"Siz" demek mütevazilik midir? Samimiyet midir?

"Siz" demek sizce mütevazilik midir? Samimiyet midir?

• Mütevazilik

Oy: 22 91,7%
  • Samimiyet

Oy: 1 4,2%
  • İkiside

Oy: 1 4,2%

• Oy verenlerin toplamı
    24
Normal hayatta veya resmiyette uzak olduğunuz kişilere kullanılır ama samimi olduğunuz ya da olmak istediğiniz birisine kullanılmamalı. Örnek olarak öğretmenine veya akademisyene o şekilde hitap edilebilir ama yakın ilişki içinde olmak istediğin kişiye bir kız olabilir ya da bir erkek olabilir o şekilde hitap edilmemeli.

Anket efsane :D Sorulan soru: ""Siz" demek mütevazilik midir? Samimiyet mi?" Anket şıkları;

-Evet
-Hayır

Mütevazılıktır. Ben samimiyetimin olduğu kişiye "naber la dangalak" derim genelde.
Tamam düzelteyim dostum, şıklara ne yazayım? Evet ve Hayıra ikiside yazıp 2 şık daha ekleyip birisine mütevaziliktir diğerine samimiyettir mi deyim? Hangisi daha iyi olur?

Tamam düzelteyim dostum, şıklara ne yazayım? Evet ve Hayıra ikiside yazıp 2 şık daha ekleyip birisine mütevaziliktir diğerine samimiyettir mi deyim? Hangisi daha iyi olur?
Evet ve hayır komple silin hocam. "Mütevazılık mıdır?", "Samimiyet midir?", "Yoksa ikisi midir?" diye sorsanız daha makul olur.

Raporlasaydınız anketi biz düzeltirdik zaten :) Konuyu görmüşken hallettim.

Bana göre mütevaziliktir, hayatımda tanımadığım veya yakın olmadığım kişilere her zaman siz diye hitap ederim.

Sen dili biraz daha keskin bir dildir, günlük hayattaki konuşmalarımda da elimden geldiğince sen dilini kullanmam. Çünkü bu daha çok suçlayıcı, emir içeren vb. bir kullanım olur.

Raporlasaydınız anketi biz düzeltirdik zaten :) Konuyu görmüşken hallettim.

Bana göre mütevaziliktir, hayatımda tanımadığım veya yakın olmadığım kişilere her zaman siz diye hitap ederim.
Teşekkürler, kim düzeltti diyordum.

Bende şahsen el kol hareketleri ile beraber siz demek mütevaziliktir fakat sen demek samimiyettir, siz biraz samimiyetsiz ama yeni tanışan birisi için uygun bir şey.

Bende şahsen el kol hareketleri ile beraber siz demek mütevaziliktir fakat sen demek samimiyettir, siz biraz samimiyetsiz ama yeni tanışan birisi için uygun bir şey.
Sen demek yine de samimiyete girmez bence, dediğim gibi keskin bir kullanım. Bunun yerine o kişiye özel hitaplarda bulunmak şahsen bana daha samimi geliyor :)

Mesela yakın arkadaşım var. İlk tanıştığım zaman birbirimize sizli bizli hitap ederdik. Artık çok yakınlaştık çok samimileştik konuşmalarımızı görseniz :D Yani ben şu an o kadar yakın arkadaşıma "siz" diye hitap edersem samimiyetsiz ve sıkıcı olur. Sürekli resmi dille konuşmakta sıkıcı yani :D

Mesela "Sen de gelsene kanka." gibisinden. Bunun yerine "Siz de gelir misiniz?" falan demek çok saçma olmaz mı yakın arkadaşa :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı