Sisteminizle yaşadığınız en talihsiz olay

Kasa RGB kontrol kartını anakarta bağlarsam yazılım üzerinden kontrol ederim diye düşünüp anakarttan çektiğim kabloyu kontrol kartına taktım. Tabi hesaplamadığım bir şey vardı; iki port da çıkış içindi. Yani kontrol kartının anakarta bağlanabilirliği yok. Bilgisayarı çalıştırınca iki taraf da akım gönderdi ve çat sesi ile kıvılcım çıktı. Ben de kabloda sorun var sandım ve kabloyu attım. Kontrol kartının çalışmadığını farkettim, MSI servis ile görüşme yapıp yeni kart satın aldım. Aylar sonra da anakarta bağlı ledlerin düzgün yanmadığını farkettim. Günlerce MSI ile görüştüm, forumlarda dolandım çözüm bulabilmek için. Bir gün temizlik yaparken anakartta turuncu bir parlama gördüm meğerse RGB devresi patlamış, kıvılcım çıkan yer de oraymış. Anakartı satarken de düşük fiyata vermeme neden oldu.

XFX R5 220 ekran kartım yanmıştı pasif soğutmaydı ama ben kendim fan takmıştım en son kullandigim zaman fan takmayı unutmuştum ve kart yandı. Bir de 3 defa anakartım yandı Casper H81 anakart olması lazımdı hatırlamıyorum çöpe attım anakartı. Pegatron IPX41-D3 anakartımın internet girişi yandı ve modemimde yandı neyse gittim internet kartı ve modem aldım kullanmaya devam ettim bir gün işlemci değişikliğine gittim taktım işlemciyi açılmadı eski içindeki islemiyide taktım yine açılmadı neyseki elimde Gigabyte G41M-Combo anakart vardı hemen bütün sistemi ona geçirdim sorunsuzca kullanıyorum derken internet girişi yandı 1 hafta önce PCI slotuna taktığım Wi-Fi kartım vardı içinde onunla kullanmaya devam ediyorum.

Özenerek aldığım MSI B450 Gaming Plus Max'in elektrik arızasından dolayı arka portları yandı. İndirim kovalayarak zar zor 700 TL'ye bulmuş ve sevinmiştim. Şimdi de o arızanın 330 TL civarında bedeliyle 1000 TL'yi geçti. En acısı aldıktan 4 ay sonra olması ve 10 defadan fazla kullanmamam.

Daha önce de ASUS Maximus VIII gene anakartımın işlemci pinleri yamulmuştu. Bu da çok yeniydi.

Benim başıma ne geldiyse hep anakarttan geldi. Sizde durumlar nasıl? :D

Eski bilgisayarım çok kötüydü. Dedik orta halli alalım. Ama tokatlandık. 2. el Letgo'dan kasa aldık. 1.600 TL ama bana 2.600'ye patladı. 3 defa adama geri gönderdik. Sürekli mavi ekran alıyorduk. Meğerse RAM'ler uyumsuzmuş. Sonra söz verdi 8 GB RAM yollayacağım. Yollamadı. Eve götürdük bu sefer de internet yok. Meğerse internet kartı yokmuş. En sonunda tamire gönderdik. 1.000 TL tamire gitti. PSU yandı, yeni internet kartı takıldı ve yeni RAM'ler alındı. Baş belasıydı. Daha hiçbir ayarlama yapmadım. Overclock ya da GHz artırma hiçbir şey yapmadım. BIOS güncellenemiyor. GTA 5 açıp açmayacağı muamma. Witcher serisine başladım. İlk oyun çok rahat 2 kasıyor. 3'te herhalde çöker.

Anakart: MSI 7636.
İşlemci: i3-550 3.20 GHz.
RAM: 8 GB
Ekran kartı: 1 GB VTX HD 5450 64 Bit.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı