Sistemlerde sadece SSD olması

Atalay Arık

Kilopat
Yer
Lüleburgaz
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 4590 Asus Rog Strix RX 570 2 tb hdd + 500 gb ssd + 8+4 12 gb ram
Bunu bir eleştiri olarak da sayabilirsiniz, en yeni örnek olan QP Atreus üzerinden örnek vereceğim. Bu sistem şimdi ucuz değil 13.000 lira her şeyi iyi güzel ama en büyük sorun sadece SSD olması, 1 TB falan SSD olsa bir sistemde sadece yeter ama şimdi 512 GB SSD neye yeter, birkaç oyun sayacağım: Cyberpunk 2077 60 GB oyun arkadaşımda Steam'den güncel ona sordum, Witcher 3 42 GB ama 40 diyeceğim 100 GB'ı doldu bile diskin, GTA 5 Epic'ten kullanıyorum, 98 GB yazıyor. Yuvarlak hesap 100 GB, Rainbow Six Siege Ultra HD pack ile 80 GB, RDR 2 110 GB internetten baktım, Death Stranding internetten baktım 80 GB yazıyor. Bu saydıklarım 470 ediyor. belki daha az belki daha fazladır ama ben burada 6 tane oyun saydım ve diskte 42 GB kaldı ve Windows 512 GB'nin 512'sini de kullanmadığına göre güncel bir AAA bir oyun zar zor sığar hatta sığmaz bile. Demek istediğim eğer sistemde büyük bir SSD yok ise 512 GB SSD almak yerine 248 GB SSD alıp 1 TB HDD almak bana daha mantıklı gelen bir şey. Evet SSD daha hızlı yükleme süresini azaltıyor ama oyun yüklemeye alan kalmıyor şikayetim buydu. Yazdıklarım uzun ve saçma olabilir demek istediğim şeyi tam olarak anlatamamış olabilirim ama toplama sistemlerde sadece SSD olması ile ilgili eleştiri yapmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maddi durumunuz çok iyi değilse zaten SSD'den ibaret bir sistem dizilmesi zor. 250 ya da 500 GB SSD + 1 TB HDD yapın. SSD'ye de sürekli oynadığınız oyunları kurun ya da bitirdikten sonra bir daha girmeyeceğiniz oyunları silin, boşuna yer kaplamasın.

Yıl 2021. İnsanoğlu müthiş teknolojiler edindi ama hala HDD'ye mahkum bırakılıyor. Bu da bizim ayıbımız olsa gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı