Sizce ahiret var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herşeye mantıklı bakmaya çalışırsan sadece bilimin ışık tuttuğu yerleri görebilirsin. Her insan sorgular ama bazı sorulara cevap bulamaz. Var veya yok diye bilmek saçma olur; zamanı bile tahmin edemez iken, nasıl olurda zamanın ötesini sorgulayabiliriz. Tavsiyem ahireti düşünmek yerine hayatını doğru yaşamaya gayret etmeniz. Ne kadar inkar ederseniz edin içimizde bize yapmamızı söylediği, doğru kabul ettiğimiz gerçekler var onlara kulak asmalıyız herşeyden önce. Doğrudan şaşmayalım. Yapmamız gereken bu. Ahireti düşünmek yerine şu ufacık hayatımıza doğru yolu çizebilmeliyiz.

Son düzenleme:
Cahilce yaklaşıyorsam kusura bakmayın ama belgesel de mağarada ki bir balıktan bahsediyorlar. Balık kör. Anlatıcı milyonlarca yıldır evrimleşti diyor, balık kör ve ses dalgasıyla avlanıyor. Ama şu işe bakın mağaranın denizle bağlantısı yok. Sanırım havadan balık yağdı demeye getiriyorlar.

• Ya bu evrilmemiş balığı birisi o mağaraya attı ve milyonlarca yıl besleyip(evrimleşmeden avlanamayacağı için) evrimleşmesini bekledi.
  • Ya da kara canlısı mağaraya düştü ve evrimleşti. Bu da ilk maddeye bağlanıyor.

Birde tanrıya inanmayıp da burçlara inanan var onlara girmiyorum.

Yanlış şeylere kafa yoruyorsunuz. Verdiğiniz örnek saçma, bu dünyadaki hiçbirşey nedensiz değil. Bu evrendeki hiçbir şey sebepsiz değil. Bir balığın mağarada olmasından Allah'ın , Tanrı' nın veya bir yaratıcının olduğunu ispat edemezsiniz. Kimsede demiyorki yaralı insanlar, aç susuz hayvanlar, yakılan ormanlar var, yardım edelim. Doğrunun peşinden koşalım biz, zaten doğru bizi kovalayacaktır. Ancak o zaman birşeyleri kavrayabiliriz. Yani bizim gibi koltukta oturup kalça büyütürken pc açılırken , tuvalet de zaman geçirirken, asasörde boş kaldığın zamanlarda sorguladığımzda öğrenebilecek şeyler değil.

Ona bakarsak siz de saçmalıyorsunuz. Tanrının varlığını kabul edersek-eğitimliyken- insanlık olarak o zaman yükseliriz.Yoksa sonumuzun geldiğini düşünürsek herkes yaptığım yanıma kâr kalır düşüncesiyle kötülük yapabilir ki yapılıyor da. Dikkat ederseniz dünyayı karıştıran insanlar ahiret hayatını düşünmüyorlar. Kısaca önce eğitim sonra tanrı inancı. He dersen sen bunları yazarken ne yapıyorsun,sanırım bilgisayar başında kalça büyütüyorum.

Bilmem fark ettiniz mi bir Müslüman hayırlı bir işte bulunacağı zaman cennet için değil, ALLAH rızası için yapar. Cehennem caydırıcı bir neden olabilir inanan gerçek bir mümin olana ,ama şöyleki gerçek bir müminde ALLAH rızası için yapar ne yaparsa. Ama imanı kuvvetli olmayan bir adam ne cehennemden korkar nede ALLAh rızası için bir şeyler yapar. Herkez aynı fıtrat üzerine doğar. Gülmek, ağlamak, üzülmek hepimize has şeyler. Vicdan azabı hepimiz çekeriz. ALLAH'ın bir lütfu bu. Eğer vicdanını dinlersen doğruyu bulursun..

İnanç konusu kişinin özelidir. Herkes bir şeyler kanıtlamaya çalışıyor yine. Bırakın insanlar düşünerek neye inanıp inanmayacağına karar versinler. Kimi insan sorgulamaya bile korkar. Siz bu insanlara bir konuda onlara aykırı gelen şeyi söylerseniz anında kendini korumaya alırlar. Bu gayet doğal bir tepkidir.

Arkadaşım benim demek istediğim gelin Müslüman olalım değil. Öyle derin konuları sorguluyorlar ki buna hayatını feda eden insanlar var. Öyle ha diyince bulunacak konular değil. Ben buna karşı çıktım. Kim neye inanıyorsa inansın.

Ahiret yok dinlerde yalandan ibaret ahiretin olmamasi hayati anlamsiz kilmiyor. Ölümsüz olmak senin elinde dunyaya izler birakabilirsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…