Evet diyebiliriz.Her sıvı soğutma her işlemciye olur mu ?
Yine evet.Sıvı soğutmalar arası fark varmıdır ?
Sıvı soğutmalar arasındaki fark nedir ? Siz hangi marka veya model sıvı soğutmayı önerirsiniz ?Evet diyebiliriz.
Yine evet.
Sıvı soğutmanın farkı ise ısıyı havadan daha iyi iletmesi.
Sıvı soğutmalar arasındaki fark nedir ? Siz hangi marka veya model sıvı soğutmayı önerirsiniz ?
250-350 arasında olabilir. Bide mesela normal soğutma ile sıvı soğutma arasında ciddi bir fark olur mu? Şuan işlmecim aşırı ısındığından oyunların bazılarını oynuyamıyorum.Corsair H80i kullanıcısı olarak Corsair marka sıvı soğutucuları önermem. Çoğu Corsair kullanıcısının yaşadığı sorunlar : Fanların gürültülü olması , radyatör üzerindeki vida deliğinin çabuk yalama olması, zamanla pompadan takır tukur sesler gelmesi, Corsair Link programının fan ve pompa ile ilgili değerleri bazen 0 olarak göstermesi... Bu gibi sebeplerden dolayı Corsair'ı önermem. Recep Baltaş sistem toplama videolarında hep Cooler Master veya Zalman kullanıyordu bu markaya yönelebilirsiniz bence. İnternetten de karşılaştırmalı videolara bakabilirsiniz.
Bütçeniz ne kadar ?
250-350 arasında olabilir. Bide mesela normal soğutma ile sıvı soğutma arasında ciddi bir fark olur mu? Şuan işlmecim aşırı ısındığından oyunların bazılarını oynuyamıyorum.
Benim işlemcim şuanda gereksiz ısınıyor bu yüzden bilgisayar kapanıyor. Bana pc yi kapatmayacak kadar soğutsa yeter.Eğer overclock yapma amacınız yoksa sıvı soğutma tavsiye etmem. Sıcaklık farkı tek haneyi geçmeyecektir. Onun yerine 50-100 tl'lik hava soğutması yeterli olacaktır. Sıvı soğutmadan aman aman bir performans beklemeyin. Ben de acemiyken sıvı soğutmaya hayrandım o iki boru, radyatör görünümü hoşuma gitti ve gittim bir H80i aldım. Şuan çok pişmanım. Eğer almayı bukadar çok istiyorsanız Cooler Master Nepton serisine yönelin. Verdiğiniz fiyata alabileceğiniz soğutucuyu hiç almayın derim. Vatan Bilgisayar'a girin ve soğutuculara bakın. Beğendiğiniz ve uygun fiyatlı olan 2-3 markanın internette karşılaştırmasını bulabilriisiniz
Yalnız yanılmıyorsam benim bildiğim sıvı soğutmadaki sıvı ısıyı sadece radyatöre taşır ve orada soğutur. Sıvının başka bir görevi olduğunu sanmıyorum.Bebeğe mama hazırladık ama çok sıcak biberonu üfleyerek mi daha hızlı soğuturuz veya suya atarak mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.