Sıvı soğutma "CPU_FAN" girişinde kullanılabilir mi?

weisskatzen

Hectopat
Merhabalar,

CPU fan error hatasını monitor kısmından ignore yapmak için BIOS'u açtım ve Vatan Bilgisayar'ın sıvı soğutmamı AiO pump yerine CPU Fan'a takmış galiba ( CPU fanda RPM vardı AiO n/a yazıyordu ) bir sıkıntı teşkil eder mi? Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

Masterliquid 240l.
Asus TUF Gaming B550 Plus

Son düzenleme:
Merhabalar,

CPU fan error hatasını monitor kısmından ignore yapmak için BIOS'u açtım ve Vatan Bilgisayar'ın sıvı soğutmamı AiO pump yerine CPU Fan'a takmış galiba ( CPU fanda RPM vardı AiO n/a yazıyordu ) bir sıkıntı teşkil eder mi? Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

Masterliquid 240l.
ASUS TUF Gaming B550 Plus.

Sizde o kabloyu AiO pump kısmına takin.

Genelde sorun teşkil etmez ama pompa devri değişebilir AiO Pump'a göre.

Kafamdaki sorun şu: CPU fanda RPM olmasına rağmen CPU fan error hatası alıyor olmam, BIOS üzerinden ignore seçeneğini seçip ignoreladım. Sizce çözümü bu mu yoksa farklı bir şeyden dolayı mı almış olabilirim CPU fan error hatasını ( her zaman almıyorum 2günlük sistem 2 günde de 1'er defa aldım toplam 20 restart atmışımdır sisteme. )

Sizde o kabloyu AiO pump kısmına takin.
1635953413447.png

Anakartta AIO yok galiba emin değilim, BIOS'ta çıktığı için söylemiştim.
Sistem açılır açılmaz pompa hemen devir almıyorsa bu hatayı alabilirsiniz. ASUS yazılımı ile (genelde Armoury Crate) pompa devrine bakın. Pompa çalışıyorsa ıgnore ayarında kalabilir.

1635953496979.png

Bu şekilde bir tablo çıkıyor devirler kısmında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı