Şöyle düşün, sen öğretmensin kendini sınava çekiyorsun, ya da sen bir alet yaptın alet seni sınava çekiyor.
Benim o aleti yapabilmem içinde bir eğitim veya sınavdan geçmem gerekmez mi?
Şöyle düşün, sen öğretmensin kendini sınava çekiyorsun, ya da sen bir alet yaptın alet seni sınava çekiyor.
Bu tür bir düşünceyi daha önce de farklı şekilde duymuştum. İslam'ın evrenselliğini ve günümüze uygunluğunu ben de Müslüman olmama rağmen her zaman sorguluyorum. Bazı konularda aklımın takıldığı olabiliyor.Bu konuda kastedilen dinin İslam olduğunu düşünüyorum. İslam tarihi ve Kuran-ı Kerim okumuş birisi olarak bu dinin Muhammed ve zümresi tarafından uydurulduğunu düşünüyorum. İlk başta "senin dinin sana benim dinim bana" şeklindeyken daha sonra "dinden çıkanları öldürün" şeklini alıyor, Muhammed'in ne zaman başı sıkışsa (her konuda) bir ayet iniyor. İlk ayetler desen Ebu Cehil (Amr bin Hişam) gibi dönemin saygın kişilerini dine çekmek için *iniyor ki Muhammed dinini yayabilsin. Evrensel bir din olmadığı çok bariz, tarihsel bir din. Bence dinler tamamen mitolojidir, toplumları organize etmek için uydurulmuştur.
Tesfir olarak diyanet bakabilirsiniz.Bizim evdekiler normal Türkçe olanı. 15 tatile girelim bir o zaman gezerken alırım.
Bu hocamızı dinlemenizi öneririm dinimizi çok güzel anlatıyor.
Mesela İslam'da internetle alakalı hiçbir şeyden bahsedilmiyor ya da 100 yıl sonrasındaki hiçbir olaydan bahsedilmemiş olacak. Kuran, belli bir tarihleri kapsıyor. Kuran'ın büyük bir kısmını okumuş birisiyim, forumda çoğu İslam'ı savunan kişinin Kuran'ı bir kere bile bitirdiğini sanmıyorum. Felsefe konusu altında kendi dinlerini yaymaya çalışıyor insanlar.
Tesfir olarak diyanet bakabilirsiniz.
"Mürted kimselerin öldürülmesi" şeklinde Google'da aratabilirsiniz. Al link. (nisa 89) Hoşgörü dini :")Ne zaman bu şekli alıyor? Soru soruyorum.
Öncelikle lütfen kavga etmeyin falan bu sıralar kafama çok takılıyor sizce dinler gerçek mi? Yani olağanüstü varlıklar var mıdır neden?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.