Sıvı soğutucu vs kule tipi soğutucu

Sıvı soğutuculara çok ciddi bir bütçe ayırmadığınız sürece pek verimli olmuyor (2-3k arası). Ama 300-400 Tl bandında bir hava soğutucu gayet kaliteli olabiliyor. Dark Rock Pro 4 ortalamanın da üstünde bir hava soğutucu. Ben Dark Rock Pro 4 alın derim.

Şu an Türkiye'de en iyi sıvı soğutuculardan biri 1200 TL'lik Lian Li Galagad 360mm. O ROG Ryujin çöpünden sonra nasıl bunları diyebiliyorsun anlamış değilim.
Sessiz çalışan bir tavsiyeniz var mıdır?

O işlemciye hava soğutucu takacaksan neredeyse sıvı soğutucunun fiyatına ulaşmış olacaksın. Lian Li Galahad 240mm bütçe yeterse Lian Li Galahad 360mm al. Daha iyisi yok bütçesine göre. Ayrıca bu bütçede alacağın o devasa hava soğutucu deli gibi ses yapacak. Ayrıca o 400 TL'lik 500 TL'lik hava soğutucular bu işlemciyi doğru düzgün soğutamıyor. Elinizdeki işlemci 5900X'den daha fazla ısınan bir işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Türkiye'de en iyi sıvı soğutuculardan biri 1200 TL'lik Lian Li Galagad 360mm. Ne yaşıyosun?

O işlemciye hava soğutucu takacaksan neredeyse sıvı soğutucunun fiyatına ulaşmış olacaksın. Lian Li Galahad 240mm bütçe yeterse Lian Li Galahad 360mm al. Daha iyisi yok bütçesine göre. Ayrıca bu bütçede alacağın o devasa hava soğutucu deli gibi ses yapacak.
Benim ne yaşadığım çok önemli değil de asıl sen ne yaşıyorsun? Öncelikle terbiyeni takın. Klavye başında anonim olmak terbiyesizlik yapma hakkı tanımıyor. Bahsettiğin soğutucuyu ilk defa duyuyorum. Araştırdım en ucuzu da 1500 Tl.. Bilinen markalar için vermiş olduğum fiyat bandı doğru. Bu sitenin amacı zaten insanları bilgilendirmek. İnsan gibi yanlışınız var böyle bir seçenek de var demekle "sen ne yaşıyorsun" demek arasında dağ kadar fark var.

Benim ne yaşadığım çok önemli değil de asıl sen ne yaşıyorsun? Öncelikle terbiyeni takın. Klavye başında anonim olmak terbiyesizlik yapma hakkı tanımıyor. Bahsettiğin soğutucuyu ilk defa duyuyorum. Araştırdım en ucuzu da 1500 Tl.. Bilinen markalar için vermiş olduğum fiyat bandı doğru. Bu sitenin amacı zaten insanları bilgilendirmek. İnsan gibi yanlışınız var böyle bir seçenek de var demekle "sen ne yaşıyorsun" demek arasında dağ kadar fark var.

Derim kardeşim. İnsanların aklını bulandırmayacaksın. Ayrıca daha Lian Li markasını bilmiyor musun? O ASUS modelden kat kat daha iyi. Ayrıca o Lian Li 1200 TL'ye düşüyor her Cuma.

Derim kardeşim. İnsanların aklını bulandırmayacaksın. Ayrıca daha Lian Li markasını bilmiyor musun? O ASUS modelden kat kat daha iyi. Ayrıca o Lian Li 1200 TL'ye düşüyor her Cuma.
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Burası bir donanım hususunda bilgilendirme forumu. Başkasının bilgisinin eksik veya yanlış olduğunu görüyorsun insan gibi düzgün bir dille söylersin. Bu kadar basit. Hala milletin aklını bulandırmaya hakkın yok falan yazıyorsun, çok komik gerçekten. Bu zamana kadar ben de bu forumda başkasının yanlışını düzelttim başkası da benim yanlışımı düzeltti. Yeri geldi saygı çerçevesi içinde tartıştım da.
Hayatımda daha yanlış bir yorum görmedim :D Noctua ve Be quiet gayet sessiz ve çok iyi soğutmaya sahip üreticiler. Sıvı soğutmaların bu modellerden daha sesli çalışacağını söyleyebilirim.
Şu mesajdan da gördüğümüz gibi bu işin de çok uzmanı değilsin.

Şu mesajdan da gördüğümüz gibi bu işin de çok uzmanı değilsin.
Hocam bana mı taş attınız bilmiyorum, Lakin Noctua ve Be quiet ürünlerinin yaygın biçimde kasa fanı olarak kullanılmasının sebebi çok sessiz ve iyi hava akışı sağlamalarından kaynaklanmaktadır. Evet Noctua Nh-d15 ya da Dark rock pro 4 çok kaba ve her kasaya olmayabilecek soğutucular ama gayet sessiz ve üst düzey soğutmaya sahip oldukları bir gerçek. Tercih meselesidir kimi insan sıvı soğutmayı sistemlerinde istemiyor. Yargılamamak lazım kimseyi.

Hocam bana mı taş attınız bilmiyorum, Lakin Noctua ve Be quiet ürünlerinin yaygın biçimde kasa fanı olarak kullanılmasının sebebi çok sessiz ve iyi hava akışı sağlamalarından kaynaklanmaktadır. Evet Noctua Nh-d15 ya da Dark rock pro 4 çok kaba ve her kasaya olmayabilecek soğutucular ama gayet sessiz ve üst düzey soğutmaya sahip oldukları bir gerçek. Tercih meselesidir kimi insan sıvı soğutmayı sistemlerinde istemiyor. Yargılamamak lazım kimseyi.
Yok hocam ben size demedim, sizin doğrusunu söylediğinizi söylemeye çalıştım. Zaten ben de biliyorum Be quiet'ın oldukça sessiz olduğunu ama bir de o sebepten dolayı arkadaştan laf yemek istemedim 🙂

Noctua'ya da Be Quiet, Lian Li gibi sıvı soğutmalardan çok daha sesli mi çalışır?

Abartıldığı kadar ses yok. %80 devirde kullanıyorum kasayı dinlersem anca öyle duyuluyor. Dediklerine kulak asma kasana sığıyorsa alabilirsin.

Dosya Ekleri

• FCBE5260-C8E6-4EDD-989E-87694E50FC57.jpeg
    FCBE5260-C8E6-4EDD-989E-87694E50FC57.jpeg
    273,2 KB · Görüntüleme: 47
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı