Sıvı temasından sonra sistem donanımı görmüyor

mustfaoktyyy

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarıma klavyesi üzerinden su döküldü. Kapatıp ters çevirdim ve saç kurutma makinesiyle kuruttum. Bilgisayar açıldı fakat ekran kartı görünmüyor. Aygıt yöneticisinde ve DxDiag'da ekran kartı görünmüyor. Driver kurmaya çalıştığımda da kuramıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim?

Arkadaşlar dizüstü bilgisayarıma klavyesi üzerinden su döküldü. Kapatıp ters çevirdim ve saç kurutma makinesiyle kuruttum. Bilgisayar açıldı fakat ekran kartı görünmüyor. Aygıt yöneticisinde ve DxDiag'da ekran kartı görünmüyor. Driver kurmaya çalıştığımda da kuramıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim?
Servise göndererek.

Hocam sorun kısa devre kaynaklı ise ekran kartı kurtarılabilir mi? Dizüstü bilgisayarlarda BGA tipi lehim kullanılıyor diye biliyorum. Yani ekran kartı bozuldu ise anakart değişimi gerekebilir. Bana pahalıya patlar mı?

Garantisi varsa garantiye verin.
Büyük ihtimalle sıvı temasından ötürü bir kısa devre ekran kartı çipini yakmıştır.
Ya da sorun anakart’tan kaynaklıdır.

Hocam sorun kısa devre kaynaklı ise ekran kartı kurtarılabilir mi? Dizüstü bilgisayarlarda BGA tipi lehim kullanılıyor diye biliyorum. Yani ekran kartı bozuldu ise anakart değişimi gerekebilir. Bana pahalıya patlar mı?

Anakart değişimi bilgisayarın modeli ve markasına göre değişim gösterir fakat çoğu garanti anakart değişimine 500-600 TL fiyat vermekte.
Not: Daha da pahalı olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı