Sizce dinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dinlerin gerçek olup olmadığını, kaynak olarak gösterdikleri kitapları inceleyerek ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Sonuçta kusursuzluk iddiasında bulunan bu kitaplarda tek bir hata varsa bu o dinleri yalan kılar. Ayrıca sonsuz yüce kavramıyla uzlaşmadığını düşündüğünüz ayetlerde kişisel bir sebep olabilir. Dinlerden ayrı olarak bir tanrının varlığını kesin olarak bilemeyiz. Belki deistler haklıdır, belki ateistler.

Toplulukların yaratmış olduğu tanrılara ve inançlara dayanarak günümüzdeki dinlerin de geri de kalan inançlardan farksız olduğunu düşünüyorum.

Bütün zamanları düşün. "Neden varız, ne için geldik ve nasıl böyle oldu, nasıl böyle ilerledi? Sen neden doğdun" düşün. O zaman tanrının oldugunu ve senin ise bir sınavda oldugunu anlayabilirsin. Sadece "neden varım, neden geldim?" diyebilirsin kendine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün zamanları düşün neden varız ne için geldik ve nasıl böyle oldu nasıl böyle ilerledi sen neden doğdun düşün o zaman tanrının oldugunu ve senin ise bir sınavda oldugunu anlayabilirsin sadece neden varım neden geldim diyebilirsin kendine.

Tanrı neden sınavda değil peki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı