Aklımda delice bir düşünce var. Sıvı soğutmam öne takılı ve dışardan içeriye hava üflüyor. Ben yine arkasına 2 fan daha ekleyip içerdeki havayı biraz daha soğuturmu yani kısaca önde iki fan arkada iki fan 4'ü içeriye hava üfleyecek.
Bahsettiğiniz yöntemi halihazırda kendi sistemimde sıvı soğutma olarak kullanmaktayım işe yarıyor. Yapabilirsiniz.
Bir nebzede olsa düşüş yaşanacaktır diye düşünüyorum hocam.. Eğer işlemci sıcaklığınız rahatsız edici seviyelerde değilse ve kasanızda yer varsa radyatörü yukarıya alıp ön tarafa yüksek statik basınçlı fanlar alırsanız daha yararınıza olacaktır.. Bu yöntemle kasanın içine daha fazla bir şekilde soğuk hava gireceği için hem ekran kartı ısınız düşecektir hem de yine işlemci sıcaklığınız bir tık düşebilir.İşlemci sıcaklığı konusunda sıkıntım yok da önceden içeriden dışarıya üflüyordu. Egzoz fan görevi yapıyordu. Fanlar içeriye üfleyince de ekran kartı ısınmaya başladı. Sıcaklığı düşer mi kısacası?
Bir nebzede olsa düşüş yaşanacaktır diye düşünüyorum hocam. Eğer işlemci sıcaklığınız rahatsız edici seviyelerde değilse ve kasanızda yer varsa radyatörü yukarıya alıp ön tarafa yüksek statik basınçlı fanlar alırsanız daha yararınıza olacaktır. Bu yöntemle kasanın içine daha fazla bir şekilde soğuk hava gireceği için hem ekran kartı ısınız düşecektir hem de yine işlemci sıcaklığınız bir tık düşebilir.
Ramleri zorlamadığı sürece değmesi problem değil hocam. Üste takamıyor musunuz yoksa değdiği için içiniz rahat etmedi, öne mi aldınız?Üste takınca RAM'ler değiyor. O yüzden öne aldım.
RAM'leri zorlamadığı sürece değmesi problem değil hocam. Üste takamıyor musunuz yoksa değdiği için içiniz rahat etmedi, öne mi aldınız?
Anladım hocam.. Bu durumda yapılacak tek şey 2 adet daha fan alıp dediğiniz gibi takmak olacaktır.. 4 adet yüksek statik basınçlı fan alabiliyorsanız böyle yapıp radyatöre bağlı tüm fanları değiştirmeniz önerebilirim.. Aklıma başka da bir çözüm yolu gelmedi açıkçasıÜste takamıyorum. Ve yer yok üste o yüzden öne aldım.
İşlemci sıcaklığı konusunda sıkıntım yokta önceden içerden dışarıya üflüyordu. Egzoz fan görevi yapıyordu. Fanlar içeriye üfleyincede ekran kartı ısınmaya başladı. Sıcaklığı düşer mi kısacası.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.