Sıvı soğutma soğutmuyor

kayra5441

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 7 5700 x
Merhaba. Yeni bir bilgisayar aldım R7 5700 X işlemcim var ve bir tane sıvı soğutma takılı ama Valorant'ta 73 74 derecelere çıkıyor. CPU Z de tam yükte de 73 derece oluyor ve sıvı soğutma dandik olduğundan mı anlamadım çok gürültülü. Yardımcı olur musunuz?

Fanları çok yüksek rpm de çalışıyor ve soğutmuyor mu? Sıvı soğutucunun modelini söyler misin. Bir de işlemciye overclock yaptın mı hiç?

İşlemci tam yükteyken 73-74 derecelerdeyse pompa çalışıyordur. Modelini öğrenirsek daha net bir şekilde yardımcı olurum. Belki 120mm'lik bir sıvı soğutucudur. Hatta belki jelatini ile birlikte montaj yapılmıştır bilemeyiz bu tür hatalar çok yapılıyor çünkü :D Belki de macun sürülmemiştir.

İşlemci tam yükteyken 73-74 derecelerdeyse pompa çalışıyordur. Modelini öğrenirsek daha net bir şekilde yardımcı olurum. Belki 120Mm'lik bir sıvı soğutucudur. Hatta belki jelatini ile birlikte montaj yapılmıştır bilemeyiz bu tür hatalar çok yapılıyor çünkü :D belki de macun sürülmemiştir.

Merhaba sıvı soğutmanın markası lovingcool 240 mm hazır sistem olarak aldım. Overclock yapmadım bugün AIDA64 ile test yaptım 10 dk 77 gördü Max 75 76 da gezdi.

[ IMG_20241201_011441.jpg ATTACH=full]2366674[/ATTACH]

Son düzenleme:
Değişik bir modelmiş ilk defa duydum. Öncelikle bios'unuza girip oradan pompayı hangi pin kısmına taktıysanız, pompa devir hızını full speed'e alıp o şekilde deneyebilir misiniz?

Değişik bir modelmiş ilk defa duydum. Öncelikle BIOS'unuza girip oradan pompayı hangi pin kısmına taktıysanız, pompa devir hızını full Speed'e alıp o şekilde deneyebilir misiniz?

Full mode yazan seçenekmi.

Değişik bir modelmiş ilk defa duydum. Öncelikle BIOS'unuza girip oradan pompayı hangi pin kısmına taktıysanız, pompa devir hızını full Speed'e alıp o şekilde deneyebilir misiniz?

Yaptım ama aynı hala stres testinde.

Anladım. Önce sıvı soğutucunun macununu kontrol etmenizi öneririm. Kaliteli bir macunla değiştirin o şekilde deneyin. Ekstra sıvı soğutucunun düzgün bir şekilde işlemciye temas ettiğinden de emin olun, bu da fark yaratır büyük oranda. Bir de işlemcinize undervolt yapabilirsiniz. Sıcaklığı büyük oranda düşürecektir. Kasa hava sirkülasyonunuz iyi mi bilmiyorum ama sanırım fanlarla donatmışsınız gibi duruyor, altında falan da var fanlar. O yüzden hava tahliyesinde sorun yoktur diye düşünüyorum. Bu marka sıvı soğutucuyu ilk defa duyuyorum. O yüzden performansı daha mı iyidir yoksa performansı maksimum bu kadar mıdır bir şey diyemiyorum.

Bir de bu bilgisayarı tek parça halinde 2.el olarak falan mı satın aldınız? Yoksa 0 olarak kendiniz mi topladınız her şeyi.

Anladım. Önce sıvı soğutucunun macununu kontrol etmenizi öneririm. Kaliteli bir macunla değiştirin o şekilde deneyin. Ekstra sıvı soğutucunun düzgün bir şekilde işlemciye temas ettiğinden de emin olun, bu da fark yaratır büyük oranda. Bir de işlemcinize undervolt yapabilirsiniz. Sıcaklığı büyük oranda düşürecektir. Kasa hava sirkülasyonunuz iyi mi bilmiyorum ama sanırım fanlarla donatmışsınız gibi duruyor, altında falan da var fanlar. O yüzden hava tahliyesinde sorun yoktur diye düşünüyorum. Bu marka sıvı soğutucuyu ilk defa duyuyorum. O yüzden performansı daha mı iyidir yoksa performansı maksimum bu kadar mıdır bir şey diyemiyorum.

Bir de bu bilgisayarı tek parça halinde 2.el olarak falan mı satın aldınız? Yoksa 0 olarak kendiniz mi topladınız her şeyi.

Yok kendim toplamadım internetten sıfır hazır sistem olarak aldım yardımınız için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı