Sıvı soğutucunun pompası hep yüksek devirde çalışıyor

kfelek

Megapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Görüntü Operatörü
Selamlar yeni bir sistem topladım. Her şey okey ama ilk defa sıvı soğutucu kullanıyorum ve pompa devri sürekli 3800'lerde geziyor. Anakartımda Pump soketi var ve oraya bağladım. Tek aklıma yatmayan şey: soket 4 pin, benim soğutmam 3 pin idi. Acaba data alışverişini yapamayıp sürekli o yüzden mi full çalışıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan ya da aldığın soğutucunun yazılımından fan ayarını yaptın mı? Tam güçte çalışmaya ayarlıdır. Birde pin muhabbetinin önemi yok artık. Çünkü anakartlar voltajla da kontrol edebiliyor. Yani PWM olan fanlar kendi hızlarını içlerinde ayarlayabiliyolar PWM özelliği yoksa anakart fana daha az elektrik yollayıp hızını bu şekilde kontrol ediyor.

Varsayılan olarak pompa fanı %100 hızda çalışır, BIOS'tan ayar yaparsan değiştirebilirsin ama gerek yok.
Neden gerek yok hocam? Pompa sesi kadar gıcık bir ses yok. En mantıklısı her zaman en sessizde çalıştırmak. İşlemci 70 dereceyi geçmediği sürece tam hızda çalışması mantıksız.

Arkadaşlar tartışıtığınız şeylerin bende farkındayım fakat yönetim yok sadece 3800 devirde sabit çalışıyor.

Arkadaşlar tartışıtığınız şeylerin bende farkındayım fakat yönetim yok sadece 3800 devirde sabit çalışıyor.
Biosdan ayarlayıncada mı olmuyor?

Hayır bir şey değişmiyor.

Anakartınızın uygulamasını yükleyin illaki sıvı soğutmayı kontrol etmek için konsolu olacaktır. Bir de oradan deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı