Siyam kediye bakmak zor mu?

Kendin her yemek yediğin su içtiğin tuvalete gittiğin hastalandığın hastahaneye gittiğin vs zamanı düşün. Aynılarını dili olan ama sana derdini anlatamayan bi canlıya yapmak zorundasın. İmkansız değil psikolojik olarak katkısına göre de bana sorarsan değer ama heycanla başlayıp sonradan ihmal edeceksen alma hiç

Aynı zamanda davranışlarını da her zaman pozitif düşünmeyin. Berbat olacak demiyorum ama kedinin karakterine göre zırt pırt işinin ortasına atlayabilir yada akşama kadar yatabilir vs. Buradaki tek mesele sen bıkacak mısın yoksa her turlu sevecek misin

Irk kedi bakmak zordur, geneli genetik olarak hasta olmaya meyillidir. Yavruyken genel olarak sıkıntı yaşatmaz ama 2 yaşında sonra birçoğunda genetik hastalıkları çıkar, hayvan acı çeker, tedavileri zor olur...

Kedilerinde karakteri var ve her kedi birbirinden farklı bazıları çok hareketli şımarık yaramaz olur bazıları çok uslu ve sevecen olur bu şansınıza bağlı artık :d. Onunla ilgilenmek çok önemli yalnız bırakmayın zorunda olmadığınız sürece kapıları kapatmayın. Ben ilk başlarda zorlanmıştım bayağı. İlk ay hiç uyutmadı beni gece 4 5'lere kadar uyumuyordum susmuyordu asla ve ilk hafta bize alışana kadar koltuğun içine girip uyudu alıştıktan sonra tabii çıktı. Birkaç kere ishal oldu mamasından dolayı diye düşünüyorum şu an öyle bir sorunumuz yok ve ishal olduğunda biz uyuyorduk bu yüzden her yeri gezmiş ve her yer duvarlar perdeler maalesef pislikdi. Bunu 2 3 defa yaşadık kaliteli mama seçilirse bu sorun yaşanmaz diye düşünüyorum. Kumunu her gün en kötü 2 günde bir temizlemek gerekir kum seçerken tozsuz olması kedi için iyi olur. Mama kabı suyu her gün değişmeli mama kabını biz her gün yıkarız suyunuda günde 2 defa falan değiştiriyoruz. 2 ayda bir iç ve dış parazit aşısı olması gerekiyor bunun dışındaki aşılara çok gerek yok ne idüğü belirsiz. Yüz temizleme solüsyonu var ben haftada 1 defa yüzünü kulaklarını temizlerim. Kedi çok tüylü ve tüy döküyorsa haftada 4 defa iyi bir tarakla taramak gerekir bir ıslak bir kuru tarayın. Malt var her gün malt verilmeli gimcat öneririm kaliteli. Ama cins kedilerde farklılık gösterebilir bazı şeyler hastalık aşılar vb gibi.

Kedilerinde karakteri var ve her kedi birbirinden farklı bazıları çok hareketli şımarık yaramaz olur bazıları çok uslu ve sevecen olur bu şansınıza bağlı artık :d. Onunla ilgilenmek çok önemli yalnız bırakmayın zorunda olmadığınız sürece kapıları kapatmayın. Ben ilk başlarda zorlanmıştım bayağı. İlk ay hiç uyutmadı beni gece 4 5'lere kadar uyumuyordum susmuyordu asla ve ilk hafta bize alışana kadar koltuğun içine girip uyudu alıştıktan sonra tabii çıktı. Birkaç kere ishal oldu mamasından dolayı diye düşünüyorum şu an öyle bir sorunumuz yok ve ishal olduğunda biz uyuyorduk bu yüzden her yeri gezmiş ve her yer duvarlar perdeler maalesef pislikdi. Bunu 2 3 defa yaşadık kaliteli mama seçilirse bu sorun yaşanmaz diye düşünüyorum. Kumunu her gün en kötü 2 günde bir temizlemek gerekir kum seçerken tozsuz olması kedi için iyi olur. Mama kabı suyu her gün değişmeli mama kabını biz her gün yıkarız suyunuda günde 2 defa falan değiştiriyoruz. 2 ayda bir iç ve dış parazit aşısı olması gerekiyor bunun dışındaki aşılara çok gerek yok ne idüğü belirsiz. Yüz temizleme solüsyonu var ben haftada 1 defa yüzünü kulaklarını temizlerim. Kedi çok tüylü ve tüy döküyorsa haftada 4 defa iyi bir tarakla taramak gerekir bir ıslak bir kuru tarayın. Malt var her gün malt verilmeli gimcat öneririm kaliteli. Ama cins kedilerde farklılık gösterebilir bazı şeyler hastalık aşılar vb gibi.

Teşekkür ederim hocam sağ olun.

Siyam kedisinin bakımı aslında diğer kedilerden çok da farklı değil. Genel olarak kedi bakmak zor bir şey değil zaten. Sadece birkaç şeye dikkat etmen yeterli. Mesela mama ve su kabını plastik alma, bir de her gün malt vermeyi unutma. Çünkü özellikle cins kedilerde tüy yumaklarının bağırsakta birikme şansı daha fazla masraf konusuna gelirsek kedinin aylık masrafı öyle aman aman yüksek değil. Asıl can yakan şey veteriner giderleri oluyor genelde mesela kedin hasta olduğunda bir günde 10 bin TL bırakıp çıkabiliyorsun bu yüzden 300-500 TL kar edeyim diye kalitesiz mamalara yönelme. Biz 5 yıldır market maması veriyoruz kedimiz sapasağlam diyenleri dinleme sakın. Ayrıca merak ettiğin spesifik bir şey varsa sorabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı