Siyaset-Din Konuları ve Moderatörlerin Tutumları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

malifalitiko

Hectopat
Daha fazla  
Bildiğiniz üzere Technopat Sosyal'de siyaset ve dinle alakalı konu açılınca ilk gören yetkili kendi fikrini belirttikten sonra konuyu kilitleyip gidiyor. Ancak daha sonrasında konu sahibinin veya konuya mesaj yazmasına olanak sağlanılmamış oluyor. Bazen de bu yorumlar hakaretvari tarzda oluyor. Mesela şu konu (en son açılanlardan biri olduğu için yanlış anlaşılmasın): Bu Ülkede Sen Yaşıyorsun!

Recep BALTAŞ konuya cevap verip kilitlemiş ve de cevabı oldukça sinir bozucu ve hakaretvari. İnsanların ne giyip ne giymeyeceğine kime ne? İster açık ister kapalı herkesin kendi bileceği meseledir. Ayrıca insanların inancına açıkça saldırı niteliğinde bir yorum yazılmış. Yorumu herhangi bir üye yapsa acaba ne olurdu (gerçi bu durumda bir ceza alacağını zannetmem)? Tam tersi ben oraya o tarz hakaretvari fakat kendi düşüncelerime göre bir yazı yazsam büyük ihtimal ban yerim.

Bir başka yönüyse bu olayın konuyu kendi fikriyle kilitlemek. Bunu yaptıktan sonra sizin o çok eleştirdiğiniz hükümetten, devletten -ben eleştirmiyorum veya yalakasıyım gibi bir sonuca varılmasın sakın- ne farkınız kalır? Lafa gelince basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ancak eline yetkiyi alan eleştirdikleri kişilerin, kurumların yaptıklarını yapmaktan geri kalmıyor.

Yoruma yönelik yoruma gelecek olursak Hz. Muhammed kız çocuklarının diri diri gömüldüğü vakitlerde kız evladını omuzlarında gezdirmiştir. Kadın ve erkeği ayıracaksın ancak kadına pozitif ayrımcılık yapacaksın sonuçta bizi dünyaya getiren kadınlar yani annelerimizdir. Açın Kur'an-ı Kerim'i okuyun, Türkçe meali ile. Ahmet'in Mehmet'in yorumlarına bakarak dini yanlış anlamayın, anlatmayın. Hatta açın İncil ve Tevrat'ı da okuyun. Bu kitaplardaki yazılarda her ne kadar değiştirilmiş olsa da sonuç olarak ilahi kitaplardır.

Budizm, Mecusilik, Satanizm vb. bunları da okuyup, öğrenelim ki sonrasında eleştirirken sağdan soldan duyduklarımızla yorumlar yapmayalım. Sonuca gelecek olursak bize nasıl davranılmasını istiyorsak, karşımızdakine de öyle davranalım. Saygı ve hoşgörüyü aramızdan eksik etmeyelim.

Siyasi ve dini görüşler, renk, ırk, cinsiyet gibi farklılıklar aramızı bozmasın bizi daha çok kaynaştırsın, insanları olduğu gibi kabul edelim.

Yazımda olabildiğince saygısızlıktan uzak ve yapıcı olarak yazmaya çalıştım, yanlış anlayan olursa özür dilerim konu altına yorum atarsa çözmeye bile çalışabiliriz. Tekrar belirtiyorum verdiğim örnek Recep BALTAŞ'a karşı yapmak istediğim bir şeyden dolayı değildi, böyle konular çoğalıyor ve en son konu bu olduğu için bunu örnek verdim. Bu konudan sonra banlanırım, banlanmam hiç sıkıntı değil yeter ki demek istediğim anlaşılsın ve bu konuda somut bir adım atılsın sosyal ortamında. Bana katılan olur-olmaz herkesin düşüncesine hakaret etmediği sürece ve saygı duyduğu sürece saygım sonsuz. Sürç-i lisan ettiysem affola. Son olarak herkese iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatta açın İncil ve Tevrat'ı da okuyun. Bu kitaplardaki yazılarda her ne kadar değiştirilmiş olsada sonuç olarak ilahi kitaplardır.

Hem değiştirilmiş diyorsunuz, hem de açıp okuyun diyorsunuz. Evet kimse kimsenin giyeceği kıyafete karışamaz, fakat Recep Baltaş orada kıyafetlerin bir araç olarak kullanıldığından bahsetmiş.

Ayrıca bana göre hakaretvaride değil, bana göre de şuan sizin yaptığınız hakaretvari. Madem öyle istediği yorumu yapar size ne?

Hem değiştirilmiş diyorsunuz, hem de açıp okuyun diyorsunuz. Evet kimse kimsenin giyeceği kıyafete karışamaz, fakat Recep Baltaş orada kıyafetlerin bir araç olarak kullanıldığından bahsetmiş.

Ayrıca bana göre hakaretvaride değil, bana göre de şuan sizin yaptığınız hakaretvari. Madem öyle istediği yorumu yapar size ne?

Açıyıp okuyacaksın ki öğrenesin. Hiçbir şey okumadan ben müslümanım, ben hristiyanım dersen sıkıntı başlar. Yorum yapmasında sıkıntı yok, herkes istediği yorumu yapabilir ancak hakaret ve saygısızlık içeriyorsa onu kendine saklasın her kimse. Bu tarz söylemler toplumu böler ve karanlığa sürükler. Çöp torbasından hallice kıyafet ne demek? Bunu hakaretvari bir söylem olarak algılıyorum, yanlışım varsa düzeltin. Ayrıca kimsenin kişiliğine, benliğine hakaret etmedim tekrar okuyun. Yazı biraz ağır olabilir ancak bir kişinin dini, görüşleri belirttiğim gibi saygı çerçevesinde olursa ne olursa olsun okur ve saygı duyarım. Belki ben yanlışım o doğru veya ben doğruyum karşımdaki kişi yanlış bunları bilemeyiz. Herkes inanmak istediği şeye inanır. Benim farklı din, mezhep, görüşten arkadaşlarım oldu ancak hiç sıkıntı etmedim ve etmem de çünkü edersem o zaman kendi inandığım doğrulardan sapmış olurum. Doğrulardan kastımı sadece din olarak algılamazsanız sevinirim. Tekrardan iyi günler dilerim.

Buradaki insanların neredeyse hiçbiri siyaset veya din ile ilgili tartışma yapacak düzeyde değildir. Bunu açıkça söylüyorum ayrıca bir müslüman olarak Recep Baltaş'ın çoğu yazısına katılıyorum. Ülkemizin hiçbir yerinde din doğru olarak öğretilmiyor.

Dine yapılan gereksiz harcamaları bilime verseydik emin olun daha iyi bir din sahibi olurduk.

Konuyu kilitler veya kilitlemez. Emin ol ne yapacaklarını iyi biliyorlar. Recep ağabeyin yorumuna da tamamı ile katılıyorum ve çok haklı.

Ayrıca başörtü takınca ahlaklı mı olunuyor ne? I'm sorry but they're sheep.

Öpüşmek istemeyen başı açık da gördüm, deli gibi öpüşmek isteyen kapalı da. Mevzu başta değil içindekinde.

Buradaki insanların neredeyse hiçbiri siyaset veya din ile ilgili tartışma yapacak düzeyde değildir. Bunu açıkça söylüyorum ayrıca bir müslüman olarak Recep Baltaş'ın çoğu yazısına katılıyorum. Ülkemizin hiçbir yerinde din doğru olarak öğretilmiyor.

Dine yapılan gereksiz harcamaları bilime verseydik emin olun daha iyi bir din sahibi olurduk.

Buradaki insanları bir kenara koy ülkedeki büyük çoğunlukta bu tartışmayı yapabilecek kadar olgunlaşmamıştır. Ben Recep BALTAŞ'ın yazılarına katılmıyotum demedim aksine bilimle alakalı söylediği şeyler doğru ülkemizde yeter kadar değil neredeyse hiç yatırım yapılmıyor bilime. Sadece söylemlerin bir tarafı incitmemesi kanaatindeyim. Yukarıda yazıdığım gibi Ahmet'i Mehmet'i dinleyeceğimize gerçekten dini bilen insanlar olsaydı şu an bilimde, eğitimde nerelerde olacağımızı tahmin bile edemiyorum. Yazıyı yazarken gözümden kaçan yazmam gereken ama unuttuğum yerler kalmış ve sizin yorumlarınızla bnları tamamlıyorum teşekkürler.

Öpüşmek istemeyen başı açık da gördüm, deli gibi öpüşmek isteyen kapalı da. Mevzu başta değil içindekinde.

İşte anlaşamadığımız nokta bu. Ben başı kapalı ahlaklı demedim ki. Üstü minare altı... diye söz vardır bunu boşuna söylememişler. Ben sadece yorumların herkes açısından daha seviyeli olması ve eleştirdiğimiz davranışları sergilemememiz gerektiğini belirttim.

Önemli olan hoşgörü ve ahlaktır, ahlak. Arkadaş edinirken, eş seçerken ahlaka bakıyoruz.

Ayrıca bu tür konulara maalesef karşıyım. Evet, burası özgür bir forum lakin saygı ile tartışmasını bilmiyoruz.

Ahlak. Yine ahlak. İlle de ahlak...

İnsanların ne giyip ne giymeyeceğine kime ne?

O zaman neden kadınları kapatmaya zorluyorsunuz ikiyüzlü arkadaşım benim? Bırakın ne istediklerini giysinler diyorum.

Ve bakalım bakalım kendi kararlarına:

IŞİD'den kaçan kadınlar ilk iş çarşafları çıkardı | Dünya Haberleri
Evet. Masal okumaya bir son verelim.

Ona göre tek değiştirilmemiş kitap kendi kitabı. Diğer bütün kitaplar değiştirildi ama onunki orijinal... Tanrı bugüne kadar gönderdiği diğer kitapları koruyamadı ama onun inandığı kitap korunabildi sadece. Çok mantıklı...

Çöp torbasından hallice kıyafet ne demek? Bunu hakaretvari bir söylem olarak algılıyorum, yanlışım varsa düzeltin.

Tam tahmin ettiğim gibi ana yazıda onlarca tacize tecavüze uğrayan, öldürülen kadın seni rahatsız etmedi ama çöp torbası kelimesi rahatsız etti değil mi? Saygı, hak edilen bir şeydir. Siz önce insana ve kadına saygı duyun, ondan sonra saygı bekleyin.

Yukarıda yazıdığım gibi Ahmet'i Mehmet'i dinleyeceğimize gerçekten dini bilen insanlar olsaydı şu an bilimde, eğitimde nerelerde olacağımızı tahmin bile edemiyorum.

Orta Doğu ülkeleri arasında bana bilimde ilerlemiş bir ülke gösterebilir misiniz? Ya da hep soruyorum ama cevap verebilen olmadı, inançlar ışığında göğe yükselmiş bir medeniyet var mı?

İster açık ister kapalı herkesin kendi bileceği meseledir.

Madem böyle düşünyorsunuz o zaman şort giyen kadınları neden tekmeliyorsunuz? Bu ikiyüzlülüğü bana bir açıklarsan sevinirim. Bu sizin "isteyen istediğini giysin" yalanı aslında "bırakın kadınlara ne giyeceklerini dayatmaya devam edelim"den başka bir şey değil.

Bir başka yönüyse bu olayın konuyu kendi fikriyle kilitlemek. Bunu yaptıktan sonra sizin o çok eleştirdiğiniz hükümetten, devletten -ben eleştirmiyorum veya yalakasıyım gibi bir sonuca varılmasın sakın- ne farkınız kalır? Lafa gelince basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ancak eline yetkiyi alan eleştirdikleri kişilerin, kurumların yaptıklarını yapmaktan geri kalmıyor.

Çok fark var. Savunduğunuz görüş kadınların özgürlüklerinin elinde alınması. Bunu savunurken düşünce özgürlüğü kılıfına sığınmanız ise bir başka ikiyüzlülük.

Yoruma yönelik yoruma gelecek olursak Hz. Muhammed kız çocuklarının diri diri gömüldüğü vakitlerde kız evladını omuzlarında gezdirmiştir. Kadın ve erkeği ayıracaksın ancak kadına pozitif ayrımcılık yapacaksın sonuçta bizi dünyaya getiren kadınlar yani annelerimizdir. Açın Kur'an-ı Kerim'i okuyun, Türkçe meali ile.

Öncelikle kız çocuklarının bir zamanlar diri diri gölmüdüğü iddiasına inanmıyorum. Bana göre bu iddia bir yalandır. Zira kız çocuklarının gömüldüğü bir yerde soy devam etmez.
İkincisi, kutsal kitabı açıp okduğumda kadınları dövebilirsiniz gibi ibareler gördüm (Nisa 34) ve bu da hoşuma gitmedi. Bize açıp okuyun dediğiniz kitabı kendiniz okumamış olmanız garip cidden.

Budizm, Mecusilik, Satanizm vb. bunları da okuyup, öğrenelim ki sonrasında eleştirirken sağdan soldan duyduklarımızla yorumlar yapmayalım.

Peki neden okullarda sadece tek bir inanca ait dersler veriliyor da diğer bütün inançlar veya inançsızlık yönelimleri hakkında bilgi verilmiyor? Böyle bir eğitimin verilmesini savunur muydunuz? Hiiiç sanmıyorum. İşinize gelmezdi zira...

Sonuç olarak dediğim gibi yine ne tacize tecavüze uğrayan ne de öldürülen kadınlar sizi çöp torbası benzetmem kadar rahatsız etmemiş. Sonra da saygı bekliyorsunuz. Dediğim gibi saygı duymam için önce bu saygıyı hak etmeniz lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı