Sizce dinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama buradaki durum farklı. Diğer kitapların değiştirildiği kanıtlanmışken kur'an'ın değiştirildiği hala kanıtlanamadı. Hatta Bbc'ye göre en az 1350 yıllık bir kur'an bulundu ve değiştirilmediği kanıtlandı.

Madem Kur'an'ı kerim değişmediği kanıtlandı ise insanlar neden ateist falan oluyor bak bu kafamı karıştırdı @BERWAR bir fikriniz var mı🤔

Forumda din konularını tamamen yasaklanmalı başlamadan sonu belli olan konuları tekrar tekrar açmanın mantığı ne?

Madem Kur'an'ı kerim değişmediği kanıtlandı ise insanlar neden ateist falan oluyor bak bu kafamı karıştırdı @BERWAR bir fikriniz var mı🤔

İnanmak istemiyorlar çünkü, ne anlatsak da anlamayacaklar ki. Tarihte peygamber mucizesi gördüğü halde inanmayan insanlar var iken sence bunlar inanır mı?

Ne gibi bir merhametsiz davranışını gördünüz bu sefer de ben düşüneyim butonuna basıyorum abdulmelik bey🤔

En basitinden o muhteşem mucizelerini yalnızca bazı kullarına gösterdi ama bizim hiçbir farkımız yoktu :) Bu mucizeyi bizim gibiler yalnızca sözlü olarak biliyoruz ve ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz. Eğer inanmazsakda sonsuz bir cehennem azabı bizi bekliyor. E hani diğerlerine merhamet?
Tanrı kötüleri bu dünyada cezalandırsaydı bizi sınamasının ne amacı olurdu?
Deist değilim. Bu muhteşem tanrı neden bizi sınıyor? Bizi sınamakla kendi ekmel varlığına ne ekleniyor?
Hazreti Ali bir ateisti şöyle ikna etmişti;
"Bir tanrı yok ise ikimizde bir şey kaybetmeyeceğiz. Ama tanrı var ise ben kazanacağım sen kaybedeceksin."
Benim kaybedeceğim onlarca şey var. Hayatımı hep bir boyunduruk altında yaşayacağım. Ya yoksa 🧐

İnanmak istemiyorlar çünkü, ne anlatsak da anlamayacaklar ki. Tarihte peygamber mucizesi gördüğü halde inanmayan insanlar var iken sence bunlar inanır mı?
İnanıp inanmamak onların elinde ama gerçekten inanırsan bir şey kaybetmezsin. @LynxC Hz. Ali çok doğru söylemiş.

Müslüman'ım ama yine de ya inandığım din yanlışsa diyorum ve bunu düşününce boşlukta kalıyorum hangisi doğru diye ama ben direk tanrı inancı olmayan dinleri sildim kafadan çünkü ben İslam dinindeki tanrı gerçek olmasa da bir tanrının olduğuna inanıyorum ve sınavda olduğumuza inanıyorum.

En basitinden o muhteşem mucizelerini yalnızca bazı kullarına gösterdi ama bizim hiçbir farkımız yoktu :) bu mucizeyi bizim gibiler yalnızca sözlü olarak biliyoruz ve ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz. Eğer inanmazsakda sonsuz bir cehennem azabı bizi bekliyor. E hani diğerlerine merhamet?

Deist değilim. Bu muhteşem tanrı neden bizi sınıyor? Bizi sınamakla kendi ekmel varlığına ne ekleniyor?

Benim kaybedeceğim onlarca şey var. Hayatımı hep bir boyunduruk altında yaşayacağım. Ya yoksa 🧐

İslam dini hayatı ve toplumu düzene sokar. Günde 1 saat namaza zaman harcayınca çok büyük bir kayıp mı oluyor? İslam dininde kötülükler yasaklı. Yani hayatına engel değil bu durum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı