Sizi Ateistliğe/Deistliğe İten Nedenler Nelerdir?

• Konuyu başlatan Veorra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 247
  • Görüntüleme 15.737
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her topluma birer peygamber gönderilmişse neden bu kadar çok fazla çok tanrılı din var? Neden herkesin dini bu kadar birbirinden farklı. 120.000 peygamber yollandığı söyleniyor İslamcılar tarafından 120.000 kişi aynı şeyi anlatsa bence bu kadar farklı din olmazdı. Ayrıca daha helikopter görmemiş barbar kavimler var. Günümüz de bile bunlardan var. Çin ve Avustralya gerçekleri var. Mesela neden Çin'e hiç göndermemiş? Neden hep Orta Doğu? Biraz ilginç değil mi bunlar?
Orasından burasından din uyduranlar sağolsun :)) Şuanki cemaatler de farklı bir şey yapmıyor genel anlamda.

Orasından burasından din uyduranlar sağolsun :)) Şuanki cemaatler de farklı bir şey yapmıyor genel anlamda.
Yani buna cevabınız orasından burasından din uyduranlar. Hım... Anladım. Bir nevi bu kişilerin yaptıkları din değil. Kısacası ''Gerçek İslam Bu Değil'', diyorsunuz sanırım. İslam dememin sebebi bütün dinlerin aslında İslam olduğunu iddia etmenizden dolayı. Diyordunuz ya bütün dinler birdir o da İslamdır, diye. Yanı yalancı dinler gerçek İslam olmuyor, demenize göre. O zaman ''Gerçek İslam Bu Değil'' demiş oluyorsunuz.

İhtimaller üzerine konuşulan bir tartışmada kendi gerçekliğinizi olabilecek tek doğru tek alternatif olarak görüyorsunuz. Biz farklı ihtimalleri kendi inanışımızı dile getirince olmaz öyle şey böyle böyle diyorsunuz. Ben körü körüne dine yorumluyorum siz körü körüne din yoktur algısına. İkisi de aynı şey

İhtimaller üzerine konuşulan bir tartışmada kendi gerçekliğinizi olabilecek tek doğru tek alternatif olarak görüyorsunuz. Biz farklı ihtimalleri kendi inanışımızı dile getirince olmaz öyle şey böyle böyle diyorsunuz. Ben körü körüne dine yorumluyorum siz körü körüne din yoktur algısına. İkisi de aynı şey.
Kesinlikle yok böyle bir şey. Ben çok basit bazı mantıksal sorular sordum. Siz de insanların dini değiştirdiğini ve ''Gerçek İslam Bu Değil'' dediniz. Tabii mantıklı sonuçta farklı farklı dinler çıkmışsa o zaman başta ki Adem'e indirilen İslamın değişmiş olması gerekir. Yani kısacası farklı farklı dinler için ''Gerçek İslam Bu Değil'' diyebiliriz.

Yani buna cevabınız orasından burasından din uyduranlar. Hım... Anladım. Bir nevi bu kişilerin yaptıkları din değil. Kısacası ''Gerçek İslam Bu Değil'', diyorsunuz sanırım. İslam dememin sebebi bütün dinlerin aslında İslam olduğunu iddia etmenizden dolayı. Diyordunuz ya bütün dinler birdir o da İslamdır, diye. Yanı yalancı dinler gerçek İslam olmuyor, demenize göre. O zaman ''Gerçek İslam Bu Değil'' demiş oluyorsunuz.
Arkadaşım saplantılı mısın? Tek bir cümle okumuşsun gelmiş bana böyle böyle dedin diye hesap soruyorsun. En basitinden Budizm mesela başlı başına Buda denen bir herifin görüşleri. Keza diğerleri de öyle.

Çin'e ya da Avustralya'ya peygamber gönderilmediğini kanıtlayamazsınız gönderildiğini kanıtlayamam. Son gerçek kitap Kur'an da yazdığı üzere bildirinin her insana ulaşacağı belirtilmekte. İnanmayan ancak bir şekilde dinden imandan hiçbir haberi olamayan insanın sorumluluğu ve ona yapılacak olan hesap günü elbette zaten farklı olacaktır. Bilinmeyenden kimse sorumlu değil zaten.

Arkadaşım saplantılı mısın? Tek bir cümle okumuşsun gelmiş bana böyle böyle dedin diye hesap soruyorsun. En basitinden Budizm mesela başlı başına Buda denen bir herifin görüşleri. Keza diğerleri de öyle.
Dinin tek olduğunu ve onun da İslam olduğunu iddia eden sizsiniz. Eğer buda içinde olduğu kavmin peygamberinin öğretilerini çarpıtıp kendine göre yorumlamışsa budanın öğretileri için de ''Gerçek İslam Bu Değil'' diyebiliriz. Çünkü bütün kavimlere peygamber indiğini söylüyorsunuz. Yani budanın kavmine de indi. İnan din de tüm dinler bir olduğuna göre İslamdı. Buda bunu değiştirip din uydurdu. Yani buda gerçek İslamı uygulamadı. Buda'nın öğretileri için ''Gerçek İslam Bu Değil'' diyebiliriz.

Çin'e ya da Avustralya'ya peygamber gönderilmediğini kanıtlayamazsınız gönderildiğini kanıtlayamam. Son gerçek kitap Kur'an da yazdığı üzere bildirinin her insana ulaşacağı belirtilmekte. İnanmayan ancak bir şekilde dinden imandan hiçbir haberi olamayan insanın sorumluluğu ve ona yapılacak olan hesap günü elbette zaten farklı olacaktır. Bilinmeyenden kimse sorumlu değil zaten.
Bilmeyen kimsenin olması mümkün değil. Allah herkese peygamber gönderdiğini söylüyor. Allah'a şirk mi koşuyorsunuz? Eğer bunu devam ettirirseniz İslamdan çıkacağınız için. Söyledikleriniz için bende ''Gerçek İslam Bu Değil'' derim. Çünkü dini saptırmış olursunuz.

Kutsal kitaplarda belirtilen ahlaki değerlerin, özellikle ülkemizde, çoğunluk tarafından sadece, sevap kazanmak gibi çıkarlar için uygulanmasından ötürü.

Dinin tek olduğunu ve onun da İslam olduğunu iddia eden sizsiniz. Eğer buda içinde olduğu kavmin peygamberinin öğretilerini çarpıtıp kendine göre yorumlamışsa budanın öğretileri için de ''Gerçek İslam Bu Değil'' diyebiliriz. Çünkü bütün kavimlere peygamber indiğini söylüyorsunuz. Yani budanın kavmine de indi. İnan din de tüm dinler bir olduğuna göre İslamdı. Buda bunu değiştirip din uydurdu. Yani buda gerçek İslamı uygulamadı. Buda'nın öğretileri için ''Gerçek İslam Bu Değil'' diyebiliriz.

Bilmeyen kimsenin olması mümkün değil. Allah herkese peygamber gönderdiğini söylüyor. Allah'a şirk mi koşuyorsunuz? Eğer bunu devam ettirirseniz İslamdan çıkacağınız için. Söyledikleriniz için bende ''Gerçek İslam Bu Değil'' derim. Çünkü dini saptırmış olursunuz.
Söylediklerimi anlamamakta ısrar edip inatla çarpıtıyorsun (kendi kafanda farklı düşüncelere yoruyorsun) kardeşim. Benim fikrim açık ve net saygı duyuyorum insan inanmamakta özgür. Zaten herşey apaçık yoruma tamamen kapalı bir şekilde olsaydı irademizin bu dünyanın ve imtihanın bir anlamı kalmazdı. Sürekli dönüp dolaşıp aynı cümlelere aynı savunmayı yapmaktan yoruldum. İyi geceler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı