Sıvı soğutma takıldıktan sonra sistem kendine reset atıyor

ExactlyReal

Hectopat
Daha fazla  
Dün bilgisayarıma Cooler Master Masterliquid ML240l V2 isimli sıvı soğutucuyu taktım fakat bugün oyun oynarken 2 kere bilgisayar kendisine reset attı.
İlkinde kendini kapattı ve yaklaşık 2-3 dk açılmadı, ikincisinde ise direkt kapanıp tekrar açıldı.
Herhangi bir kapanıyor ekranı falan gözükmedi direkt olarak kapandı yani.
Bilgisayar özelliklerim:

ASUS Dual RTX 2060 EVO OC.
i5 11400.
Crucial 16 GB (2x8GB) Ballistix RAM.
ASUS TUF Gaming 550W 80+ Bronze.
ASUS Prime B560M-A
Samsung 500GB EVO M.2 SSD.
ASUS TUF Gaming GT301 kasa.

Şahsi fikrim olarak PSU'nun yetmediğini düşünüyorum çünkü kullandığım kasada zaten 3 tane fan vardı ben sıvı soğutmayı takabilmek için öndeki 2 fanı söküp yerine radyatörü yerleştirdim ve söktüğüm fanları kasanın üstündeki fan yerlerine taktım.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Tam emin değilim ama sorun PSU'da olmayabilir. Sonuçta 650 Watt 80+ Gold PSU ile RTX 3080 ve i9 10900K çalıştırdılar. Sorunun kaynağı başka bir şey olabilir. Belki soğutucu olması gerektiği gibi kenetlenmemiştir işlemcinin üstüne veya soğutucunun işlemciye temas eden yerindeki jelatinini sökmeyi unutmuş olabilir arkadaş.

Düzeltme: 650W 80+ Bronze PSU ile sistemi çalıştırıp kullanmışlar.

Jelatini söktüğünden ve soğutucunun tam oturduğundan emin misin?

Evet eminim ayrıca herhangi bir ısınma problemi de yok.

Ben sorunun PSU'dan olmadığını düşünüyorum ama sorunun ne olduğunu da anlayamadım açıkçası. Umarım en kısa sürede çözersiniz.

Ayrıca ekran kartım 2060 Ti değil normal 2060.

2060 OC yerine TI yazmışım pardon.

Soğutucudan her türlü eminseniz, PSU gibi duruyor. Deneme imkanı bulursanız, PSU almadan önce, sistemi sağlamlığından emin olduğunuz bir PSU ile denemeniz gereksiz masraf açısından faydalı olur.

Ben sorunun PSU'dan olmadığını düşünüyorum ama sorunun ne olduğunu da anlayamadım açıkçası. Umarım en kısa sürede çözersiniz.

Teşekkür ederim.
2060 OC yerine Ti yazmışım pardon.

Soğutucudan her türlü eminseniz, PSU gibi duruyor. Deneme imkanı bulursanız, PSU almadan önce, sistemi sağlamlığından emin olduğunuz bir PSU ile denemeniz gereksiz masraf açısından faydalı olur.

Elimde eski bilgisayarımın 750W PSU'su var fakat 80+ değil ve markasını tam olarak hatırlayamıyorum denememde sakınca olur mu?

Dün bilgisayarıma Cooler Master Masterliquid ML240l V2 isimli sıvı soğutucuyu taktım fakat bugün oyun oynarken 2 kere bilgisayar kendisine reset attı.
İlkinde kendini kapattı ve yaklaşık 2-3 dk açılmadı, ikincisinde ise direkt kapanıp tekrar açıldı.
Herhangi bir kapanıyor ekranı falan gözükmedi direkt olarak kapandı yani.
Bilgisayar özelliklerim:

ASUS Dual RTX 2060 EVO OC.
i5 11400.
Crucial 16 GB (2x8GB) Ballistix RAM.
ASUS TUF Gaming 550W 80+ Bronze.
ASUS Prime B560M-A
Samsung 500GB EVO M.2 SSD.
ASUS TUF Gaming GT301 kasa.

Şahsi fikrim olarak PSU'nun yetmediğini düşünüyorum çünkü kullandığım kasada zaten 3 tane fan vardı ben sıvı soğutmayı takabilmek için öndeki 2 fanı söküp yerine radyatörü yerleştirdim ve söktüğüm fanları kasanın üstündeki fan yerlerine taktım.
Siz ne düşünüyorsunuz?

psu kaç watt

Konu hakkında ek bilgi olarak, ASUS'un kendi GPU'ları için işlemcilere göre önerdiği PSU güç tablosu aşağıdadır.

550W öneriliyorsa sorun PSU'dan değil anlamına mı geliyor.
Ayrıca yaklaşık 1 saatlik oyun sürecinde herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. 15 dakikalık işlemci yük testinde ise Max 67 derece ile karşılaştım. Sorun RAM kaynaklı olsa direkt gücü kesmek yerine mavi ekran verirdi diye düşünüyorum. Ekran kartı ile alakalı olduğunu da düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı