Sıvı soğutma montajı ve kasa sirkülasyonu nasıl olmalı?

Hocam aynı kasayı kullanıyorum. Arkadaşın dediği doğru MSI bu kasada hem hava akışının düzgün olması hem de estetik olarak güzel görünmesi için fanları ters bıçak(reverse Blade) şekilde kullanmış. Yani havayı içeri alıyor.

Kaynak: https://www.msi.com/PC-Case/MAG-PANO-M100R-PZ/Specification

Çok teşekkür ederim bireyleri yanlış düşündüğümü biliyordum, o zaman sıvı soğutmayı egzoz olarak takıyorum teşekkür ederim.

Ek olarak şunu sormak istiyorum bendeki bu sıcaklık değerleri hiç normal gelmiyor bir yorumunuz var mı acaba?

IMG-20240708-WA0013.jpeg

Yokmu bilen 😅

Çok teşekkür ederim bireyleri yanlış düşündüğümü biliyordum, o zaman sıvı soğutmayı egzoz olarak takıyorum teşekkür ederim.

Ek olarak şunu sormak istiyorum bendeki bu sıcaklık değerleri hiç normal gelmiyor bir yorumunuz var mı acaba?

Eki Görüntüle 2247656

Yokmu bilen 😅
Açıkçası bana da normal gelmedi. Bi' nebze önüne geçmek için V-sync açabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2247656

Yokmu bilen 😅
Sistem özelliklerin neydi hocam?

Sistem özelliklerin neydi hocam?

Ryzen 5 7600
MSI Pro B650M-A Wi-Fi
Corsair Vengeance RGB DDR5 6000MHz.
Samsung 980 1TB.
ASUS TUF 750b PSU.
PowerColor Red Devil RX 7800XT
MSI MAG pano M100R
Soğutucu bu görselde Cooler Master Hyper 212 vardı.
Corsair H150 gelecek.

Ryzen 5 7600
MSI Pro B650M-A Wi-Fi
Corsair Vengeance RGB DDR5 6000MHz.
Samsung 980 1TB.
ASUS TUF 750b PSU.
PowerColor Red Devil RX 7800XT
MSI MAG pano M100R
Soğutucu bu görselde Cooler Master Hyper 212 vardı.
Corsair H150 gelecek.
Ekran kartı sıcaklığınız normal görünüyor ama işlemci fazla cidden. Cooler Master kule tipinin performansını bilmiyorum belki işlemciye yetemiyordur belki de montajda bir hata vardır emin değilim. Sıvı soğutmayı taktığınız zaman sıcaklık tatmin edici seviyelere gelecektir endişe etmeyin. Sıvı soğutmayı takana kadar turbo boost kapatıp işlemciyi rahatlatabilirsiniz.

Bu arada corsair yerine DeepCool LT 720 öneririm testlerde daha performanslı ve fiyatı daha uygun. Ben R5 7500f ile kullanıyorum boşta 45 stres testinde ise 65 dereceyi geçmiyor.

Ekran kartı sıcaklığınız normal görünüyor ama işlemci fazla cidden. Cooler Master kule tipinin performansını bilmiyorum belki işlemciye yetemiyordur belki de montajda bir hata vardır emin değilim. Sıvı soğutmayı taktığınız zaman sıcaklık tatmin edici seviyelere gelecektir endişe etmeyin. Sıvı soğutmayı takana kadar Turbo Boost kapatıp işlemciyi rahatlatabilirsiniz.

Bu arada Corsair yerine DeepCool lt 720 öneririm testlerde daha performanslı ve fiyatı daha uygun. Ben R5 7500F ile kullanıyorum boşta 45 stres testinde ise 65 dereceyi geçmiyor.

Deneyip göreceğim bakalım nerede yanlış var.

Şöyleki önerin için teşekkür ederim ama marka takıntısı var bende o yüzden tek tek değişim sağlıyorum hazır sistem almıştım şimdi değişiyorum.

MSI ve Corsair olacak tüm kasa bileşenleri satıp değişiyorum tek tek.
RAM.
Sıvı soğutma
Monitör
Kasa
Değiştim bile.

Deneyip göreceğim bakalım nerede yanlış var.

Şöyleki önerin için teşekkür ederim ama marka takıntısı var bende o yüzden tek tek değişim sağlıyorum hazır sistem almıştım şimdi değişiyorum.

MSI ve Corsair olacak tüm kasa bileşenleri satıp değişiyorum tek tek.
RAM.
Sıvı soğutma
Monitör
Kasa
Değiştim bile.
Anladım hocam. Sorun yok Corsair de güzeldir hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın. Zaten eli yüzü düzgün herhangi bir 360mm soğutucu kullandığınız işlemci için sizi kesinlikle üzmez, hayırlı olsun şimdiden.

Anladım hocam. Sorun yok Corsair de güzeldir hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın. Zaten eli yüzü düzgün herhangi bir 360mm soğutucu kullandığınız işlemci için sizi kesinlikle üzmez, hayırlı olsun şimdiden.

Teşekkürler hocam.

Bunu sakın yapmayın. Isınan hava yükselir. Öyle yaptığınızda sıcak hava tahliyesinde sorun yaşarsınız ve sıcaklıklarınız hayli yükselir.

Hocam reverse fan varmış kasamda o yüzden bunu yapmadım sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı