Sizce dinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şurada, bir sandalyenin üzerinde, gırtlağıma kadar kendi yaşamıma gömülmüş oturuyor ve hiçbir şeye inanmıyorum. -Jean-Paul Sartre

Bütün zamanları düşün. "Neden varız, ne için geldik ve nasıl böyle oldu, nasıl böyle ilerledi? Sen neden doğdun" düşün. O zaman tanrının oldugunu ve senin ise bir sınavda oldugunu anlayabilirsin. Sadece "neden varım, neden geldim?" diyebilirsin kendine.
Sınavda olduğumuzu nasıl anlayabildin merak ettim. Eğer inandığın dindeki kitap sana sınavda olduğunu söylemeseydi sen yine bu çıkarımı yapabilir miydin?

Bana peygamberler pek inandırıcı gelmiyor. Benim düşüncem zamanında Arap ülkelerinde bir peygamberlik akımı vardı, herkes peygamber olduğunu iddia ediyordu. Çoğu kaynak 124 bin civarı peygamber geldiğini söylüyor. Bazı kaynaklar ise 200 binden fazla olduğunu söylüyor. Gerçekten tanrı ve peygamber olsaydı tek bir peygamber gelir, sahteleri de engellenirdi. Sadece Hz. Muhammed'in hayatını araştırdım.

Hayatını buraya uzun uzun yaramayacağım. Araştırırsanız peygamber olduktan sonra zenginleştiği çok açık ortada.

Ayrıca Kuran kusursuz değil, kusurlu. Bu da gerçek bir kitap olmadığını apaçık ortaya koyar.

Sadece tanrı inancına sahiptim. Ancak kuantum fiziğini öğrendikten sonra tanrı inancım fazlası ile zayıfladı.

Müslüman'ım, kafamda dinimle ilgili takılan bir soru yok fakat kafamda oturtamadığım tek şey Allah'ın adaleti, dinden çıkmama sebep oluyor ancak maalesef Allah'ın adaletine inanamıyorum.

Bu konular benim de kafama takılıyor ama bunun cevabını asla öğrenemeyeceğiz. Sadece kendi kafamıza yatan cevaplar bulacağız bu da ne yazık ki gerçek olduğunu kanıtlar derecede tatmin etmeyecek.

Bana göre İslam dini haricindeki dinler uydurmadan ibaret. Kur'an'ın çoğu şeyi önceden bilmesi ve yıllardır değiştirilememiş olması inancımı arttırıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı