Sivilceler geçmiyor

Enes4535

Centipat
Daha fazla  
Yüzümde ne zamandan beri sivilceler var. Geçmiyor asla. Hatta bazıları iz kaldı. Sivilcelerim yüzünden hiç öz güvenim kalmadı. Devlet Hastanesi'ne gittim, doktor krem yazdı. 2 ay kullandım geçmeyince bıraktım. İşe yarıyor mu bilmiyorum. Yardım edin. Ne yapmam gerekiyor. Kendiliğinden geçiyor mu?

Yaşınız falan kaç? Nasıl besleniyorsunuz? Bu kadar az bilgiyle kimsenin size yardım etmesi mümkün değil. 16-17 yaşlarda sivilce peak olur uzun süre geçmez. Cips yiyorsanız onu da bırakın her cips yediğimde bende de min 1 aylık sivilce çıkıyor ve asla geçmiyor.

@Enes4535 kendiliğinden geçse bile çok uzun süre isteyecektir. Özel dermatologa yönelmeni tavsiye ediyorum. Genel olarak ne yardımcı olur demek biraz doğru olmaz, sivilcelerin çıkma sebebi çok fazla. Sende tetikleyeni bilmeden yorum yapmak yanlış olur
@Greenville Dostum arkadaş başka insanların tecrübesini merak ediyor neden bu kadar agresifsin. Belirli bir tedavi görmüş ama etkisini hissetmediğini söylemiş, devlet hastanelerinde belirli doktorların baştan savdığı hastaları apaçık. Belki bu arkadaş da benzeri durumu yaşamış nereden biliyorsunuz?

@Enes4535 kendiliğinden geçse bile çok uzun süre isteyecektir. Özel dermatologa yönelmeni tavsiye ediyorum. Genel olarak ne yardımcı olur demek biraz doğru olmaz, sivilcelerin çıkma sebebi çok fazla. Sende tetikleyeni bilmeden yorum yapmak yanlış olur
@Greenville Dostum arkadaş başka insanların tecrübesini merak ediyor neden bu kadar agresifsin. Belirli bir tedavi görmüş ama etkisini hissetmediğini söylemiş, devlet hastanelerinde belirli doktorların baştan savdığı hastaları apaçık. Belki bu arkadaş da benzeri durumu yaşamış nereden biliyorsunuz?
Burada apaçık bir agresiflik yok maalesef ama sen bilirsin nöker.
Doktorun verdiği ilacı doktordan habersiz kesmesine verdiğim yakarış seni rahatsız ettiyse kusura bakma.
Sadece sivilcem var yazarak herhangi bir yardım bekleyemez 3 cümle yazıp ne gibi bir tecrübe merak ettiğini arkadaş söylesin biz de seninle dinleyelim.

Siz her sabah yüzünüzü temizleyici jelle yıkayıp ardından nemlendiriyor, her gün yastık kılıflarınızı değiştiriyor, yüzünüzü yastığa koymadan uyuyor, akşam uyumadan önce temizleyici jelle yüzünüzü yıkayıp nemlendirip uyuyorsanız ve ayrıyeten çekirdek/cips/kuruyemiş gibi fazlaca yağlı gıdaları da tüketmiyorsanız.
O zaman doktora gidin ve rouactan gibi daha güçlü bir kremi yazıp yazamayacağını sorun.

Yüzümde ne zamandan beri sivilceler var. Geçmiyor asla. Hatta bazıları iz kaldı. Sivilcelerim yüzünden hiç öz güvenim kalmadı. Devlet hastanesi'ne gittim, doktor krem yazdı. 2 ay kullandım geçmeyince bıraktım. İşe yarıyor mu bilmiyorum. Yardım edin. Ne yapmam gerekiyor. Kendiliğinden geçiyor mu?

Yaşın 15, 16, 17 falan ergenlik dönemindeysen ve izler kırmızıysa kendi kendine yok oluyor genelde; ama bende işe yarayan şeyler: Haftada bir kil maskesi ve çay ağacı yağı sürüyorum. Her sabah akşam yüz temizleme jeli ile yüzümü temizliyorum. Yağlı beslenmiyorum, 3,5 litre su içiyorum ve DHA+, D3K2, ZMA gibi vitaminler kullanıyorum. Yağ ve şeker, canım aşırı çekmezse yemiyorum; "Aaa cips alıp yiyeyim" yok. Eğer cildin yağlıysa veya kuruysa ona göre seç nemlendiricini veya yüz jelini. En önemlisi: Elini yüzüne sürme. Evet, cidden elini yüzüne sürdükçe tüm pisliği bulaştırıp yüzünü mahvediyorsun. Mesela ben biri elleyince bile takıntı yapıyorum; biraz kötü bir huy ama işime yarıyor. Tıraş olmayı bırak, sadece uzak yerlerde seyrek çıkan kılları alıp düzelt; yani bir taraftan da "mağara adamı" demesinler. Yani bu el sürme ve su içme olayı aşırı önemli, haberin olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana ne mesela. Seni bu kadar sinirlendiren benim size soru sormam mı? Ben böyle cevap vermek istemezdim ama senin tavrın hiç hoşuma gitmedi. Bazı gerekçeler vardı benim için. Uymuyordu. O yüzden bırakmak durumunda kaldım.

Burada apaçık bir agresiflik yok maalesef ama sen bilirsin nöker.
Doktorun verdiği ilacı doktordan habersiz kesmesine verdiğim yakarış seni rahatsız ettiyse kusura bakma.
Sadece sivilcem var yazarak herhangi bir yardım bekleyemez 3 cümle yazıp ne gibi bir tecrübe merak ettiğini arkadaş söylesin biz de seninle dinleyelim.

Doktorun sana verdiği şeyi bırakmak yerine gidip konuşup daha farklı bir şeye geçebilirdin veya durumun ciddiyetine göre başka bir yere sevk edebilirdi. Biraz saçma hareket yapmışsın. Git doktora izah et çok geçmeden.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı