Sizce ülke olarak gençlerin durumu nasıl?

alyhisa

Hectopat
Makaleler
2
Arkadaşlar anlatacağım uzun bir konu olacak biraz. Şahsen ben ülke olarak gençlerin durumlarının iyi olduğunu düşünmüyorum. Yani mesela ben 16 yaşındayım. Hem benden büyükler hem de benden küçükler için konuşacağım.

Geçen günlerde kardeşimin telefonundan Instagram'a girip bakmıştım. Kardeşim 14 yaşında yani gördüklerime cidden inanamadım. Artık hepsi gençleri zararlı maddelere yönlendiren türden. Mesela Instagram'da "huzunlubirponcik" diye bir sayfa var bir ara gidip bakın. Daha hayatlarını yaşamadan ölmek isteyenler gençler. Ölmek isteyen diyorum ya daha 13 yaşında sigaraya başlayan çocuklar...

Ağzına küfürü alıştırıp tek derdi sevgili yapmak olan gençler, en büyük derdin kendinde olduğunu zannedenler. Daha da sayabilirim gençlerimizin durumlarını fakat çok uzun yazdım sıkmayım sizi.

Kısaca sizce ülkemizin gençlerinin hali ne durumda?

Arkadaşlar anlatacağım uzun bir konu olacak biraz. Şahsen ben ülke olarak gençlerin durumlarının iyi olduğunu düşünmüyorum. Yani mesela ben 16 yaşındayım. Hem benden büyükler hem de benden küçükler için konuşacağım.

Geçen günlerde kardeşimin telefonundan Instagram'a girip bakmıştım. Kardeşim 14 yaşında yani gördüklerime cidden inanamadım. Artık hepsi gençleri zararlı maddelere yönlendiren türden. Mesela Instagram'da "huzunlubirponcik" diye bir sayfa var bir ara gidip bakın. Daha hayatlarını yaşamadan ölmek isteyenler gençler. Ölmek isteyen diyorum ya daha 13 yaşında sigaraya başlayan çocuklar...

Ağzına küfürü alıştırıp tek derdi sevgili yapmak olan gençler, en büyük derdin kendinde olduğunu zannedenler. Daha da sayabilirim gençlerimizin durumlarını fakat çok uzun yazdım sıkmayım sizi.

Kısaca sizce ülkemizin gençlerinin hali ne durumda?

Raufai reis hala Craftrise'demisin?

Bir çoğunun sosyal medyadan etkilendiğini düşünüyorum. Sanal ortamda gösterilen sahte yaşam tarzlarını benimseyebiliyorlar. Ebeveynleri de sorgulamak lazım burada. Aile eğitimi de çok önemli küçük yaştan itibaren. Her geçen gün çocuk yetiştirmek daha zor oldu. Artık gençler ve çocuklar deneyimlemek yerine izleyerek öğreniyorlar bazı şeyleri ve bunlar gerçek kişiliklerinden uzaklaştırıyor. Benim düşüncem budur.

Aile ve okul eğitimi bir halta yaramadığı için gençlik çok kötü durumda. 1 yaşında gelen çocuğun eline telefon ve tablet verip susturmayı hedefleyen aileler "Bizim çocuğumuz neden böyle?" sorusunu sorduklarında deliriyorum. Okul ayrı bir pislik zaten. Lisedeki "sevgili" denen saçma sapan olay ortaokula taşındı. İlkokula taşındı mı bilmiyorum fakat yakında oraya da taşınacak. Sıralar ve tuvaletler kir yuvası. Oturduğum sıranın kenarı yok olmuş, birisi kemirmiş sanırım. Devlet okulundaki sabun kaplarının içinde sabun dışında her şey var. Tuvalete bağırsağını bırakanı mı ararsın? Kusanı mı ararsın? Halimiz ne olacak, bilmiyorum.

Evet, dediklerin kesinlikle doğru. Ülkedeki gençler hayatlarından bezmiş durumdalar. Yani vazgeçmişler, yaşam enerjileri emilmiş. Daha hayatlarını yaşayamadan olgunlaşmışlar da ölmek istiyorlarmış gibi. Tabi bu durum tamamıyla gençlere bağlı değil. Bence ülkedeki ekonomiyi görüyorlar, işsiz dolaşan mimarları, mühendisleri görüyorlar ve hayattan soğuyorlar. Daha sonra ne oldu yok sigara yok bilmem ne. Bunlar benim düşüncelerim, hatam varsa affola.

Evet, dediklerin kesinlikle doğru. Ülkedeki gençler hayatlarından bezmiş durumdalar. Yani vazgeçmişler, yaşam enerjileri emilmiş. Daha hayatlarını yaşayamadan olgunlaşmışlar da ölmek istiyorlarmış gibi. Tabi bu durum tamamıyla gençlere bağlı değil. Bence ülkedeki ekonomiyi görüyorlar, işsiz dolaşan mimarları, mühendisleri görüyorlar ve hayattan soğuyorlar. Daha sonra ne oldu yok sigara yok bilmem ne. Bunlar benim düşüncelerim, hatam varsa affola.
Olgunlaştıklarını pek sanmıyorum. Şu an çoğu genç gündemi takip etmiyor. Ekonomiden haberleri yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı