Sizce üniversite okunmalı mı?

• Konuyu başlatan nuvxhlm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 295
Green carda umut bağlama, Ve tamamen şans. Kaç senedir başvuruyorum çıkmıyor. Belki sana çıkar ama çıktığı zaman düşüneceğin bir şey.

Vize almak sıkıntı zaten kolay kolay çalışma vizeside vereceklerini zannetmiyorum.

Bunlar alternatif olarak yapacağın şeyler olursa şanslı olacağın olmazsa da zaten ilerlediğin hedefinden devam edeceksin.
Birde son zamanlarda Amerika iyicene zorlaştırıyor herşeyi.

Okuma boş yere yaşım 18 şuan 16 yaşımdan beri çalışıyorum ve para biriktiriyorum askere gidene kadar yani 2 yıl içinde kendime araba alıcam 19 20 yaşında birinin altında kendi parasıyla alınmış araba olucak ama 22 23 yaşına kadar okursan hayatın çöp olur o yaştan sonra çalışsanda para biriktirsende neye yarıcak iş işten geçmiş olcak
Açıkçası Üniversite okumak bu kadar kesin konuşmamak gerektiğini, hayatta tek bir doğru seçim olmadığını öğretiyor. İyi bir Üniversite hayatı geçirmeye paha biçilemez. Erasmus fırsatıyla bir Avrupa ülkesinde 6-12 ay eğitim görme fırsatı, kampüs ortamı, network oluşturma fırsatı, arkadaşların ve hocaların sayesinde vizyonunu gelişmesi gibi saymakla bitiremeyeğim birçok yararı var Üniversite okumanın. Kullanabilen için bulunmaz bir nimettir Üniversite.

4sene çalışsak en azından elimizde 2.5milton TL civarı para oluyor. Yazılım mühendisliği okunur mu?
Hangi meslekte oluyor hocam? Senede 625 bin TL kenara koyabilecek bir iş yapıyorsanız zaten okumanın bir mantığı yok. Okumuyorsanız, elinizde meslek yoksa 30 bin liraya ayda çalışsanız 15 bin kenara atsanız 4 yılda anca 720 bin lira paranız olur ki o da kalırsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı