Sizce dandik marka iyi ürün mü, yoksa kaliteli marka dandik ürün mü?

Dandik marka iyi ürün mü, yoksa iyi marka dandik ürün mü?

• Dandik marka iyi ürün

• Bilindik marka kötü ürün

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Makaleler
8
Daha fazla  
Örnek veriyorum monitör alacaksınız, kriterlerinize uyan sadece 2 tane seçeneğiniz olsun.

Birinci seçenek dandik marka ama ürünün iyi olduğu kesin. Test cihazlarıyla performansı ölçülmüş ve iyi çıkıyor.

İkinci seçenek ise bilindik ve güvenilir marka ama, dandik ürün.

Aynı fiyatta satılıyorlar. Hangisini alırsınız?

Dandik markanın kaliteli ürünleri genelde başka bilindik bir markanın ürünü oluyor. O nedenle testlerine vs. güvenip alırdım muhtemelen.

Sırf marka diye dandik ürün asla almam. Zira malum markaların çoğu isimlere para alıyor ve fiyatını hak ettiklerini düşündüğüm çok az ürüne sahipler.

Dandik markanın kaliteli ürünleri genelde başka bilindik bir markanın ürünü oluyor. O nedenle testlerine vs. güvenip alırdım muhtemelen.

Sırf marka diye dandik ürün asla almam. Zira malum markaların çoğu isimlere para alıyor ve fiyatını hak ettiklerini düşündüğüm çok az ürüne sahipler.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bilindik diye beğenmediğim ürünü almak istemem. Her türlü memnun kalmayacağım çünkü.

Örnek veriyorum monitör alacaksınız, kriterlerinize uyan sadece 2 tane seçeneğiniz olsun.

Birinci seçenek dandik marka ama ürünün iyi olduğu kesin. Test cihazlarıyla performansı ölçülmüş ve iyi çıkıyor.

İkinci seçenek ise bilindik ve güvenilir marka ama, dandik ürün.

Aynı fiyatta satılıyorlar. Hangisini alırsınız?

Marka önemli değil benim için. İyi iş yapsın yeter.

İyi de mantığı doğru anladıysam, ben Samsung'un kötü ama Reeder'ın iyi bir telefonunu görmedim, misal olarak. Yani dediğiniz mantık buysa zaten öyle bir şey olmuyor. Reeder alacağıma Samsung alırım yine.

İyi de mantığı doğru anladıysam, ben Samsung'un kötü ama Reeder'ın iyi bir telefonunu görmedim, misal olarak. Yani dediğiniz mantık buysa zaten öyle bir şey olmuyor. Reeder alacağıma Samsung alırım yine.

Bilgisayar ekipmanlarından vs. bahsetmiş konu sahibi ona istinaden yorumlar yapılıyor. Yoksa telefon gibi kompleks bir cihaz için zaten Reeder marka bile sayılmaz en kötü Çin telefonu markası bile bin basar.

İkisini de almam.

Kalite algısı düşük markaların bir ürünü şaşırtıcı düzeyde teknik açıdan performans veriyor olabilir ama mutlaka maliyet kıstıkları bir sürü başka konu vardır. Teknik özelliklerden memnun olsam da uzun ömürlü olacağına güvenmem.

İyi markaların da alt seviye ürünleri marka algısı ve kârlılık beklentisi nedeniyle çoğu zaman olması gerekenden yüksek fiyatla satılıyor. O paraya kalite sorunu yaşama ihtimalim belki biraz daha az olur ama teknik özelliklerinden memnun kalmam.

Telefon gibi düşünmeyin daha basit bir cihaz olsun. Dandik markanın bile iyisini yapabileceği veya etiket basıp satabileceği bir ürün mesela.

Mal iyi olduktan sonra markasından bana ne.
James Donkey mesela ismi ve logosu bile almamam için bir sebep. İsmi game ile başlayanlar bile daha alınası geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı