesinden gerekli birkaç sürücüyü indirebilirsiniz. Chipset ve Ethernet sürücüleri genellikle koyulur. Ek sürücülerde olabiliyor. Bir göz atın.
Evet sitesinden baktım az önce biraz zor Buldum driverleri ama buldum ethernet chipset driverleri ve daha birsürü driver vardı teşekkür ederim.

Windows 10'u satın almak zorunda değilsiniz. Microsoft sitesinden indirip kurun aktifleştirmeyin. Sağ altta Windows'u aktifleştirin yazısı ve masaüstü arka planını değiştirememe dışında bir sorun yok. Güncellemeler de geliyor.

Son düzenleme:
Windows 10'u satın almak zorunda değilsiniz. Microsoft sitesinden indirip kurun aktiflestirmeyin. Sağ altta Windows'u aktifleştirin yazısı ve masaüstü arka planını değiştirememe dışında bir sorun yok. Güncellemeler de geliyor.
Buradan mı indiriyoruz hocam: Windows 10'u İndirin

Burada Pro ya da Home seçeneği yok biraz kafamı karıştırdı da. Bir de USB'ye nasıl yazdıracağız bu ISO'yu? Sistemi toplarken Windows Store'dan lisanslı olarak işletim sistemini almayı düşünüyorum. Buradan indirip kurup, sonra Store'dan aldığım kodla etkinleştirsem olur mu acaba?

Buradan mı indiriyoruz hocam: Windows 10'u İndirin

Burada Pro ya da Home seçeneği yok biraz kafamı karıştırdı da. Bir de USB'ye nasıl yazdıracağız bu ISO'yu? Sistemi toplarken Windows Store'dan lisanslı olarak işletim sistemini almayı düşünüyorum. Buradan indirip kurup, sonra Store'dan aldığım kodla etkinleştirsem olur mu acaba?
Windows indirdiğinde format atma kısmında seçenek çıkıyor ordan seçip devam edebilirsiniz ve Usb yi değişik programlar sayesinde iso dosyasını usb ye yazdira bilirsin ama ben genelde iso dosyalarini CMD komutlarıyla yazdırıyorum tabi biraz uğraşmak gerekiyor.

Son düzenleme:
Orjinal alma imkanınız olasaya kadar burdan indirin. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum Bildiğim kadarıyla Rehber'de ki size uygun olan anahtarı girince belli bir süre sıkıntısız kullanabilirsiniz. Aksi taktir de KMSpico gibi yazılımlar kullanıp başınızı yakmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Berkay bey şimdi microsoft'un sitesinden baktım Windows 10'u indiriyor ancak anlayamadım ben tam olarak sistem kapalıyken de direk formata mı geçecek yoksa bi işletim sistemi kurmak mı gerekiyor? Küçük boyutta bir dosya indirdi ben bunu USB ye ISO olarak mi yazıcam? Laptop kardeşimin çok yavas yani felaket AMD E1 (gömme) işlemci var 1.32 Ghz bunda deneme yapıyım dedim.
1504814409687.jpg

Son düzenleme:
Berkay bey şimdi microsoft'un sitesinden baktım Windows 10'u indiriyor ancak anlayamadım ben tam olarak sistem kapalıyken de direk formata mı geçecek yoksa bi işletim sistemi kurmak mı gerekiyor? Küçük boyutta bir dosya indirdi ben bunu USB ye ISO olarak mi yazıcam? Laptop kardeşimin çok yavas yani felaket AMD E1 (gömme) işlemci var 1.32 Ghz bunda deneme yapıyım dedim.Eki Görüntüle 258310
İndirmiş olduğunuz Windows 10 ISO dosyasını USB'ye UEFI olarak yazdırın. Rehberler yine Technopat'da mevcut. Ardından Usb'yi bilgisayar'a takın ve Usb'den boot yaptırın. Bunun da Rehberleri mevcut.

Ekranı alalı 6-7 ay oldu peki dediğiniz nasıl yapılıyor?
İnternette "dead pixel test" diye aratın. İlk sıralardaki sitelerden birine girin. Tüm ekran tek renk olunca ekranı dikkatlice kendi gözünüzle tarayın, çalışmayan piksel(leri) bulmaya çalışın. Varsa monitörünüzde ölü piksel var demektir.

Windows satın alma konusuna gelirsek eğer durumunuz yok ise kurun fakat etkinleştirmeyin. Sağ altta sürekli bir etkinleştirin uyarısı kalır fakat korsan kullanmaktan iyidir. Eğer gerekli bütçeyi edinirseniz OEM ürün anahtarlarından alabilirsiniz sitelerden.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı