Sıvı Soğutma, dik mi kullanılmalı yoksa yatay mı?

Radyatör Dik/Yatay?

• Oy verenlerin toplamı
    13

SUSAMLI ÇUBUK

Hectopat
Makaleler
1
Geçen günlerde "Dik radyatör ömrü azaltır" şeklinde bir yorum görmüştüm. Reddit vs. olsun araştırdım ama bu tarz başka yorum bulamadım. Bu konuda herhangi bir inceleme biliyor musunuz? Sizce nasıl kullanılmalıdır?

*Kasa tipinden bağımsız yorum yapabilirsiniz.*

Geçen günlerde "Dik radyatör ömrü azaltır" şeklinde bir yorum görmüştüm. Reddit vs. olsun araştırdım ama bu tarz başka yorum bulamadım. Bu konuda herhangi bir inceleme biliyor musunuz? Sizce nasıl kullanılmalıdır?

Yatay daha iyidir, sıvıyı kolayca iletebilir. Dikeyde ise sıvı soğutma zorlanabilir.

Geçen günlerde "dik radyatör ömrü azaltır" şeklinde bir yorum görmüştüm. Reddit vs. olsun araştırdım ama bu tarz başka yorum bulamadım. Bu konuda herhangi bir inceleme biliyor musunuz? Sizce nasıl kullanılmalıdır?

Bence yatay kullanmak daha mantikli.

Dik veya yatay olmasından ziyade pompanın, radyatör tüplerinin ve boruların nasıl bir konumda durduğu önemli. Örneğin soğutucuyu kasanın üstüne yatay takıp sağlıklı bir montaj yapabilirsiniz, bu durumda baloncuk sesi gibi sesler duymazsınız.

2023-07-28 12_42_30-(1) Stop Doing It Wrong_ How to Kill Your CPU Cooler (AIO Mounting Orienta...png

Ancak soğutucuyu yine yatay bir şekilde kasanın altına takarsanız soğutucunun döngüsünde en üst kısmına pompayı koyduğunuz için ideal olmayan bir montaj olur. Su sesi çıkabilir ve soğutma performansı istediğiniz gibi olmayabilir, uzun vadede sorun yaratması olası.

2023-07-28 12_43_46-(1) Stop Doing It Wrong_ How to Kill Your CPU Cooler (AIO Mounting Orienta...png

Nihayetinde yöntem şu: Soğutucunun içindeki hava döngüsünün pompanın içinde birikmesini istemiyorsunuz. Pompanın içinde su olacak, radyatörün su girişindeki tüplerde su olacak, hava ise radyatörde ve soğutucunun en yüksek noktasında birikecek.

2023-07-28 12_45_58-(1) Stop Doing It Wrong_ How to Kill Your CPU Cooler (AIO Mounting Orienta...png

Daha ayrıntılı bilgi için videoya bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı