Çözüldü Skyrim Mod Organizer ile Patch nasıl çalıştırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
21
Daha fazla  
Merhaba, Skyrim'de stabilite ve crash sorunları yaşadığım için oyunu sıfırdan indirip Mod Organizer ile temiz bir mod kurulumu yaptım. Ancak FNIS ve Dual Sheath Redux modlarının Patch dosyalarını nasıl çalıştırabileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Geçen açtığım konuda gerçekten yardımcı olmuştu, Mod Organizer kullanmamı da o önermişti. Bu konuda bilgili olduğunu düşündüğüm için @KEKWpat.net hocamı etiketlemek istiyorum.

Çözüm
Merhaba, öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim. Sorunuzun çözümüne gelirsek, MO2 arayüzünün sağ üst tarafında "Plugins, Archive, Data, Saves ve Downloads" şeklinde 5 sekme bulunuyor. MO2 üzerinden yüklediğiniz modlar doğrudan buradaki "Data" sekmesine gidiyor. Dolayısıyla bu sekmeye gitmeniz ve ilgili modun Patch klasörünü bulmanız lazım. FNIS ve DSR için bu klasörler "tools" ve "SkyProc Patchers" klasörleri oluyor. Sonrasında bu klasörlerden Patch araçlarını bulup sağ tıkladıktan sonra "Add as Executable" seçeneğini seçmelisiniz. Ardından bu araçlar sağ üstteki "Run" butonunun solunda bulunan bara eklenecektir. Buradan istediğiniz aracı seçip "Run" dediğiniz zaman otomatik olarak açılacaktır.

FNIS için "Generate FNIS for Users" klasöründeki aracı seçmelisiniz. DSR için ise java indirmeniz gerekiyor aksi takdirde açılmayacaktır.

Bu arada MO2 için Gamerpoets kanalının 5 videoluk rehberine bakmanızı tavsiye ederim. Her şeyi bire bir uygulamak zorunda değilsiniz ancak bir nebze de olsa sorularınıza cevap olacaktır.
Merhaba, öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim. Sorunuzun çözümüne gelirsek, MO2 arayüzünün sağ üst tarafında "Plugins, Archive, Data, Saves ve Downloads" şeklinde 5 sekme bulunuyor. MO2 üzerinden yüklediğiniz modlar doğrudan buradaki "Data" sekmesine gidiyor. Dolayısıyla bu sekmeye gitmeniz ve ilgili modun Patch klasörünü bulmanız lazım. FNIS ve DSR için bu klasörler "tools" ve "SkyProc Patchers" klasörleri oluyor. Sonrasında bu klasörlerden Patch araçlarını bulup sağ tıkladıktan sonra "Add as Executable" seçeneğini seçmelisiniz. Ardından bu araçlar sağ üstteki "Run" butonunun solunda bulunan bara eklenecektir. Buradan istediğiniz aracı seçip "Run" dediğiniz zaman otomatik olarak açılacaktır.

FNIS için "Generate FNIS for Users" klasöründeki aracı seçmelisiniz. DSR için ise java indirmeniz gerekiyor aksi takdirde açılmayacaktır.

Bu arada MO2 için Gamerpoets kanalının 5 videoluk rehberine bakmanızı tavsiye ederim. Her şeyi bire bir uygulamak zorunda değilsiniz ancak bir nebze de olsa sorularınıza cevap olacaktır.

Çözüm
Çok teşekkür ederim. MO ile ilgili bilgisizliğimden oldu sanırım. Aslında bayağı kolay bir işlemmiş. Ancak şöyle bir durum var, Dual Sheath Redux modunun Patch dosyası .jar formatında olduğu için ekleyemiyorum, ne yapmam gerekiyor bu durumda?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. MO ile ilgili bilgisizliğimden oldu sanırım. Aslında bayağı kolay bir işlemmiş. Ancak şöyle bir durum var, Dual Sheath Redux modunun Patch dosyası. Jar formatında olduğu için ekleyemiyorum, ne yapmam gerekiyor bu durumda?

Açıkçası bu konuda pek bir bilgim yok. Ancak Patchlerin eklendiği bara gidip aşağıya doğru kaydırmanızı tavsiye ederim. Patch eklense bile en alta düştüğü için görememiş olabilirsiniz.

Eğer hala göremiyorsanız sağ tıkladıktan sonra "Add as Executable" yerine "Execute" seçeneğini deneyebilirisiniz.

Açıkçası bu konuda pek bir bilgim yok. Ancak Patchlerin eklendiği bara gidip aşağıya doğru kaydırmanızı tavsiye ederim. Patch eklense bile en alta düştüğü için görememiş olabilirsiniz.

Eğer hala göremiyorsanız sağ tıkladıktan sonra "Add as Executable" yerine "Execute" seçeneğini deneyebilirisiniz.
Execute denediğimde de aynı sorunla karşılaşıyorum. Acaba Vortex ya da NMM ile Dual Sheath Redux ve ihtiyaç duyduğu modları yüklesem bir sorun olur mu?

Execute denediğimde de aynı sorunla karşılaşıyorum. Acaba Vortex ya da NMM ile Dual Sheath Redux ve ihtiyaç duyduğu modları yüklesem bir sorun olur mu?
Sorununuz büyük ihtimalle Java ile alakalı. Mümkünse Java'nın düzgün bir şekilde kurulup kurulmadığını kontrol edin, eğer bir problem göremiyorsanız silip tekrardan yükleyin. Kendi sitesi üzerinden yüklemeye ve yüklenme ayarlarıyla oynamadığınıza emin olun.

Eğer her şey düzgün gözüküyorsa MO2 de bulunan Patch barından "<Edit>" sekmesine girin ve sol üstteki "+" sembolüne tıklayarak "Add Empty" seçeneğine tıklayın. Ardından yeni oluşturulan Patch dosyasını resimdeki şekilde, ancak kendi dosya yollarınız ile yazmayı deneyin.

mo2_edit_tab.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı