Siyasi parti (Fırka) kurmayı hedefliyorum

Hayatın gerçeklerini öğreneceksiniz.
Torpilsiz bu işlerin de mümkün olmayacağını öğreneceksiniz. Bazı okullara yakın zamanda atanmış rektörler gibi.
Bana kalırsa kendini kurtar. Bu toplumda 3-5 akıllı insan var. Gerisi fanatizmin kölesi olmuş hayatında hiçbir şey başaramamaktan dolayı.
Kısacası akıllı bir insan bu toplumu gerçeklerle yüzleştiremez.
 
Dostum benim karşımda hiç şansın yok. Siyasetçi olabilir biraz kendimi geliştirebilir ve partimi kurarsam çok rahat oy toplarım. Malum partinin niçin başta olduğunu vs. biliyorum. Açıklarını da biliyorum. Hemen kitlesini parçalayıveririm. Hiç düşündüğünüz kadar zor değil. Aynı LGS'yi abarttıkları gibi buluyorum.
 
Bende 1 haftadan belli düşünüyorum ama siyaset yapmaktan nefret ettiğim aklıma geldi.
 
Yaklaşık bir ay önce İlber Ortaylı ve Erol Şadi Erdinç'in "İttihat ve Terakki" kitabını okudum. Düşüncelerim bu kitaptan sonra şekillendi. Belki de haklısınız hocam "çocukluğumu yaşamalıyım". Fakat bu düşüncedeki kişiler boş verip keyfine baksa bu ülke battıkça batmayacak mı? Yanlış anlamayın, bunları karşı çıkmak için değil, bilmediğim için soruyorum. Yaşım da 12 olduğundan tartışmaktan çok büyüklerimden ve bilgili kişilerden tavsiye alıyorum.
Bu tür kişilere karşı çıkamazsın. Bırak bunu görevi olanlar yapmaya çalışsın.

Senin amacın bu ülkeden olabilecek en kısa sürede gitmek olsun.
 
Düşüncen gerçekçiyse hedef, değilse hayal olur. Söylediklerin bana hayal geldi. Ülkeyi geliştirecek fikirlerle yola çıkmaktan bahsediyorsun, iyi güzel ama böyle düşünen tek kişi sen misin? Meşrutiyetten beri açılan, kapanan yüzlerce parti var. Kaç tanesini biliyorsun? Bunlardan herhangi biri ülkeyi bölelim, geriletelim, uşak edelim gibi hedeflerle mi yola çıktı? Şimdi bile aktif olan onlarca parti var, hangisinin hedefini biliyorsun? Bu partilerden kaç tanesi barajı geçiyor, kaç tanesinin adından bile bahsedilmiyor. Sen şimdiki fikirlerinle kendi başına siyasete atılsan, Bakkal Mehmet Amca, komşu Ayşe Abla seni sevse, desteklese ne olur? Kendini tanıtman için nüfuslu iş adamlarıyla muhattap olman gerekir. Onlara şu an ne vaatte bulunabilirsin? Çoğunu da vaatlerle değil başka şekilde ikna etmen gerekir, seni desteklemeleri için yeteri kadar ikna edici olabilecek misin? 18 yaşına geldiğinde siyasette kendine yer bulmak istiyorsan meclisteki partilerden birinin gençlik kollarına katılman, daha sonra da üniversiteyi bitirip yıllarca o partiye hizmet etmen, para yedirmen gerekir. Kendini iyi tanıtırsan, çevreni genişletirsen düşük bi ihtimalle oy pusulalarında adın görülebilir. Belki ileri zamanlarda partinden ya da diğer partiden kişilerle menfaatleriniz uyarsa yeni bir girişimde bulunabilirsiniz.
 
Bir kararın değismesine ergenliğe bağlamıyorum. Ergenlik dediğimiz kavramı karıştırıyoruz bence. Son zamanlarda ortaya çıkan saçma, gençliğin aklını sömüren ve onları tabiri caizse geri zekalı yapan şeyleri iyi bir şey sanıp o yönde ilerlemeleri ergenlik sanıyoruz. Bunlara örnek vermeyeyim zaten sen yaş itibarıyla onlara yakın ve onlardan farklı olduğun için ne olduğunu biliyorsun. Tarihimize baktığımız zaman 1444'te 2.Mehmet tahta 12 yaşında oturdu iyidir kötüdür orasını bilmem ilk dönemi sonuçta ama ergenliğine yenik düşüpte saçma hareketler yapmadı. Bugün kendi yakınımdakiler dahil çocuklara sorulduğunda ben fenomen olacağım, para kazanacağım vs. derler bu da aslında çocukların kitaplardan uzaklaşıp kendi hayal dünyasını nasıl daralttığını ve beyninin işlevsiz hale getirmesini bize göstermiş oldu.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı