Sitelerdeki yazıyı kopyalama engeli

Aynen o şekilde oluyor ama uzun iş, bunun pratik bir uzantı veya uygulaması yok mudur?
Chrome:
Opera:

Son düzenleme:
Söyleyeceğim şey Chrome'da kesinlikle işe yarıyor. Diğer tarayıcılarda da yarıyor olabilir.
URL başına tırnak içindekini ("view-so") yazman yeterli

Evet.
view-source:Türk Hava Yolları’nın 19 Mayıs Özel Uçuşu – Boarding Info

Büyük ihtimalle tüm siteler için Java Script'i kapatmışsın.
Çünkü eğer sağ tıklarsan bu olur:
Ekran Alıntısı.PNG

Büyük ihtimalle tüm siteler için JavaScript'i kapatmışsın.
Çünkü eğer sağ tıklarsan bu olur:
Eki Görüntüle 581251
Sağ tıkladığımı kim söyledi? Amaç sayfa kaynağını görmek. URL'de güzelce yapılabiliyor. Herhangi bir ayarı da değiştirmedim. Kontrol ettiğimde JavaScript açık. Aynı sonuca birden fazla yol ile ulaşılabilir. Sağ tıklanmaması bu işlemin imkansız olduğu ya da illa 3. parti bir uygulama gerektirdiği anlamına gelmiyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    57,4 KB · Görüntüleme: 58
Sağ tıklarsan göremezsin dedim.
İncele ile olur diyen birine bak bakalım oluyor mu? demişsiniz. İncelemenin farklı bir türü sadece. Neden uzattığınızı anlamıyorum. Konuya o eklentileri paylaşıp bununla yapabilirsin deseniz tamam ama başka türlü olmaz gibi bir tutum sergilemeniz saçma.

İncele ile olur diyen birine bak bakalım oluyor mu? demişsiniz. İncelemenin farklı bir türü sadece. Neden uzattığınızı anlamıyorum. Konuya o eklentileri paylaşıp bununla yapabilirsin deseniz tamam ama başka türlü olmaz gibi bir tutum sergilemeniz saçma.

Başka türlü olmaz demedim. Sağ tıkla incele kısmına basmaya çalış oluyor mu?, dedim.

Söyleyeceğim şey Chrome'da kesinlikle işe yarıyor. Diğer tarayıcılarda da yarıyor olabilir.
URL başına tırnak içindekini ("view-source:") yazman yeterli.

Evet. 493-509 satır numaraları. Zamanla değişebilir.
view-source:Türk Hava Yolları’nın 19 Mayıs Özel Uçuşu – Boarding Info
O sağ tık engelleri o kadar kolay aşılabiliyor ki, 10 yaşındaki bir çocuk dahi kolaylıkla aşabilir. Yani demek istediğim bu tür koruma şeyleri tamamen saçmalıktan ibaret.

Öncelikle geliştirici araçlarını Chrome'un üstünde yer alan 3 nokta sekmesinden açıyorsunuz, sonra altta "Event Listeners" kısmı var oraya gelin. Orada "click" "contexmenu" "dragstart" "selectstart" "keydown" "mousedown" kısımlarının hepsinin üstüne gelip hepsine "remove" deyin.

Bu çoğu sitede işe yarar, işe işe yaramayan sitelerde ise daha farklı şeyleri düzenlemek gerekiyor geliştirici araçlarında. Buna ek olarak bunun için yapılan eklentiler var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı