Slim PS3'e 3.66 Custom Firmware Yüklendi

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
İspanyol elotrolado sitesinden Dospiedras1973 nickli bir kullanıcı, Slim PS3 modeline içerisine bazı Debug PS3 dosyaları yerleştirilmiş bir 3.66 Custom Firmware sürümü yüklemeyi başardı.

Fazla heyecanlanmayın zira bu firmware şimdilik sadece yine 3.55 FW sahipleri tarafından yükleiyor ve geri dönşü yok -var ama Infectus monte etmeniz lazım.

Firmware ile şimdilik fazla bir şey yapılamıyor. Ama tam teşekküllü bir CFW yolunda büyük bir adım olarak görülebilir.

Peki öte yandan neler dönüyor etrafta -ya da Scene'de diyelim?

Efendim PSX-Scene'de de No_One kullanıcı adına sahip bir amcam, daha önce PS3 için çift NAND kullanabiliriz gibi farklı bi iddia ortaya atmıştı. Tabi bunu yapmak için çok sağlam lehimleme gerektiği için fazla girişen olmadı, olsa da su yüzüne çıkmadı zira Sony elinde oltayla bekliyor.

Tabi bu yeter mi? Yetmez. PS3 bi kere kırıldı...

Şimdi bu No_One adlı abim yeni bir proje ile çıka geldi. Adı da "PS3 NOR Manager". Şimdi PS3'ün Firmware dosyaları NOR tabanlı bir depolama biriminde saklanıyor. Bu abim de diyor ki bakın ben böle bişey yaptım:

21l4swo.jpg

Bununla PS3'ün NOR Flash'ını inceleyelim ve başka ne açık var bulalım. Sizi de anlıyorum. Aga traşı bırak tıraşa geç diyorsunuz.

Efenim bu alet sayesinde çok yakında (Ne kadar ulen? -Tahmini 1 ay) 3.6x+ Keyleri elde edilecek ve hatta Dual Firmware kullanmak bile mümkün olacak.

Yani bu bir nevi modchip. Takacaksın PS3'e, Custom Firmware mi istiyon, bunu devreye sokacan. Orijinale mi dönecen, çok basit, bunu bi tuşla devreden çıkaracan ve PS3 normal boot edecek.

Legal mi? Tabii ki değil. Biz technopatları bilgilendirelim, gerisini zaten onlar dakkada çözer!

Ama yine de korsanı kesinlikle tasvip etmiyoruz!

Uyarı! Bu konu 15 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı