Site kurma ve satımı nasıl işler?

Umut Anıl

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, herhangi bir yazılım dili kullanmadan veya bir koda bulaşmadan birkaç belli site yapma programı kullanarak site yapıp satılır mı?
Bu dönemde evdeyim ve evden gelir elde etmek istiyorum fakat kodlama ve yazılım dilleri liseden beri beni çok zorluyor. Bilgisi olan var mı acaba?

Anlamadım tam olarak siz site kurup site üzerinden satış mı yapacaksınız yoksa site yapıp siteyi mi satacaksınız ?

Anlamadım tam olarak siz site kurup site üzerinden satış mı yapacaksınız yoksa site yapıp siteyi mi satacaksınız ?
Siteyi satacak sanırım.

Böyle bir talep olduğunu düşünmüyorum, Wordpress'e 5 dakika göz atan kendi sitesini kurmayı becerebiliyor zaten. Belki kapı kapı dolaşıp küçük esnafın gözünü boyarsanız bir ihtimal para kazanabilirsiniz, o da çok kazandırmaz.

• Kendi mimarlık şirketini kurmuş birini buluyorsun.
  • Abi senin site var mı? diye soruyorsun.
  • O da yok diyor. Gidip Themeforest'de geziniyorsun. Adamın istediği formatta temaların görsellerini adama gösteriyorsun.
  • En son birini beğeniyor. Sana diyor bunun şurasını böyle yapabilir miyiz?
  • Temanın temelinde her şey pırtıklanabilir. Görseller yazılar değişir. Buna göre cevap verip tema 50 euro ise 500 eurodan kapıyı açıyorsun. 300'e kapatıyorsun.
Anlaştıktan sonra da basit bir hosting kiralayıp domain ve siteyi patlatıyorsun. Adamdan da her yıl 2000 lira alıyorsun.

Bu arada, sakın Wordpress veya tema falan deme adama. Aklını karıştırma. Siteyi sen yapıyorsun. Kapiş. 😏

Merhaba, herhangi bir yazılım dili kullanmadan veya bir koda bulaşmadan birkaç belli site yapma programı kullanarak site yapıp satılır mı?
Bu dönemde evdeyim ve evden gelir elde etmek istiyorum fakat kodlama ve yazılım dilleri liseden beri beni çok zorluyor. Bilgisi olan var mı acaba?
Hocam site yapmasına yaparsınız ama satma konusu sıkıntı, mahalle esnaflarına veya kendi işini kurmaya çalışanlara ulaşıp işe döndürmeniz gerek. Web site yapmak web siteye ihtiyaç olan insanları bulmaktan daha kolay.

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Yazılım dilleri ile aramız biraz bozuk gibi ta ki lise döneminde okulu bırakmama sebep olacak kadar zorlamıştı beni.
Ben biraz daha pratik olsun Wix gibi mesela yapayım talebi olan birine vereyim emeğimin karşılığını alayım derdindeyim.

Bu arada, sakın Wordpress veya tema falan deme adama. Aklını karıştırma. Siteyi sen yapıyorsun. Kapiş. 😏
Zamanında bir mobilyacıya site yapmıştım, Wordpress'ten haberim yoktu tabi, admin panel dahil her şeyini sıfırdan kodlayıp 500 TL'ye satmıştım. Harbiden o zamanlar kafam çalışmıyormuş :D

Zamanında bir mobilyacıya site yapmıştım, Wordpress'ten haberim yoktu tabi, admin panel dahil her şeyini sıfırdan kodlayıp 500 TL'ye satmıştım. Harbiden o zamanlar kafam çalışmıyormuş :D
Hayatımın en rahat paralarını kazandığım zamanlar adı geçmemiş o mimarın yanında çalıştığım zamanlardı. Site kuralım diyor, Wordpress ile hallediyorum. Tasarım diyor, Bionluk'dan tasarımcı tutuyorum. Hiçbir şey yapmayıp her şeyin faturasını ona kesip araya da güzel para koymuştum koca yıl 😉
Sekreterlik diyelim biz bu iş modeline.

Hayatımın en rahat paralarını kazandığım zamanlar adı geçmemiş o mimarın yanında çalıştığım zamanlardı. Site kuralım diyor, Wordpress ile hallediyorum. Tasarım diyor, Bionluk'dan tasarımcı tutuyorum. Hiçbir şey yapmayıp her şeyin faturasını ona kesip araya da güzel para koymuştum koca yıl 😉
Sekreterlik diyelim biz bu iş modeline.
Şuan yürütülebilecek bir iş mi pekala tek bir kişinin rahatlıkla yapabileceği açıdan ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı