Sizce bir devletin görevi nedir?

halloweise

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Eskişehir
Sizce bir devletin görevi nedir ve sizin için en ideal devlet modeli nasıldır, nasıl işlemelidir?

Sizden ricam lütfen siyasetten uzak ve a partisi b kişisi gibi atıf-ithamlarda bulunmadan olabildiğince rasyonel cevaplar verin. Görüşlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce bir devletin görevi nedir ve sizin için en ideal devlet modeli nasıldır, nasıl işlemelidir?

Sizden ricam lütfen siyasetten uzak ve a partisi b kişisi gibi atıf-ithamlarda bulunmadan olabildiğince rasyonel cevaplar verin. Görüşlerinizi merak ediyorum.
Kendi halkını canı pahasına savunması, refah ve huzur için her şeyi göze alması.

İnsanları ayırt etmeden tek çatı altında birleştirecek, varsa sorunları en sağlıklı şekilde çözecek, refah seviyesini yükseltecek, yere düşenini kaldıracak ve topluma kazandıracak bir devlet bence idealidir. Devleti oluşturan halktır. Halkı oluşturanlarda biziz. Bizlere de düşen anlaşmaktır.

İsminin anlamını taşıması lazım. Devlet dediğin zaman evet, kağıtta yazana göre devlet. Ama bir bakıyorsun, dışarıdan hiçte devlet gibi görünmüyor.

Devlet adil olmalıdır, insan ayırt etmemeli, eşitliği sağlamalıdır. Çıkar için değil, halk için çalışmalıdır. Halkın daima yanında olmalı, halinden anlamalıdır. İyi yönetilmelidir. Devlet, sadece siyasi bir kavram değildir.

Devlet, aslında yok. Devlet soyut bir kavramdır. Devleti var eden, içindeki halktır.

Osmanlı ve Türkiye. Iki farkli devlet.

Halk aynı halk. Ordu aynı ordu. Coğrafya Anadolu. Devlet kurumları hala aynı. Polis, Jandarma, Kızılay, Yaşlı bakim evleri (Osmanlıca olan ismini unuttum)

Bu kurumlar Cumhuriyetten daha eski.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray :) Cumhuriyetten 20 yıl daha yaşlı :)

Halkı soymalı, birbirine düşürmeli, adaletsiz olmalı, düşene vurmalı, güçlüyü korumalı.
Böyle dersem çoğunuz bu nasıl devlet modeli diye tepki verecek.
Ancak devlet dediğiniz şey az veya çok zaten böyle yapmıyor mu, aksini yapan bir tane devlet gösterin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı