Skyrim Dev Modlama Rehberi

@Tyrant Can Sungur'un rehberi giriş seviyesi değil mi? Bana daha gelişmiş bir modlama tekniği lazım ama bilgim olmadığı için bu konuyu açtım. Rastgele mod indirip kurmasını ben de biliyorum ama öyle yaparsam tonla hata ile karşılaşırım.

@Tyrant Can Sungur'un rehberi giriş seviyesi değil mi? Bana daha gelişmiş bir modlama tekniği lazım ama bilgim olmadığı için bu konuyu açtım. Rastgele mod indirip kurmasını ben de biliyorum ama öyle yaparsam tonla hata ile karşılaşırım.
Ben karşılaştığımı hatırlamıyorum, giriş seviyesi olması lazım evet. Daha üst düzey rehberlerle karşılaşmadım hiç.

Aslında o kadar çok hata ile karşılaşacağını düşünmüyorum ama ben modlama yaparken Vortex programı daha profesyonel nasıl kullanılır diye eğitim(tutorial) videoları görmüştüm. Ana sorun maalesef ki ingilizce olması ama çok detaylı bir işçilik seviyesinde modlama için programın özelliklerini öğreten bir set takip edebilirsin. Yine de bildireyim ben popüler olan tüm modları öyle çok umursamadan kurdum ve hata falan çıkmamıştı. Tabi grafik modlarına hiç girmedim ki bence grafik modlarından ziyade asıl hatayı mantıksal modlar verecektir, onlar dahi vermiyorsa rahat rahat grafik modlarını kurabiliyor olman gerekir. Bence korkma ve başla, hata aldıkça çöz. Vortex zaten oyun dosyaların ile mod dosyalarını ayrı tutuyor o yüzden oyunun bozulma ihtimali olmuyor. Keza bozulsa bile oyunun yedeğini alabilirsin, zaten 5GB bir oyun. Modları ayrı klasörlerde tut, not alarak ilerle ve her yeni mod kurduğunda girip test et. Bu işte en iyi deneme yanılma ile ilerlersin.

Örnek: Youtube List

Bu konuyu bu yüzden açtım zaten dostum, varsa bildiğin yaz yani.
Onu anlatmaya çalışıyorum zaten. Şu programları kullan diyip bir şey anlatamam. 2 program yükleyip install-next-next yaparak da modlayamazsın. Kurduğun grafik modlarının hepsi birbiriyle çakışacak ve birbirinin üstüne yazılacak. Modları kurma sıran bile çok önemli. CBBE kurmayı unuttum onunla bağlantılı modları kurarsan patlarsın. Hatta CBBE'nin bile kaç tane varyasyonu var diğer modlarla uyum dosyaları var. Onlardan birini unutursan da patlarsın.

İlk mod girişiminde istediğin tonla modu kurmaya kalkarsan işin içinden çıkamazsın. Bana kalırsa iki yoldan birini seç.

1. Can Sungur'u birebir takip edip bütün modlar bittiğinde sadece Enb'yi farklı kur. Çok güzel Enb'ler var. Birebir takip ederek yaparsan patlama ihtimalin az. Ayrıca modlama mantığını da kavramış olursun. Her adımını tek tek takip ettiğine emin ol ve en ufak ayrıntıyı bile kaçırma.

2. Şu mod videosunu birebir takip edip kullan. Veya başka bir rehberi yap. Bu Can Sungur'unkinden çok daha karmaşık ama grafik olarak çok üstün. Kötü yanı arada sevmeyeceğin modlar da olabilir ve kendi istediğin modları ekleyemezsin. Ama modlamayı öğrenirsin. Ben bunu istemiyorum ve istiyorum diyerek mod ekleyip kaldırırsan patlama ihtimalin yüksek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Onun haricinde CS rehberini izledikten sonra mantığı kavrayıp kendin istediğin gibi modlamayı deneyebilirsin ama çok zor olur. İşin içinden çıkamayabilirsin. Bu modlardan sonra 20 fps alabilirsin. Bazı modlar kaldırılmış/değiştirilmiş olabilir. O modlara sıra geldiğinde dikkat et yedeğini alıp araştırarak kur.
Bu arada arkadaşın dediği gibi rastgele güzel modlar bulup topluca kurma şansın yok. Diğer modlara ihtiyaç duymayan ufak tefek modlar için sorun yok ama animasyonları değiştireceğin zaman ağaç kökü gibi hepsi birbirine bağlı.

Arkadaşın mantığıyla anasayfa gezerken görüp ne olduğunu anlamayacağın xp32 maximum skeleton gibi modlar var. Bunları düzgünce ayarlamadan bazı animasyon modlarını kurman imkansız.

İkinci yöntemden sonra Skyrim aşağı yukarı böyle gözüküyor bu arada ama Rx 590 ile 60 fps falan almayı hiç bekleme 30 fps alırsan öp başına koy :)

CS rehberi tam olarak güncel değil. Bana göre hala Türkçe olarak bulabileceğin en iyi kaynak. O videoları birebir takip edersen sorunsuz modlarsın. Ama dediğim gibi aradan geçen yıllar sonrası birçok modun yeni versiyonları, güncellemeri çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam o rehberde olup da Nexus'da olmayan modlar da vardı. Kurulum esnasında farklı arayüz ve seçeneklerle sık sık karşılacaksın mesela bu sebepten dolayı. Çok daha iyi modlar var ve grafiksel olarak o rehber seni tatmin etmez.

Bu yüzden güncel diyemeyiz ama kötünün iyisi yani. Takıldığın yerleri sorarsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Tabi o kadar uzman değilim ben de bu videoları izleyerek kendi çapında modlayan biriyim bana güvenerek bu yola girme :)

Ben 4-5 kere modladım. Önce CS'nin rehberini takip ederek temeli atarım modlamanın büyük kısmı bitmiş olur. Oyunu Dark Souls'a çeviren modları falan kurmuyorum ben birebir uymuyorum rehbere. Daha sonra kendi istediğim ufak tefek modları kurup güzel bir Enb kuruyorum. En son karakter presetlarımı ekleyip oynuyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı