actanonverba
Terapat
Ben sizi anlamaya çalışıyorum, söylemediğim bir kalıp ile cevap vermeniz beni ilgilendirmiyor. Şöyle söylemek gerekirse, bilinemeyen şeylerin olması mümkündür. Benim dedem muhtemelen Hz.Adem'in öğretileri ile şuanki İslam dinin temel olarak bir olduğunu düşünememiştir ki bu çok rahatlıkla bilinebilecek bir şey. Bunun dışında, ABD'de kölelik zamanlarından biz zenci köle, doğumundan ölümüne hiçbir bilgiye okuma yazmaya bile erişememiş olabilir. Bunu da geçtim şuan bile bilimsel araştırma için devletler olarak uluslararası kamuoyu tarafından kimsenin gitmesine hatta yakından gözlemlenmesine bile izin vermediği bildiğim bir ilkel ada var. 20Yıl önce helikopter ile görüntülenmiş ve mızrak fırlatmışlar. Bu insan İslam'ı bilemez. Kendi içsel fıtratında ne düşünür bilemem sonuçta ilkelliğe çok yakın bir insan ve o şekilde yaşıyor. 1000 yıl boyunca bilgi aktarıldıysa ayrı tabi ve 1000 yıldır orada varlar ise.Dinin tek olduğunu ve onun da İslam olduğunu iddia eden sizsiniz. Eğer buda içinde olduğu kavmin peygamberinin öğretilerini çarpıtıp kendine göre yorumlamışsa budanın öğretileri için de ''Gerçek İslam Bu Değil'' diyebiliriz. Çünkü bütün kavimlere peygamber indiğini söylüyorsunuz. Yani budanın kavmine de indi. İnan din de tüm dinler bir olduğuna göre İslamdı. Buda bunu değiştirip din uydurdu. Yani buda gerçek İslamı uygulamadı. Buda'nın öğretileri için ''Gerçek İslam Bu Değil'' diyebiliriz.
Bilmeyen kimsenin olması mümkün değil. Allah herkese peygamber gönderdiğini söylüyor. Allah'a şirk mi koşuyorsunuz? Eğer bunu devam ettirirseniz İslamdan çıkacağınız için. Söyledikleriniz için bende ''Gerçek İslam Bu Değil'' derim. Çünkü dini saptırmış olursunuz.
Ayrıca herkese değil, her topluluğa, bir toplumda herkes her şeyi bilemez zaten mümkün değil. Ben TV izlemiyorum gündemden laglı şekilde haberim oluyor. Şuan dünya ve TR siyaseti ile ilgili birçok güncel mevzuyu bilmiyorumdur mesela. Allah'a şirk koştuğum yok sizinle bu şekilde tartışılmaz zaten benim ilk başta birkaç sayfa önce yazdığım gibi seviyeli ve saygılı tartışma şeklini severim. Tek taraflı bağnaz şekilde olaylara bakmaktansa benim gibi saygılı ve her fikre açık olarak bakmanız güzel bir tartışmanın gerekliliklerindendir. İtham ettiğiniz tek taraflı bakışa asıl siz sahipsiniz.Dinin tek olduğunu ve onun da İslam olduğunu iddia eden sizsiniz. Eğer buda içinde olduğu kavmin peygamberinin öğretilerini çarpıtıp kendine göre yorumlamışsa budanın öğretileri için de ''Gerçek İslam Bu Değil'' diyebiliriz. Çünkü bütün kavimlere peygamber indiğini söylüyorsunuz. Yani budanın kavmine de indi. İnan din de tüm dinler bir olduğuna göre İslamdı. Buda bunu değiştirip din uydurdu. Yani buda gerçek İslamı uygulamadı. Buda'nın öğretileri için ''Gerçek İslam Bu Değil'' diyebiliriz.
Bilmeyen kimsenin olması mümkün değil. Allah herkese peygamber gönderdiğini söylüyor. Allah'a şirk mi koşuyorsunuz? Eğer bunu devam ettirirseniz İslamdan çıkacağınız için. Söyledikleriniz için bende ''Gerçek İslam Bu Değil'' derim. Çünkü dini saptırmış olursunuz.
Bir şeye yorduğum yok. Dönüp dolaşıp hep aynı anlama gelen cümleleri kullanıyorsunuz. Bunu yaptığınız için ben de yaptığınızı size yaptım ve ne kadar rahatsız oldunuz gördünüz mü? İnsanlarla din tartışırken hep ''Gerçek İslam Bu Değil'' noktasına geliyorsunuz. Biri bunu size belirttiğin de ise kabul etmiyorsunuz. Sizin herkese yaptınızı ben size yaptım.Söylediklerimi anlamamakta ısrar edip inatla çarpıtıyorsun (kendi kafanda farklı düşüncelere yoruyorsun) kardeşim. Benim fikrim açık ve net saygı duyuyorum insan inanmamakta özgür. Zaten herşey apaçık yoruma tamamen kapalı bir şekilde olsaydı irademizin bu dünyanın ve imtihanın bir anlamı kalmazdı. Sürekli dönüp dolaşıp aynı cümlelere aynı savunmayı yapmaktan yoruldum. İyi geceler
Ben de saldım, konuşulacak kişi var konuşulamayacak kişi var. Hoş sohbetiniz ve fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkürler. Yanlış bir söz ettiysem yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.Söylediklerimi anlamamakta ısrar edip inatla çarpıtıyorsun (kendi kafanda farklı düşüncelere yoruyorsun) kardeşim. Benim fikrim açık ve net saygı duyuyorum insan inanmamakta özgür. Zaten herşey apaçık yoruma tamamen kapalı bir şekilde olsaydı irademizin bu dünyanın ve imtihanın bir anlamı kalmazdı. Sürekli dönüp dolaşıp aynı cümlelere aynı savunmayı yapmaktan yoruldum. İyi geceler
Win10'u yapan tesadüfen mi yaptı lafınıza koptumTamam bir insan müslümanlığı istemez anlarım da bir yaratıcının olmasına inanmayanları anlamak zor iş gerçekten. Neden inanmıyorsun ki inansan eli boş gitmemiş olacaksın, hiçbir şeye inanmıyorsan zaten çuvallamışsın. Seni bir yere kapatsalar ölene kadar sana gün yüzü göstermeseler affedersin bir de tecavüz etseler sonra da ölüp gitsen herkes yaptığıyla mı kalacak? Ölümden sonra boşluk diyorsun. Uykun geldiğinde direnemiyorsun uyuyorsun, uykunu aldığında kendiliğinden uyanıyorsun ikisine de engel olamıyorsun, ölünce de dirileceğin zaten belli oluyor. Evreni Allah yarattı deniliyor sen hayır Bing bang oldu diyorsun tamam işte teknoloji de ilerledikçe nasıl meydana geldiği tahmin ediliyor işte. Tesadüfen oldu bizde içinde maymundan türedik falan bunlar hikaye. Senin teknolojin 150-200 sene önce Dünya elips şeklinde dedi, Kuranda 1400 yıl önce yazıyordu. O zaman teknoloji mi vardı. kuran mücizelerini aç oku. Sen tesadüfen win10 yapan birini gördün mü? Veya bir araba, bir hastalığa çare buluş vs. bunların hepsi bir amaç için olduğu ortada. Ve bunları kim yapıyor bir bilim adamı, bir mucit yani senden benden daha fazla kafası çalışan kişi. Peki bu evreni işleyişi kim idare ediyor kimin gücü yetiyor Allah c.c kesinlikle. Ben müslüman ülkesinde doğdum evet seni bilmem ama ben şanslıyım. Elhamdülillah müslümanım. Çocuklarımı da bu şekilde yetiştiriyorum. Eğer ben hristiyan bir ailede doğmuş olsaydım belki o şekilde kalırdım ama kesinlikle sizin gibi Allah yok demezdim bu da beni müslümanlığa götürürdü zaten.
Ben Kur'an'ın bazı şeyleri kanıtlayabileceğine/apaçık yol gösterebileceğine inanırım. Çünkü benim inancım bu. Ama eğer Kur'an herşeyi herkesin anlayabileceği cümlelerle yoruma kapalı bir şekilde açıklasaydı bilim diye bir kavram var olur muydu? İrade bir anlam ifade eder miydi? Zaten bir metin yazıyor ve olacak olanlar apaçık neden aksine çabalamak isterdi ki insan?Bir şeye yorduğum yok. Dönüp dolaşıp hep aynı anlama gelen cümleleri kullanıyorsunuz. Bunu yaptığınız için ben de yaptığınızı size yaptım ve ne kadar rahatsız oldunuz gördünüz mü? İnsanlarla din tartışırken hep ''Gerçek İslam Bu Değil'' noktasına geliyorsunuz. Biri bunu size belirttiğin de ise kabul etmiyorsunuz. Sizin herkese yaptınızı ben size yaptım.
İslam'ı tartışmak ise tamamen saçmalıktır. İslam hiçbir şeyi kanıtlamaz ama aksini de biz kanıtlayamayız. Onun için böyle tartışmaları kusra bakmayın ama boş görüyorum.
Müslümanların sorunu da bu her şeyi İslamla kanıtlayabileceklerini sanıyorlar. Halbuki yok böyle bir şey. En azından müslümanlardan şu cesareti beklerdim. Kardeşim söylediklerini kanıtlayamam, Kuran'da kanıtlayamaz. Sana istediğin cevapları veremem. Çünkü ben de bilmiyorum. Ben sadace sana dinimi anlatırım. İnanıp inanmamak sana kalmış. Daha bu cümleleri bir tane müslümün ağzından duymadım. Varsa yoksa savunma pozisyonu, yalana dolan. En son geldikleri nokta da ''Gerçek İslam Bu Değil''. Sana da iyi geceler.
Delinin biri kuyuya taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış."tamamen saçmalıktır. İslam hiçbir şeyi kanıtlamaz"
Teori üzerine kurulu kanıta yakın malzemeler ile karşı çıktığınız İslamı; profesyonel derecede inançsızlar ile konuşma işini yapan bir çok kişi emin olun mantık ve akıl çerçevesinde eğer algınızı açarsanız tatmin edici cevaplar verebilecektir. Ben kanıtlayamadığıma kanıtlayamam derim dedim de zaten. Hiçbir lafımı da tekrarlamadım. Ne söylediyseniz elimden geldiğince anlamaya ve kendi fikrimi cevap olarak belirtmeye çalışıyorum. Bana boş gelmiyor, şahsen kendime bir şeyler kattığıma inanıyorum.Bir şeye yorduğum yok. Dönüp dolaşıp hep aynı anlama gelen cümleleri kullanıyorsunuz. Bunu yaptığınız için ben de yaptığınızı size yaptım ve ne kadar rahatsız oldunuz gördünüz mü? İnsanlarla din tartışırken hep ''Gerçek İslam Bu Değil'' noktasına geliyorsunuz. Biri bunu size belirttiğin de ise kabul etmiyorsunuz. Sizin herkese yaptınızı ben size yaptım.
İslam'ı tartışmak ise tamamen saçmalıktır. İslam hiçbir şeyi kanıtlamaz ama aksini de biz kanıtlayamayız. Onun için böyle tartışmaları kusra bakmayın ama boş görüyorum.
Müslümanların sorunu da bu her şeyi İslamla kanıtlayabileceklerini sanıyorlar. Halbuki yok böyle bir şey. En azından müslümanlardan şu cesareti beklerdim. Kardeşim söylediklerini kanıtlayamam, Kuran'da kanıtlayamaz. Sana istediğin cevapları veremem. Çünkü ben de bilmiyorum. Ben sadace sana dinimi anlatırım. İnanıp inanmamak sana kalmış. Daha bu cümleleri bir tane müslümün ağzından duymadım. Varsa yoksa savunma pozisyonu, yalana dolan. En son geldikleri nokta da ''Gerçek İslam Bu Değil''. Sana da iyi geceler.