Ben iki oyunun da hastasıyım. Yaptığım yorumu sizi eleştirmek için kesinlikle yapmadım. Genel olarak konuştum. Skyrim konusunda ben de sadece mağarada geçiyor kısmına katılmıyorum zaten.Witcher kötü oyun demedim. Witcher iyi oyundur, güzeldir. Fakat Skyrim ile karşılaştırınca Skyrim'in yanında kötü kalıyor. Şöyle düşün normalde GTX 1070 iyi bir ekran kartıdır fakat GTX 1080'e göre kötü. Umarım anlatabilmişimdir. Burada Witcher 3 kötü oynanmaz demiyorum.
Ben objektifim. Fanlık yaptığım falan yok. He gel sana Skyrim'in eksiklerini bir liste yapayım. Oyuna animasyon kıtlığı var, vuruş hissi yok, mimik yok, konuştuğun karakterlerin yüzleri donuk, oyunda fazla bug var, oyun bazen kitlenip kalıyor, konuştuğun karakterler çoğu zaman sana bile bakmıyor, oyun ufacık bir hareketinde saçma bir tepki veriyor... Daha sayarım problem değil. Ben genel olarak ikisini değerlendiriyorum. Witcher 3'ün yapamadığını Skyrim fazla fazla yapıyor. Her karaktere hikaye yazmak nedir biliyor musunuz? Ne kadar uğraş gerektirir.
Ben burada yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Skyrim'i beğenmediysen git Witcher 3 veya GTA V oyna dedim ama düşündüğünüz anlamda değil. Adam bana Skyrim'in hikayesi kötü, mağarada geçiyor diyor ne diyeceğim? Açık hava görmek istiyorsan git GTA V oyna. Ha gelse dese ki bana bu eksiklikleri var şunlar var bunlar var tamam derim fakat Skyrim'in hiç vurulmayacak yanından hikayeden vurmaya çalışıyor. Adamlar oyuna özel dil bile yaptı ya daha ne yapsın? Gelmiş bana kılıç bulma görevi veriyor diyor. Yüzlerce saat oynadım hiç böyle yüzeysel bir görev almadım. Hep ayrıntı ve düşünülmüş bağlantılı şeyler var. Görevi yaparken araştırıp başka görev buluyorsun falan.
Neyse baya uzadı ama karşımdaki düzgün bir eleştiri yapmadığı için o zaman git GTA V oyna dedim. GTA V çok yüzeysel bir oyun (hikaye anlamında). Skyrim'in hikaye mantığını anlayamadan Skyrim eleştiriyor.
Skyrim'de sadece savaş sistemi RPG. Dialoglarda seçim yapamıyorsun ve görevler açık uçlu değil.Kesinlikle Skyrim. RPG olarak her şeyi daha iyi yapıyor Skyrim. Neden çünkü? Ana hikayeyi görmezden gelip çok daha farklı bir karakter yaratabiliyorsunuz. Witcher 3 ise bundan çok daha uzak, çizgisel bir ilerleyişe sahip, en basitinden yan görevler ana hikayeyle beraber açılıyor. Hikaye bakımındanda karşılaştırmaya gerek olduğu zannetmiyorum, iki oyununda ana hikayesi çok başarılı. Bir Open World RPG oyununun gelebileceği son nokta Skyrimdir, açık dünya çok daha canlı hissettiriyor kendini, şunuda unutmayın Witcher 3'ün dövüş mekanikleri kendini çok fazla tekrar ediyor. İki oyunuda defalarce kez bitirmiş birisi olarak söylüyorum bunları.
Dostum eğer bu şekilde ifade ediyorsan kendini bence de yanlış anlaşıldın. Yani öncesinde biraz daha serttin o yüzden yaptım yorumlarımı. Yoksa Skyrim'e yüzeysel eleştiri yapılması çok saçma bence de.Ben burada yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Skyrim'i beğenmediysen git Witcher 3 veya GTA V oyna dedim ama düşündüğünüz anlamda değil. Adam bana Skyrim'in hikayesi kötü, mağarada geçiyor diyor ne diyeceğim? Açık hava görmek istiyorsan git GTA V oyna. Ha gelse dese ki bana bu eksiklikleri var şunlar var bunlar var tamam derim fakat Skyrim'in hiç vurulmayacak yanından hikayeden vurmaya çalışıyor. Adamlar oyuna özel dil bile yaptı ya daha ne yapsın? Gelmiş bana kılıç bulma görevi veriyor diyor. Yüzlerce saat oynadım hiç böyle yüzeysel bir görev almadım. Hep ayrıntı ve düşünülmüş bağlantılı şeyler var. Görevi yaparken araştırıp başka görev buluyorsun falan.
Neyse baya uzadı ama karşımdaki düzgün bir eleştiri yapmadığı için o zaman git GTA V oyna dedim. GTA V çok yüzeysel bir oyun (hikaye anlamında). Skyrim'in hikaye mantığını anlayamadan Skyrim eleştiriyor.
Elder Scrolls serisini konuşmuyoruz ama sadece Skyrim konuşuyoruzSkyrim de ana hikaye çok mu basit? The elder scrolls bir lore dostum.
Oyunu oynamadınız sanırsam. Diyaloglarda seçim yapamamak mı, bunu görmezden geleceğim. Görevleri açık uçlu nasıl değil? En ufak yan görevlerde bile görevin sonuçlarını değiştirebiliyorsunuz.Skyrim'de sadece savaş sistemi RPG. Dialoglarda seçim yapamıyorsun ve görevler açık uçlu değil.
Oyunun asıl hikayesine bakıldığında seçilmesi gereken kişinin Yennefer olduğu, Triss'in ise çok güzel rol kestiği söylenebilir. Geralt'a yaranmak için afedersin yemediği b.k yok.Hahah ben de Triss'ciyim, şefkatli kollarıyla sürekli hazırKesinlikle dizide Eva'yı bekliyordum, diziyi zerre beğenmedim bu gibi sebeplerden. Eva olsa öyle mi olurdu. Bir bakacaktı ekranda düşecektik yere
Çok saptırdılar ama EA tepkilerden dolayı bir geri dönüş yapıyor yavaş yavaş. SWJFO da beklentilerini aşan bir satış yaptı sonuçta. Bir sağlam Mass Effect, bir sağlam Dragon Age daha ne isteriz
Ne? Ciddi misin? Nasıl diyaloglara seçim yapamıyoruz? Nasıl görevler açık uçlu değil? Skyrim oynadığınızdan emin misiniz? Hatta oynamayı bırak gördüğünüzden emin misiniz?Skyrim'de sadece savaş sistemi RPG. Dialoglarda seçim yapamıyorsun ve görevler açık uçlu değil.