Kedilerinde karakteri var ve her kedi birbirinden farklı bazıları çok hareketli şımarık yaramaz olur bazıları çok uslu ve sevecen olur bu şansınıza bağlı artık :d. Onunla ilgilenmek çok önemli yalnız bırakmayın zorunda olmadığınız sürece kapıları kapatmayın. Ben ilk başlarda zorlanmıştım bayağı. İlk ay hiç uyutmadı beni gece 4 5'lere kadar uyumuyordum susmuyordu asla ve ilk hafta bize alışana kadar koltuğun içine girip uyudu alıştıktan sonra tabii çıktı. Birkaç kere ishal oldu mamasından dolayı diye düşünüyorum şu an öyle bir sorunumuz yok ve ishal olduğunda biz uyuyorduk bu yüzden her yeri gezmiş ve her yer duvarlar perdeler maalesef pislikdi. Bunu 2 3 defa yaşadık kaliteli mama seçilirse bu sorun yaşanmaz diye düşünüyorum. Kumunu her gün en kötü 2 günde bir temizlemek gerekir kum seçerken tozsuz olması kedi için iyi olur. Mama kabı suyu her gün değişmeli mama kabını biz her gün yıkarız suyunuda günde 2 defa falan değiştiriyoruz. 2 ayda bir iç ve dış parazit aşısı olması gerekiyor bunun dışındaki aşılara çok gerek yok ne idüğü belirsiz. Yüz temizleme solüsyonu var ben haftada 1 defa yüzünü kulaklarını temizlerim. Kedi çok tüylü ve tüy döküyorsa haftada 4 defa iyi bir tarakla taramak gerekir bir ıslak bir kuru tarayın. Malt var her gün malt verilmeli gimcat öneririm kaliteli. Ama cins kedilerde farklılık gösterebilir bazı şeyler hastalık aşılar vb gibi.