Sistemi Kasa Güç Tuşundan Kapatmak Zararlı Mı?

CasualUser

Hectopat
Monitörsüz ve Windows kurulmamış fakat içinde anakart, ekran kartı vs tüm bileşenler bulunan bir kasanın RGB ayarlarını ayarlamak için ara sıra kasa düğmesine basıp açıyorum ve aynı yerden kapatıyorum (Arkadaki elektriği tamamen açan ve kapatan düğme değil, o her zaman açık.). Bu kasaya veya içindeki herhangi bir bileşene zarar verir mi?

Kasaya fare dışında hiçbir şey bağlı değil. Bildiğiniz sadece kasa yani.

Birisi elektriği ansızın kesiyor, birisi keseceği zamanı ayarlayıp tüm bilgileri, güncellemeleri sonlandırıp kesiyor.Sürekli düğme ile kapatılan bir bilgisayarın elektrik aksamının ömürü tabiki kısa olur, zarar verirmi vermez mi konusuna gelecek olursak bu sizin anakart sağlamlığınıza bağlı birşey, lakin ne kadar sağlam olursa olsun ömür kısalır.

Tuşa basılı tutmak elektriği birden kesmiyor. Ama elektrikten çekmek birden kesiyor. Önceki sistemlerde HDD'de ağır bir işlem yapıyorken elektriği kesmek çökmesine neden olabiliyordu. Ama yenilerde hiç denk gelmedim.

Tuşa basarak kapatmak zararlı değil diye biliyorum yanlışım olabilir ama basılı tutarak kapatmak zararlı.
Bilgisayarı GÜÇ tuşuna basıp kapatmak mouse ile kapatmaya eşdeğerdir.
Bilgisayar herşeyi kaydedip öyle kapatıyor, kendini.
GÜÇ tuşu basılı tutularak kapatılması zorla elektriğin/gücün kesilmesi demek. sistemsel zararlar dışında hiç bir etkisi olmaz.
GÜÇ tuşunu basılı tutarak kapatmak Anakart'ın gerçekleştirdiği bir eylemdir.
Anakart'a zarar vermez.

Monitörsüz ve Windows kurulmamış fakat içinde anakart, ekran kartı vs tüm bileşenler bulunan bir kasanın RGB ayarlarını ayarlamak için ara sıra kasa düğmesine basıp açıyorum ve aynı yerden kapatıyorum (Arkadaki elektriği tamamen açan ve kapatan düğme değil, o her zaman açık.). Bu kasaya veya içindeki herhangi bir bileşene zarar verir mi?

Kasaya fare dışında hiçbir şey bağlı değil. Bildiğiniz sadece kasa yani.
Eğer windows açık değilse kapatmanın başka yolu yok. Yani oradan kapatmaya mecbursun. Bir kere basıp kapanmasını bekleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı