Sizce dinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hala aynı şeyi yapıyorsunuz. Bu soruların cevabı çok basit: Ne olduğunu henüz bilmiyoruz. İnsanlık bu sorulara cevap bulmak için yeterince gelişmiş değil. Ama sizin düşünceniz, bu soruların cevabını kimse bilmiyor, o zaman tanrı yapmış olmalı!
Katılıyorum. Sanki çok gelişmiş bir medeniyetiz gibi davranıyorsunuz. Daha 1. TİP Uygarlık bile değiliz.

"Tanrı var mı? Evren nasıl oluştu? Doğaüstü varlıklar var mı?"

Bunların hepsi inanç gerektiren veya yüksek bir medeniyetin teknolojisini gerektiren şeylerdir. Sormakla bir şey kaybetmezsiniz ama kazanmazsınız da. Sormanın bir manası yok.

Olsa bile şu anda günümüzde olmadığı neredeyse kesin. Ayrıca bu tanrının son derece acımasız olduğunuda gösterir.
@Olga666 tanrının varlığı dinlerin gerçek olduğu anlamına gelmez.

Hala aynı şeyi yapıyorsunuz. Bu soruların cevabı çok basit: Ne olduğunu henüz bilmiyoruz. İnsanlık bu sorulara cevap bulmak için yeterince gelişmiş değil. Ama sizin düşünceniz, bu soruların cevabını kimse bilmiyor, o zaman tanrı yapmış olmalı!
Neden tanrının varlığına inanan birine çemkiriyorsunuz o halde? Bilinmediğine inanıyor iseniz siz inanıyorsunuz, inananlar değil.

Dinsizler gerçek olmadığını düşünüyor teizim görüşe sahip kişiler yani inançlı olanlar evet gerçektir.

Öncelikle lütfen kavga etmeyin falan bu sıralar kafama çok takılıyor sizce dinler gerçek mi? Yani olağanüstü varlıklar var mıdır neden?
Hayir, insanin inanma ihtiyaci sonucu ortaya cikan inanclardir din. Zaten bu yuzden kimseyi zorlayamazsiniz bir dine. Gormediginiz seye inanmak tercih olabilir tabii.

Öncelikle lütfen kavga etmeyin falan bu sıralar kafama çok takılıyor sizce dinler gerçek mi? Yani olağanüstü varlıklar var mıdır neden?

Ben inanıyorum, Müslüman'ım. Diğer dinlerde çok fazla çelişki var. En basit örneği incilde bir yerde domuz eti yemek yasaktır derken diğer bir yerde domuz eti yemek serbesttir yazıyor. Diğer kitapların ve dinlerin değiştirildiğini düşünüyorum. Zaten 600-700 yıl önceki tarihteki olaylara bakarsak bu kesin bir şey bence. Hiçbir dine inanmamakta saçma geliyor. Bu kadar olay rastgele bir şekilde mi oldu?
Bana peygamberler pek inandırıcı gelmiyor. Benim düşüncem zamanında Arap ülkelerinde bir peygamberlik akımı vardı, herkes peygamber olduğunu iddia ediyordu. Çoğu kaynak 124 bin civarı peygamber geldiğini söylüyor. Bazı kaynaklar ise 200 binden fazla olduğunu söylüyor. Gerçekten tanrı ve peygamber olsaydı tek bir peygamber gelir, sahteleri de engellenirdi. Sadece Hz. Muhammed'in hayatını araştırdım.

Hayatını buraya uzun uzun yaramayacağım. Araştırırsanız peygamber olduktan sonra zenginleştiği çok açık ortada.

Ayrıca Kuran kusursuz değil, kusurlu. Bu da gerçek bir kitap olmadığını apaçık ortaya koyar.

Sadece tanrı inancına sahiptim. Ancak kuantum fiziğini öğrendikten sonra tanrı inancım fazlası ile zayıfladı.
Kuran'da kusur nerede var? Bilmediğimden soruyorum.

Neden tanrının varlığına inanan birine çemkiriyorsunuz o halde? Bilinmediğine inanıyor iseniz siz inanıyorsunuz, inananlar değil.
Çemkirmek mi :D? Bu konunun açılış amacı insanların fikir alışverişi yapması. Gidip hakaret etmedim veya iğneleme yapmadım, sadece soru sordum. Sizin de inancınız pek kuvvetli değil galiba, bu dediğim basit şeylere neden bu kadar tetiklendiniz anlamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı