Siyasi parti (Fırka) kurmayı hedefliyorum

Hedefinize sonuna kadar saygı duyuyorum fakat gerçekçi bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Hizmet odaklı değil ideoloji odaklı bir yol izlemelisiniz. Bunun sebebi de hizmet etmeniz için seçilmeniz gerekiyor. Bizim insanımız ideolojik konuşmayan yüreğe dokunmayan ve hizmet eden siyasetçiye oy vermez.
Dediğim gibi yaşım 12 ve bu konu hakkında detaylı bilgim yok. Kendimi bu konuda geliştirmeyi ve elimden geleni yapmak istiyorum. Oy almak için de orta yollu, "herkese bir şeker" tarzında olmayı düşünüyorum. Günümüzde İYİ Parti misali. Yani bir dindar da, bir Atatürkçü de, bir Milliyetçi'nin de, belki Müslüman olmayan birinin de (bunları birbirinden farklı düşünceler olarak adlandırmıyorum) oy verebileceği bir parti...
Yani bir Dindar bu parti başa gelirse benim dini değerlerime saldırmaz, korur demeli. Aynı şekilde bir gayrimüslim de bunu demeli.
 
Bulunduğunuz yerde ya da yer aldığınız çevrede tanınırlığınız ne seviyede? Parti kurmak elzem/ekstrem bir şey değil. Bilinirlik, popülerlik, arkanızdaki/yanınızdaki insanların geçerliliği daha önemlidir. Genel hatlarıyla bir şeyler söylemişsiniz. İyi, hoş ama "İş, aş, Haydar Baş!" minvaline dönmemesi gerekir. Benim naçizane önerim: Parti kurmaktan ziyade bir partide aktif rol oynamak için çaba göstermeniz olur. Eğer ki bu çabanızın karşılığında belirli bir tanınma elde ederseniz fikirlerinizi topluma aktarmakta daha faydalı olabilirsiniz. Bakın parti kurun demiyorum. Çünkü bu tür bir senaryoda bile kuracağınız X parti için üçüncü sırada belirttiğim etmen geçerli olacak. Bir partiyi toplum nezdinde önemli kılan şeyler kurucusu ya da takındığı tavırdan ziyade "kurmaylarının" yetkinliğidir. Her şey bu kadar kolay olsaydı Erkan Baş için çok başka şeyler söylüyor olurduk.

Kısacası: Siyaset, çoğu ülkede bir popülerlik yarışıdır. İsterseniz yıllarca doğrulardan söz edin ama biri gelip sizin söylediklerinizin tam tersini söyler ve sevilirse bunca çabanın bir anlamı kalmaz.
 

Geri
Yukarı