Siyasetçi olmak

Öncelikle şunu unutma kardeşim aşırı doğruluğa savunma kesinlikle.
Kurnaz olman lazım ve aşırı doğrucu bir adam olursan harcarlar söylüyeyim ve
Öncelerde küs olanların şimdi yan yana olması işi sende de olabilir hiç belli olmaz bu işler atatürkçü lafını da sadece sözde değil de icraat yaparak kanıtlamaya çalış
Kurnaz olman her zaman işine yarayacaktır saf olursan seni bitirirler etraf yalaka kaynıyor bir de.
 
Üniversiteye gideceğin zaman:
  • Siyaset Bilimi
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
  • Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler
Gibi bölümleri tercih edebilirsin. Elbette bu bölümleri okumak zorunluluk değil. Başka bölümleri okuyan ya da okumamış insanlar da siyasete atılabiliyorlar ancak siyasetle ilgilenen birisi elbette ilgilendiği alanla ilgili bölümleri tercih etmeli. Ardından bir siyasi partiye üye olman, çok çalışman ve kendini kanıtlaman gerekiyor.

Bağlantıların, yani zaten siyasi partilere üye yakınların ya da tanıdıkların varsa diğer kişilere göre avantajlı olursun. Yabancı dil bilmek (hatta mümkünse birden fazla yabancı dil bilmek) aynı şekilde oldukça avantajlıdır.
 
Öncelikle ciddi olduğunu ve gerçekten ülkenin geleceğine yönelik icraat yapma, politik gücü ülkenin çıkarının üstünde görmediğini var sayarak bu öneriyi bulunuyorum.

Çoğu kişi yine dalga geçmiş aynı şeyleri yazarak. Öncelikle üstteki arkadaşın dediği gibi siyasetle ilgi bir bölüm okuyabilirsin okumasan da olur ama bence öncelikle bilinçli ve eğitimli bir birey olman gerekiyor, gerçekten iyi niyetli ve ülkesine iyi şeyler katabilecek bir siyasetçi olabilmek için. (Bak başarılı demiyorum farkındaysan o farklı konu) Bunun en büyük sebebi de bilinçli ve eğitimli olmadığın sürece ülkenin asıl sorunlarına odaklanman zor olacaktır. Bolca kitap okumayı alışkanlık edin eski veya yeni. Türkiye'ye veya başka bir yere ait önemli değil sadece anlamlı kitaplar olsun. Bu senin farkındalığını geliştirip onlar bunları yaptı bizde bunlar eksik diyebilmeni çok çok kolaylaştıracaktır.

Ardından ideolojine hangi parti uygunsa orayı seçebilirsin. Tabii partilerin ideolojileri ve yaptıkları ne tam olarak anlayabilmen lazım o seçimi yapmak için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı