Sizce dinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çemkirmek mi :D? Bu konunun açılış amacı insanların fikir alışverişi yapması. Gidip hakaret etmedim veya iğneleme yapmadım, sadece soru sordum. Sizin de inancınız pek kuvvetli değil galiba, bu dediğim basit şeylere neden bu kadar tetiklendiniz anlamadım.
Tanrının var olduğunu düşünen kişilere bilinmiyor diyerek kendi düşüncenizi empoze ediyorsunuz. Hayır tetiklenmedim bu arada.

Dinler iki türlüdür: 1. Tanrı/Yaratıcı/İlah tarafından gönderilen 2. İnsanlar tarafından uydurulan veya ilahi/aşkın/yüce varlığın gönderdiği dinin tahrip edilmesiyle oluşan dinler. Dinler gerçek mi sorusu abes bir soru. Çünkü insan var olduğundan beri din/dinler insanın hayatında vardır. Gerçeklikten kastın yaratıcının varlığının gerçekliği ise o konuda insana akıl yardım eder. Buada konuyu uzatmak istemiyorum ama bu sitenin ( Feyyaz TV | Hayata bakışınızı değiştirir )videoları bazı konuları anlamanız için çok faydalı olacağı kanaatindeyim.

Doğrusu konuyu görünce şaşırdım çünkü tam da merak ettiğim bir konuydu. Bu konu için istediğimiz kadar tartışalım bilemeyeceğiz. Çünkü tabiri caizse bilinmezlik. Eğer tanrıya inanılmıyorsa ölüm kavramı değişir vs. Olay çok karışır yani. Ben kendi inancım hakkında bir şey bırakmayacağım buraya ama bence boşuna ikna çabaları. Kim ne isterse o. Konu kitlense fena olmaz mı?

Dinlerin gerçek olup olmadığını, kaynak olarak gösterdikleri kitapları inceleyerek ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Sonuçta kusursuzluk iddiasında bulunan bu kitaplarda tek bir hata varsa bu o dinleri yalan kılar. Ayrıca sonsuz yüce kavramıyla uzlaşmadığını düşündüğünüz ayetlerde kişisel bir sebep olabilir. Dinlerden ayrı olarak bir tanrının varlığını kesin olarak bilemeyiz. Belki deistler haklıdır, belki ateistler.
Ya o kaynak kitaplar da yalansa?

Teorik olarak her şeyin rastgele olması da mümkündür. Ayrıca bir anda oluşan şeyler değil. Milyarlarca yıl boyunca bu tesadüflerin -tesadüften öte canlı organizmalar da olduğu için bir müddet sonra tesadüften çıkıp gelişmeye gidiyor- oluşması oldukça normal. Dünya bir günde oluşmadı. İnsanlar bir günde ortaya çıkmadı.
"Tesadüf" kadar kötü anlamda kullanılan bir kelime yok. Tesadüf demek halk arasında küçük bir olasılığın gerçekleşmesi demek. Ama insanların görmediği şey o olasılığın hangi zaman dilimleri arasında geçerli olduğu. Madeni parayı tüm gün durmadan attığımızda dahi dik olarak durması düşük bir olasılıktır. Ama bu madeni parayı 1 milyon yıl boyunca atarsak, atışlarımızdan birinde o para üzerine uygulanan kuvvetlerin dengesinde kalacak ve dik duracaktır. Canlılığın başlangıcı da aynı şekilde işliyor. Henüz tartışmalı olsa da evrenin başlangıcına da aynı yorumu yapabiliriz belki. Sıkıntılı olan kısım evrenden önce zaman diye bir kavram olmadığından olasılık hesapları sıkıntıya düşer. Bana kalırsa, evrenden önce zaman diye bir kavram olmadığından en küçük olasılığın bile gerçekleşmesi kesindir.

Dini kenara bırakıp felsefe hakkında yorum yapmanız çok güzel. Dine aykırıdır veya değildir, orasını bilemem ama orası beni ilgilendirmez zaten.

Öncelikle lütfen kavga etmeyin falan bu sıralar kafama çok takılıyor sizce dinler gerçek mi? Yani olağanüstü varlıklar var mıdır neden?

Ben Müslüman'ım fakat aklımda gerçekten koca bir soru işareti var bigbang teorisi mantıklı gelmeye başladı.

Tanrının var olduğunu düşünen kişilere bilinmiyor diyerek kendi düşüncenizi empoze ediyorsunuz. Hayır tetiklenmedim bu arada.
Bir dine mensup olsam bana misyoner deme çabanızı dikkate alabilirdim ama inançsızlığı millete empoze edince elime geçen bir şey yok :D Dediğiniz saçma o yüzden. Size göre her fikrini belirten karşı kişiyi manipüle etmeye oynuyor sanırım.

Ya o kaynak kitaplar da yalansa?
İnsan tarafından yazılmadığı bariz bir şekilde belli olan bir kitaba böyle demeniz kadar saçma bir şey yok, keşke insanlar böyle yorumlar yapmadan önce okusa içeriğini bilse. Dönemin çok ilerisinde bilgilere sahip olan bir kitap nasıl yalan olabilir? Veya 1350+ yıllık bir kitap değiştirilmeden aynı kalıyorsa bu kitap sence normal bir kitap midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı