Skyrim vs Witcher 3

Witcher kötü oyun demedim. Witcher iyi oyundur, güzeldir. Fakat Skyrim ile karşılaştırınca Skyrim'in yanında kötü kalıyor. Şöyle düşün normalde GTX 1070 iyi bir ekran kartıdır fakat GTX 1080'e göre kötü. Umarım anlatabilmişimdir. Burada Witcher 3 kötü oynanmaz demiyorum.

Ben objektifim. Fanlık yaptığım falan yok. He gel sana Skyrim'in eksiklerini bir liste yapayım. Oyuna animasyon kıtlığı var, vuruş hissi yok, mimik yok, konuştuğun karakterlerin yüzleri donuk, oyunda fazla bug var, oyun bazen kitlenip kalıyor, konuştuğun karakterler çoğu zaman sana bile bakmıyor, oyun ufacık bir hareketinde saçma bir tepki veriyor... Daha sayarım problem değil. Ben genel olarak ikisini değerlendiriyorum. Witcher 3'ün yapamadığını Skyrim fazla fazla yapıyor. Her karaktere hikaye yazmak nedir biliyor musunuz? Ne kadar uğraş gerektirir.

Ben burada yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Skyrim'i beğenmediysen git Witcher 3 veya GTA V oyna dedim ama düşündüğünüz anlamda değil. Adam bana Skyrim'in hikayesi kötü, mağarada geçiyor diyor ne diyeceğim? Açık hava görmek istiyorsan git GTA V oyna. Ha gelse dese ki bana bu eksiklikleri var şunlar var bunlar var tamam derim fakat Skyrim'in hiç vurulmayacak yanından hikayeden vurmaya çalışıyor. Adamlar oyuna özel dil bile yaptı ya daha ne yapsın? Gelmiş bana kılıç bulma görevi veriyor diyor. Yüzlerce saat oynadım hiç böyle yüzeysel bir görev almadım. Hep ayrıntı ve düşünülmüş bağlantılı şeyler var. Görevi yaparken araştırıp başka görev buluyorsun falan.

Neyse baya uzadı ama karşımdaki düzgün bir eleştiri yapmadığı için o zaman git GTA V oyna dedim. GTA V çok yüzeysel bir oyun (hikaye anlamında). Skyrim'in hikaye mantığını anlayamadan Skyrim eleştiriyor.
Ben iki oyunun da hastasıyım. Yaptığım yorumu sizi eleştirmek için kesinlikle yapmadım. Genel olarak konuştum. Skyrim konusunda ben de sadece mağarada geçiyor kısmına katılmıyorum zaten. :) Ama siz de Skyrim kötülenince savunma amaçlı Witcher'ı biraz fazlaca gömdüğünüzü kabul etmelisiniz. O da Skyrim gibi bu kadar gömülmeyi hak etmiyor. Tabii ki yine de düşüncelerinize karışamam. Dediğim gibi iki oyunun da bir çok eksiği olmasına rağmen yerlerini tutan başka oyun yok. Ben mesela ikisi arasında seçim yapamıyorum. Çünkü ikisinde de öyle böyle zaman geçirmedim.

1000 saat gibi bir süre Skyrim oynadım, oynamaya da devam ediyorum. Witcher 3'ü yaklaşık 200 saat oynadım. Skyrim benim en sevdiğim oyundur ve değişeceğini de hiç sanmam. Ama oyumu Witcher 3'ten yana kullanıyorum. Hikaye, yan görev, karakterler, açık dünya, mekanikler, animasyonlar ve birçok konuda Witcher 3 çok önde. Diyebilirsiniz ki aralarında 4 yıl fark var. Evet var, ama Skyrim 2011 yılına göre bile birçok konuda çağının gerisinde bir oyundu. Evet Skyrim en sevdiğim oyun, ama aynı zamanda oynadığım en çok eksiğe sahip oyunlardan biri. Evreni geniş, özgür hissettiriyor ne çıkacağı belli olmuyor ama korkunç Fizik motorundan tutun da odunsu savaş mekanikleri (ki fallout serisinde de aynıdır bu, ah bethesda ah) basit ana seneryo, bir süre sonra birbirini tekrar eden yan görevler (çok iyi yan seneryolar ve görevler var orası doğru), boş karakterler, hantal animasyonlar, kaplamaları tamamen aynı mağaralar, haydut kaleleri cezaevleri vs. ve daha sayılacak birsürü eksik 2011 yapımı ve 30 milyon satmış bir oyun için olmaması gereken sorunlardır bence. Grafikler bile çamur gibi. Aynı yıl çıkan Arkham City, portal 2, Dark Souls gibi oyunlar hem grafik hem de teknik olarak Skyrim'e taş çıkarır. Ama yine de, büyülü müdür artık nedir, oynattırıyor lan bu oyun kendini :D tabii ki bunun sebebi modlar, modlar olmasa belki de çoktan unutulmuş bir oyun olurdu. RPG kısmına değinirsem eğer, tes serisinin önceki oyunlarına göre biraz daha zayıf, ama yine de gayet güzel bir RPG sistemi var. Yeterince gömdüğüme göre çok kısa Witcher'a değineyim. Gözüme çarpan sorunlar at sürme mekanikleri korkunç, boss savaşları sıkıcı, epiklikten uzak (yüzde 90 aynı düşmanların farklı renklileriyle savaştığımızdandır herhalde), XP sistemi sinirleri hoplatacak cinsten. Cidden bu kadar. Onun dışında grafik hikaye RPG açık dünya işte ne varsa, cidden yaptığı her işte parmakla gösterilecek bir oyun.

Kesinlikle Skyrim. RPG olarak her şeyi daha iyi yapıyor Skyrim. Neden çünkü? Ana hikayeyi görmezden gelip çok daha farklı bir karakter yaratabiliyorsunuz. Witcher 3 ise bundan çok daha uzak, çizgisel bir ilerleyişe sahip, en basitinden yan görevler ana hikayeyle beraber açılıyor. Hikaye bakımındanda karşılaştırmaya gerek olduğu zannetmiyorum, iki oyununda ana hikayesi çok başarılı. Bir Open World RPG oyununun gelebileceği son nokta Skyrimdir, açık dünya çok daha canlı hissettiriyor kendini, şunuda unutmayın Witcher 3'ün dövüş mekanikleri kendini çok fazla tekrar ediyor. İki oyunuda defalarce kez bitirmiş birisi olarak söylüyorum bunları.
Skyrim'de sadece savaş sistemi RPG. Dialoglarda seçim yapamıyorsun ve görevler açık uçlu değil.

Ben burada yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Skyrim'i beğenmediysen git Witcher 3 veya GTA V oyna dedim ama düşündüğünüz anlamda değil. Adam bana Skyrim'in hikayesi kötü, mağarada geçiyor diyor ne diyeceğim? Açık hava görmek istiyorsan git GTA V oyna. Ha gelse dese ki bana bu eksiklikleri var şunlar var bunlar var tamam derim fakat Skyrim'in hiç vurulmayacak yanından hikayeden vurmaya çalışıyor. Adamlar oyuna özel dil bile yaptı ya daha ne yapsın? Gelmiş bana kılıç bulma görevi veriyor diyor. Yüzlerce saat oynadım hiç böyle yüzeysel bir görev almadım. Hep ayrıntı ve düşünülmüş bağlantılı şeyler var. Görevi yaparken araştırıp başka görev buluyorsun falan.

Neyse baya uzadı ama karşımdaki düzgün bir eleştiri yapmadığı için o zaman git GTA V oyna dedim. GTA V çok yüzeysel bir oyun (hikaye anlamında). Skyrim'in hikaye mantığını anlayamadan Skyrim eleştiriyor.
Dostum eğer bu şekilde ifade ediyorsan kendini bence de yanlış anlaşıldın. Yani öncesinde biraz daha serttin o yüzden yaptım yorumlarımı. Yoksa Skyrim'e yüzeysel eleştiri yapılması çok saçma bence de.

Skyrim de ana hikaye çok mu basit? The elder scrolls bir lore dostum. :D
Elder Scrolls serisini konuşmuyoruz ama sadece Skyrim konuşuyoruz :D Ayrıca sunum, süre, etki anlamında da basit. Kimse de Skyrim'i ana görev için oynamıyor. Keşif var, modlar var, özgürlük var, var oğlu var :) Skyrim yan görevleri ana görev edinen bir oyun.

Skyrim'de sadece savaş sistemi RPG. Dialoglarda seçim yapamıyorsun ve görevler açık uçlu değil.
Oyunu oynamadınız sanırsam. Diyaloglarda seçim yapamamak mı, bunu görmezden geleceğim. Görevleri açık uçlu nasıl değil? En ufak yan görevlerde bile görevin sonuçlarını değiştirebiliyorsunuz.

Hahah ben de Triss'ciyim, şefkatli kollarıyla sürekli hazır :D Kesinlikle dizide Eva'yı bekliyordum, diziyi zerre beğenmedim bu gibi sebeplerden. Eva olsa öyle mi olurdu. Bir bakacaktı ekranda düşecektik yere :D
Çok saptırdılar ama EA tepkilerden dolayı bir geri dönüş yapıyor yavaş yavaş. SWJFO da beklentilerini aşan bir satış yaptı sonuçta. Bir sağlam Mass Effect, bir sağlam Dragon Age daha ne isteriz :)
Oyunun asıl hikayesine bakıldığında seçilmesi gereken kişinin Yennefer olduğu, Triss'in ise çok güzel rol kestiği söylenebilir. Geralt'a yaranmak için afedersin yemediği b.k yok. :D Bu da bizim delikanlıya ters tabii. Zaten yeteri kadar şekiliz, şeklimizi bozacak bir hatun lazım. O da Yennefer oluyor. :D Umarım dediğiniz gibi geri dönüş yapabilir DA ve Mas Effect serisi. :( Ayrıca Mas effect hastasıyım, bak onu eklemeyi unuttum. :)

Ne? Ciddi misin? Nasıl diyaloglara seçim yapamıyoruz? Nasıl görevler açık uçlu değil? Skyrim oynadığınızdan emin misiniz? Hatta oynamayı bırak gördüğünüzden emin misiniz?

NVIDIA vs AMD dışında bir de bu eksikti. Skyrim vs Witcher 3 hayırlı olsun, fanboyları sahaya alalım.

Skyrim'de bir yere gitmek çok zor ya mesela ilk bölümde dağa git diyor arkadaş dağa çıkamıyorum nereden çıkacağımı bulamıyorum her görevde böyle oluyor dev gibi açık dünyada azcık yön koy bir şey koy.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı