Sivilce patlatmak zararlı mı?

Her buldugumu patlatirim ben 41 yildir, bir zararini gormedim. Ancak bazi cibanlar var eger sikma gucunu abartirsan olume kadar goturebiliyor.
Birde çenemde böyle diğerleri gibi değil bir sivilce var. Çenemde kapladığı alan biraz fazla beyaz yuvarlak bir bölge. Asıl orası çok acıyor sıkmalı mıyım? Daha demin biraz sıktım çok az iltihap çıktı içerisinden ancak daha bitmedi gibi hatta baya var gibi.

Teşekkür ederim. İğneyle delmek biraz iğrendirdi beni 😀
Eğer normal bir sivilceyse karışmamak ve imnue'nin halletmesini beklemek lazım. Bu süreçte sivilce karşıtı ürünler kullanarak sürece katkı sağlayabilirsiniz. Eğer sebum durmadan artıyorsa, sivilce şişiyorsa, boşaltmak gerek.
Boşaltırken de kan geldiğinde kesinlikle durun. Sivilce sıkmaktaki amaç imnue hücrelerini engelleyecek miktarda fazla sebumun azaltılması, sivilceyi çözmek değil. Orantısız güç uygulayarak veya hepsini boşaltma hevesiyle sıkıp sıkıp durmak iz kalmasına yol açar.
Sivilce sıkarken:
  1. İğneyi ucuna batırın. Canınız yanmayacak kadar derine inebilirsiniz. Sivilce sıvısıyla bedeniniz ayrı şeyler, iğneyi hissettiyseniz etinize batırmışsınızdır. Ucunu delin yeter.
  2. Görünürdeki sebumun çıkması için yumuşak hareketlerle bastırın.
  3. Bölgeyi izopropil alkol ile temizleyin.
Sivilceyle başa çıkmanın yolu sivilce patlatmak değildir. Sivilce doğru patlatılırsa vicudun karşı koyması kolaylaşır.

Bir de çenemde böyle diğerleri gibi değil bir sivilce var. Çenemde kapladığı alan biraz fazla beyaz yuvarlak bir bölge. Asıl orası çok acıyor sıkmalı mıyım? Daha demin biraz sıktım çok az iltihap çıktı içerisinden ancak daha bitmedi gibi hatta bayağı var gibi.

Hocam uğraşma :D 2 3 yıl sonra keşke seni sinleseydim be kardeşim dersin.

Eğer normal bir sivilceyse karışmamak ve imnue'nin halletmesini beklemek lazım. Bu süreçte sivilce karşıtı ürünler kullanarak sürece katkı sağlayabilirsiniz. Eğer sebum durmadan artıyorsa, sivilce şişiyorsa, boşaltmak gerek.
Boşaltırken de kan geldiğinde kesinlikle durun. Sivilce sıkmaktaki amaç imnue hücrelerini engelleyecek miktarda fazla sebumun azaltılması, sivilceyi çözmek değil. Orantısız güç uygulayarak veya hepsini boşaltma hevesiyle sıkıp sıkıp durmak iz kalmasına yol açar.
Sivilce sıkarken:
  1. İğneyi ucuna batırın. Canınız yanmayacak kadar derine inebilirsiniz. Sivilce sıvısıyla bedeniniz ayrı şeyler, iğneyi hissettiyseniz etinize batırmışsınızdır. Ucunu delin yeter.
Sivilceyle başa çıkmanın yolu sivilce patlatmak değildir. Sivilce doğru patlatılırsa vicudun karşı koyması kolaylaşır.
Bu arada iğne derken toplu iğneyi kasdetmiyorum. Steril şırınga iğnesi kullanın.

Sivilce sıkarken:
Tamam teşekkür ederim.

Bu arada iğne derken toplu iğneyi kasdetmiyorum. Steril şırınga iğnesi kullanın.
O ne?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı