Sanırım daha çok "Eğer ahiret yoksa Tanrı'da yoktur. Tanrı varsa bile..." şeklinde söylemek istedi. Direk Tanrı'ya girince alakasız oldu.Konumuz Tanrı değil
Sanırım daha çok "Eğer ahiret yoksa Tanrı'da yoktur. Tanrı varsa bile..." şeklinde söylemek istedi. Direk Tanrı'ya girince alakasız oldu.Konumuz Tanrı değil
İnsanların emek verip ortaya çıkardığı bazı doğruları, inancınızla çürütemezsiniz. O sadece sizin inancınız olarak kalacaktır. Akil' in dediği ise tam tersi, benim dediğim yine saygısızlık olmuş? Yahu ne desem yaranamayacağım sanırım. Biri gelip bilim diye bir şey yoktur, Kuran tek doğru şeydir dese yine ben saygısız olacağım. Bu da son mesajımdır uğraşmaya değer bir konu değil.Konumuz Tanrı değil. Ama yine de bu düşüncenize saygı duyarım.
Fakat kimse kimsenin inandığı şeye ''hayal ürünü, acizlik diyemez''.
Kimsenin inançlarla birşeyi çürüttüğü falan yok. Ben o lafı ikinize dedim.İnsanların emek verip ortaya çıkardığı bazı doğruları, inancınızla çürütemezsiniz. O sadece sizin inancınız olarak kalacaktır. Akil' in dediği ise tam tersi, benim dediğim yine saygısızlık olmuş? Yahu ne desem yaranamayacağım sanırım. Biri gelip bilim diye bir şey yoktur, Kuran tek doğru şeydir dese yine ben saygısız olacağım. Bu da son mesajımdır uğraşmaya değer bir konu değil.
Kimsenin inançlarla birşeyi çürüttüğü falan yok. Ben o lafı ikinize dedim.
Ahiret inancının dayanak noktası iki tane veya daha fazla aciz ve ölümlü insan yerine Allah'tır ve ben buna inanırım.
Bilim üzerinden yola çıkarak vâr olduğunu söylemedim. Arkadaş yazdığım mesajla ilgili bir şey yazmış ona cevap verdim o beni anladı, anlamadıysan tekrar oku önceki sayfayı.Konunun ne alakası var? Aşırı bilim sever değilim. Sabit bir şey de değildir bilim. Ama bundan yola çıkarak ahiret var diyemezsiniz. İnanırsınız. Olayı başka yere çekmek çok kolay değil mi.
Saygı duyarım ancak buna katılmam. Daha bilimin olmadığı dönemlerde Kur'an bilimi anlatmıştır. Mesela, orucun ve namaz kılmanın ne kadar faydalı olduğunu artık gelişen bilimle öğrenmiş olduk. Kur'an'da bize lambayı, elektriği, gezegenleri ve yıldızları daha 1400 yıl öncesinde haber vermişti. O zamanlar bilim bile yoktu, inanç vardı. O zaman yaşayan insanlar buna inandılar. Eminim sadece İslam'da değil, diğer dinlerde de (Hristiyan, Yahudi vb.) gelen kitaplarda da bunlar vardı ancak bu zamana kadar değiştirildiği, özünü kaybettiği için onları saymayacağım.İnsanların emek verip ortaya çıkardığı bazı doğruları, inancınızla çürütemezsiniz.
Beyaz Türk'ler geliyor İbrahim gardımızı alalım.Konumuz Tanrı değil. Ama yine de bu düşüncenize saygı duyarım.
Fakat kimse kimsenin inandığı şeye ''hayal ürünü, acizlik diyemez''.
Bravo kardeşim, bu kadar açıklayıcı olamazdı bir cümleSon nokta falan değil bu. Eğer siz, ahiret inancının hayatı kısıtlamak olduğunu düşünüyorsanız, zaten inanmanıza gerek yok.
Düşüncelere saygım sonsuzdur. Ama bu konudaki hiçbir cevap son nokta değildir. Temel unsur inançdır. Sizin mensup olduğunuz inanç türü (ki inanmamak da bir inançtır) bu sorunun cevabını zaten verecektir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.