Daha fazla
- Meslek
- Active Directory - Security Uzmanı
- Profil Kapağı
- 1522600635
Arkadaşlar bilişim teknolojileri öğrencisiyim.
Lise 4 için staj yeri aramaktayım. Çevremden gelen birçok imkan var. Ama nedense pek beğenmiyorum.
Ben etrafımda 1500 tane bilgisayar mühendisi falan olsun istiyorum.
3 tanesi üzerinde duruyorum.
1. seçeneğim Çamlıca İş Merkezi isimli, KOÇ'un 5 adet farklı şirketinin bulunduğu bir topluluk diyelim.
Otomotivden tutun da Finansman kısmına kadar farklı şirketler mevcut.
Buraya gidersem bana bilişim ile ilgili hiçbir şey öğretilmeyecek. İş hayatı nedir ? Ne değildir ?
Bir kurumsal şirkette işler nasıl ilerler bunu öğreneceğim.
Bizzat sordum : Burada ben ne yapacağım, ne işime yarayacak dedim.
"9 ayda seni adam ederiz" dediler resmen
Ve gerçekten kurumsal bir şirket olduğu ortada. Ortam çok iyi.
2. seçeneğe gelelim. Burayı da sağ olsun amcam ayarladı.
Ülker isimli firmanın büyük sayılabilecek bir holdingi. Bütün işler buradan yönetiliyor.
Ancak KOÇ'un iş yerine girdiğimde kendimi daha bir havalı hissediyordum.
Ülker'de kendimi havalı hissedemedim
Ayrıca Ülker'de yapacağım iş bana kalırsa tek kelimeyle kasaya Excell kur, Word sil.
Herif resmen bana bunu söyledi
Kasa taşırsın dedi bana genel müdürü 
Bu kadar üst mevki insanlar neden böyle espri yapamadığının farkına varmadan, espri yapıyormuşcasına konuşur bunu da anlayamadım valla. KOÇ'ta da aynısı oldu
Komik olmayan espriler falan. Zorla da olsa tebessüm ettik neyse ki.
3. seçeneğim ise bir televizyon kanalının binasında çalışmak.
Böyle bir şirkette grafik tasarım alanında bir şeyler öğrenebilirim gibi geliyor bana.
Onlarca reklam dönüyor sonuçta o şirkette. Ucundan bir şeyler kaparım gibi geliyor bana.
Ben Web Tasarım, Grafik Tasarım, Veritabanı, Programlama alanlarında faaliyet gösteriyorum.
Sizce ne yapmalıyım ?
Lise 4 için staj yeri aramaktayım. Çevremden gelen birçok imkan var. Ama nedense pek beğenmiyorum.
Ben etrafımda 1500 tane bilgisayar mühendisi falan olsun istiyorum.
3 tanesi üzerinde duruyorum.
1. seçeneğim Çamlıca İş Merkezi isimli, KOÇ'un 5 adet farklı şirketinin bulunduğu bir topluluk diyelim.
Otomotivden tutun da Finansman kısmına kadar farklı şirketler mevcut.
Buraya gidersem bana bilişim ile ilgili hiçbir şey öğretilmeyecek. İş hayatı nedir ? Ne değildir ?
Bir kurumsal şirkette işler nasıl ilerler bunu öğreneceğim.
Bizzat sordum : Burada ben ne yapacağım, ne işime yarayacak dedim.
"9 ayda seni adam ederiz" dediler resmen
2. seçeneğe gelelim. Burayı da sağ olsun amcam ayarladı.
Ülker isimli firmanın büyük sayılabilecek bir holdingi. Bütün işler buradan yönetiliyor.
Ancak KOÇ'un iş yerine girdiğimde kendimi daha bir havalı hissediyordum.
Ülker'de kendimi havalı hissedemedim
Ayrıca Ülker'de yapacağım iş bana kalırsa tek kelimeyle kasaya Excell kur, Word sil.
Herif resmen bana bunu söyledi
Bu kadar üst mevki insanlar neden böyle espri yapamadığının farkına varmadan, espri yapıyormuşcasına konuşur bunu da anlayamadım valla. KOÇ'ta da aynısı oldu
3. seçeneğim ise bir televizyon kanalının binasında çalışmak.
Böyle bir şirkette grafik tasarım alanında bir şeyler öğrenebilirim gibi geliyor bana.
Onlarca reklam dönüyor sonuçta o şirkette. Ucundan bir şeyler kaparım gibi geliyor bana.
Ben Web Tasarım, Grafik Tasarım, Veritabanı, Programlama alanlarında faaliyet gösteriyorum.
Sizce ne yapmalıyım ?