Sitem nasıl olmuş? (versiyon 2.0)

Gayet guzel bence, cok emek var.
Minik bir tavsiye vereyim. JS class ve design patternleri kullanarak su tarz if-else cumbusu kodlar yazmaktan kurtulabilirsin:
1613604431371.png

Bunu yazmak zor, okumak daha zor, debug edmek cok daha zor. Baskalariyla birlikte calistiginda bu tarz kodlar yazarsan pek hos karsilanmaz.

Ama sonuc bence guzel, epey emek var. Ayrica JQuery yerine vanilla JS kullanman hosuma gitti.

Arka planı koyu yapmak için resim eklemişsin. Bu sitenin fare akıcılığını azaltacaktır.
Şu anlık aşağı kaydırma yapacak kadar uzun bir sayfa göremedim. Ama geliştirmeye başladıkça bu arka plan resminin sağladığı hantallık rahatsız edici olacaktır. Bunun yerine arka plan rengini değiştirebilirsin. Destekliyorsa arka plan rengini ''#242424'' yapmanı öneririm.

Ayrıca orta okul not hesaplama gibi şeylerin resimlerini, daha sade ve anlaşılır bir şey ile değişsen güzel olabilir. Bir de dediğim rengi yaparsan, arayüzlerde kullandığın parlak renkler göz yoracaktır. Daha az göz yoran renkler ile değiştirmeni öneririm. Soluk renkler kullanıcı deneyimi tarafında her zaman daha iyidir.

Telefon tarayıcısından göz attım. Arayüz telefon tarayıcısına uygun değil. Ona da ayar çeksen iyi olur. Sunduğun içeriğe bakarak en çok telefon kullanıcıları sitene giriş yapacaktır.

Pagespeed söylediği önerileri de uygulayabilirsin.

Site çok hoşuma gitti. Hep böyle şeylere ilgi duyuyorum, tam bir site yapacağım yarısın da bu tutmaz ki deyip sil baştan ya da sayfayı kapa.

Gayet guzel bence, cok emek var.
Minik bir tavsiye vereyim. JS class ve design patternleri kullanarak su tarz if-else cumbusu kodlar yazmaktan kurtulabilirsin:
Eki Görüntüle 884561

Bunu yazmak zor, okumak daha zor, debug edmek cok daha zor. Baskalariyla birlikte calistiginda bu tarz kodlar yazarsan pek hos karsilanmaz.

Ama sonuc bence guzel, epey emek var. Ayrica JQuery yerine vanilla JS kullanman hosuma gitti.
JQuery'i olabildiğince kullanmamaya çalışıyorum. Oradaki if else kısmı bilindik bir kod olmadığı için bir benzeri yok bu tür bir fikir geldi onu uyguladım fakat güncellemeyi düşünüyorum. Site çalışma hızını etkiliyor farkındayım. Teşekkürler.
Arka planı koyu yapmak için resim eklemişsin. Bu sitenin fare akıcılığını azaltacaktır. Şu anlık aşağı kaydırma yapacak kadar uzun bir sayfa göremedim. Ama geliştirmeye başladıkça bu arka plan resminin sağladığı hantallık rahatsız edici olacaktır. Bunun yerine arka plan rengini değiştirebilirsin. Destekliyorsa arka plan rengini #242424 yapmanı öneririm.

Ayrıca orta okul not hesaplama gibi şeylerin resimlerini, daha sade ve anlaşılır bir şey ile değişsen güzel olabilir. Bir de dediğim rengi yaparsan, arayüzlerde kullandığın parlak renkler göz yoracaktır. Daha az göz yoran renkler ile değiştirmeni öneririm. Soluk renkler kullanıcı deneyimi tarafında her zaman daha iyidir.

Pagespeed söylediği önerileri de uygulayabilirsin.
Yorum için teşekkürler. Tasarımın amacı kullanıcıdır doğru diyorsun. Elimden geleni yapıyorum tasarım olarak ilk siteme göz attıysan arasında baya bir fark var bir sonraki yaptım site ile bunun arasında da baya bir fark olacaktır zaman ile düzeltilebilecek şeyler. Teşekkür ederim tekrardan.
Site çok hoşuma gitti. Hep böyle şeylere ilgi duyuyorum, tam bir site yapacağım yarısın da bu tutmaz ki deyip sil baştan ya da sayfayı kapa.
Amacım para kazanmaktansa insanlık yararına bir şey yapmaktı bu tür bir siteyi hem kendimi geliştirmek hem de insanların faydalanması için yaptım. Tutmazsa da çok fazla üzülmem çünkü kendimi büyük ölçüde bu sitede geliştirdim.
Bir tık tr.gg tarzı sitelere benziyor arayüzü geliştirmen lazım.
Arayüzü yeniden baştan yapmıştım zaten şuan ki görünümü eskiye göre modernleşti bir kaç arayüz güncellemesi daha düşünüyorum fakat şuan ki sonuç yine de iyi durumda diye düşünüyorum. Bir kaç güncelleme yarın ve cuma günü gelecek.
Bazı güncellemeleri şuanda yaptım ve siteye ekledim. Dediğiniz bir bir kaç şeyi düzelttim. Eklemeleri hallettim. Denilen bazı şeyleri ise ileriki günlerde ekleyeceğim. @Cevizz Mobil uyumluğu ise halledeceğim. Yakın bir zamanda o da hal olacak inşallah. Domaini ise bir kaç hafta içinde değiştirmeyi ve kendi domainime geçmeyi planlıyorum. Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize.

Son düzenleme:
Tasarım alanına da zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Mesela dribbble üzerinde bol bol tasarım örneklerini inceleyebilirsiniz. Bunun dışında tasarımı mümkün olduğunca responsive yapmanızı öneririm. İyi çalışmalar.

Tasarım alanına da zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Mesela dribbble üzerinde bol bol tasarım örneklerini inceleyebilirsiniz. Bunun dışında tasarımı mümkün olduğunca responsive yapmanızı öneririm. İyi çalışmalar.
Tasarım olarak geliştirme yapmam gerekli biliyorum onları düzeltmeye çalışacağım. Responsive kısmını ise yakın bir tarihte güncelleyeceğim. Teşekkür ederim.
Sitenin domain adresi ve hosting firmasını değiştirdim arkadaşlar.

Mobil uyumluluğu halledeceğim yakında.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı